Çin Google soruşturmasını iptal etti. Bu yüzden ABD futures %1 gibi artıda.
Printable View
Çin Google soruşturmasını iptal etti. Bu yüzden ABD futures %1 gibi artıda.
emlak vergisine esas arsa metre kare takdir komisyonu kararının iptali için vergi mahkemesine dava açabilirsiniz sayın trendhound... zaten sınırlandırılması için bir kanun çalışması varmış ama dava açmak daha garanti olacaktır.. mahkeme bilirkişi incelemesiyle taşınmazın değerine karar verecektir ... yazılar için size ve katkıda bulunan herkese çok teşekkürler
ABD'nin tek kozu turbo giden borsaları, hisseleri. Tüm dünyaya "bakın benim ekonomim pırıl pırıl parlıyor, hisse senetlerim roketliyor, gelin paranızı benim borsaya koyun" mesajını veriyor. Küresel sermaye de bu çağrıya olumlu yanıt veriyor ve elindeki yatırım sermayesinin önemli bir kısmını ABD borsalarına koyuyor. Ek olarak carry treydçiler işin tuzu biberi oluyor. Üstüne bir de kaldıraçlı pozisyonlar eklenince kendi kendini besleyen bir döngü ortaya çıkıyor. Bir bakıyorsunuz süper performans gösteren borsa ve prim üstüne prim yapan hisseler var karşınızda. İşte ABD ye akan bu küresel sermaye oradaki tabloyu çok farklı gösteriyor ve duvara toslamayı geciktiriyor.
ABD ekonomisi bu yıl %1.5 büyüyecek. Gelecek yıl Allah kerim. Böylesine durağan bir büyümeye karşın turbo giden bir borsa var karşımızda. Risk varlık matrisinin hangi kısmının yanlış fiyatlandiği eninde sonunda ortaya çıkacaktır.
TRENDHOUND adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz. sağlıklı mutlu akşamlar dilerim
ABD'den lafı açtık çünkü lokomotif ülke ama duvara toslamaya aday bir ülke ayni zamanda. Bu ülkenib durumu TR dahil tüm ülkeileri çok yakından ilgilendiriyor. Dünkü 25 baz puanlık faiz indirimi tahvil getirilerine negatif yansıdı ve getiriler %1-2 gibi arttı bugün. Arka planda ise yükseliş yaşayan işsizlik, düşen ekonomik büyüme, yapışkan hatta artma eğiliminde olan enflasyon, yüksek oranda artacak olan bütçe açığı, borç çevirmede pürüzler ve maliyet artışı vs vs var ama ABD borsaları rekor üstüne rekor kırıyor. %1.5 luk büyüme nerede, borsaların rekor üstüne rekor kırması nerede. Almanya'ya bakıyoruz benzer tablo orada da var. Resesyon ile boğuşuyor, ekonomik durgunluk hat safhada, işsizlik artıyor ama DAX zirvede. Bu ne iş ben anlamadım.
Benim gibi denizci olanlar bilir, teknenin suyun altındaki kısmına karina diyoruz. Karina'da delikler açıldıkça tekne batmak yerine daha hızlı yol alıyorsa bu işte bir terslik var demektir. İşte ABD'nin durumu böyle. Karinasında bir sürü delik var ve bunların sayısı artıyor ama tekne batacağı yerde hızlanıyor.
Durumu kurtaran net nakit akımı FDI yani ülkeye giren müthiş boyuttaki küresel sermaye. Sadece ABD borsalarında yatırım yapmak için trilyonlarca dolarlık küresel sermaye ABD'ye akıyor. Bu da arka plandaki ekonomik gerçeklerle uyuşmayan bir tablo çıkarıyor ortaya. Klasik spekülasyon işte, getiri peşinde koşup duran sermayenin sınırlı bir alana yığılması durumu.
Yabancı geçen hafta 165 milyon dolar daha hisse satmış.
Son 3 haftalık satış 828 milyon dolar oldu. Her tepki hareketinde de vermeye devam ediyorlar... Bu haftaki satış rakamını da haftaya göreceğiz.
Bizde ağzı durmayan siyasiler varken de normal bu...80 yaşındaki adamların ülkeyi düşünmeden sürekli konuşma ve karmaşa yaratma fantezileri de hız kesmeden devam ediyor...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3033e0abbb.jpg
Kesinlikle çok haklı bir tespit. Bu noktada daha köklü bir değişim gerektiği kanaatindeyim.
Artık 50 yaş üstü kişilerin aktif görevlerden emekliye ayrılması gerektiğini düşünmeliyiz. Askeriyeden siyasete, bürokrasiden devlet kurumlarına kadar 50 yaş üzerindeki tüm yöneticilerin yerlerini genç jenerasyona bırakması gerekiyor. Sistem, gençlerin dinamizmine, yenilikçi bakışına ve risk alma cesaretine muhtaç.
Çünkü insanlar gençken idealleri için savaşır, değişim ister, risk alır. Ama yaş ilerledikçe bu heyecan yerini konfor arayışına ve statükoyu koruma çabasına bırakıyor. Bugün gençlerin önünü açmazsak, 10 yıl sonra onlar da bugünkü “yaşlı yönetim” anlayışının bir kopyasına dönüşecek. Ve böylece sistem kısır döngüye girmiş olacak.
Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri de zaten bu: Her dönem yaşça büyük, yıllardır aynı koltuklarda oturan kişilerce yönetilmiş bir ülke… Ve bu nesil, değişime en çok direnen kesim.
Artık taze kan şart. Fikir üreten, çözüm odaklı düşünen, teknolojiyi ve dünyayı bilen genç kadrolara ihtiyaç var. Eğer gerçekten bir gelecek hayal ediyorsak, bu devir-teslim yapılmak zorunda.
Genç adam tecrübesizdir, birikimi deneyimii ve bilgisi sınırlıdır, duygusal hareket eder, gereksiz yere risk alır, ne zaman U dönüşü yapması gerektiğini bilmez. Donanımlı, bilgili, tecrübeli, bilinçli, kalbi ile değil aklı ile hareket eden, kendini kanıtlamış, ülkenin ve milletin menfaatlerinin farkında olan insanları sırf yaşı büyük diye ekarte etmek doğru mudur?
Öte yandan tabii ki hayat boyu siyasi parti başkanlığını tekele alanlar yanlış yapıyor. Bunun da müsebbibi halktır, böyle yapanlara oy verilmemeli.
Demokrasi zaten halkı manipüle etme sanatıdır. 2500 yıldır Antik Yunan çağından beri durum böyle. Aristo, Plato, Sokrates sırf bu yüzden demokrasi karşıtıydı. Halk ne kadar cahil,ne kadar geri kalmış ise manipüle edilmesi o kadar kolay olur ve liyakatlılar yerine demagoglar işbaşına gelir.
Türkiye, ABD ile gelecek hafta yeni enerji anlaşmaları imzalamayı planlıyor - BN
https://www.bloomberg.com/news/artic...uthor_19486474
Trump cakali Boeing satacak ..
Gerçi şimdi ABD selam verse mutluluktan heyecanlanan ama selam vermedigi yıllarda zaten ABD düşmanımız biz Rusya ile yakinlasalim diyen kitle sevinç içindedir...Neyse işin o kısmı psikologlarin işi..
Boeing de maşallah batmış çoktan da işte Trump sayesinde Dünya ya satış yapıyor...Bu topikte de ABD başkanı ile görüşmek ve Boeing alacak parası olan varsa fırsati kaçırmayın :) Bende endeks gidiyor THY yi neden sürekli satıyor adamlar diyordum...Gerçi borcu finanse edecek yöntemlerimiz var açıklaması gelir.
Yöntem de zaten belli. Sen , ben...Yani vergi mükellefleri olan bu yurdun şanslı insanları...
Şirketin yıllık net karı da -12 milyar dolar..Batirmayalim guzide şirketi.. :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5e65db5dcd.jpg
THYAO 5 yılda 7.6 TL den 340 TL'ye neredeyse 50 katına kadar çıkmış. Mega performans. Daha ne beklenebilir ki, daha ne yapsın? 390 uçağı olan THY nin piyasa değeri hemen hemen 11 milyar dolar. 1000 uçağı olan American Airlines'ın piyasa değeri ise 8 milyar dolar. Demek ki uçak sayısı ile piyasa değeri arasında lineer bir ilişki yok. Karlılık ise hakeza.
THY bünyesindeki budget airline Anadolu Jet'i spin off yapıp oradan gelecek parayı özkaynaklarına eklemeli bana göre. Böylece bünyesindeki saklı bir değer gün yüzüne çıkmış olur.
İşbankası da aynı yoldan yürümeli ve bünyesindeki 136 şirketi spin off yapıp sadece bir banka olmalı.
Bunlar benim kendi görüşüm. Peki bunlar olur mu? Pek sanmıyorum. Etkin kurumsal yönetim konseptinin olmadığı bir ülke burası. Ana hissedarın, hisse oranından bağımsız bir şekilde imtiyazlı hisseler sayesinde yönetimi tekelinde tuttuğu, sürekli onun borusunun öttüğü demode bir ortam var burada ve bu durum kolay kolay değişmez çünkü statükodan beslenen güçlü bir kesim söz konusu.