BRKSN Konsolide 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 441439 Yıllık Değ%:-78 Ana Ortaklık Payları: 823517 Yıllık Değ%:-59
Printable View
BRKSN Konsolide 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 441439 Yıllık Değ%:-78 Ana Ortaklık Payları: 823517 Yıllık Değ%:-59
Kar 823 bin tl geldi bende en fazla 800 bin civarı beklediğimi 2 hafta önce yazmıştım.
Vergi dairesi karı çok yüksek diye kimse aldanmasın konsolide düşük gelecek demeye çalışmıştım nacizhane.
Ciro artıyor yüzde 55 den fazla ihracat var ama gel gör ki hala çok düşük karlar geliyor. Bir türlü beklenen kar sıçramasını yapamadı bu şirket.
İnş bu sene yapsa artık. Gerçi ciddi hareketler yaparken pek kar odaklı gitmemiş spek in keyfine göre gitmiş.
Bekleyenlere bol kazançlar dilerim.
Ytd
Çok güzel yorumladınız talebe aynı fikirdeyim haftaya bakıp göreceğiz
bende hisse yok ama takip ettigim kagıtlar arasında..hisse kötüye gidince forumu biraz geriye dogru okudum sebep ne diye. bilanço hariç bişey göremedim. dikkatimi çeken sn mavi20 hep olumsuz yazmış. hissedekileri kızdırmiş. ama adam haklı cıkmış egriye egri dogruya dogru. 26 şubatta oglen kagıt 1,85 deyken aşagıdaki yazıyı yazmış. kagıt 2 gun sonra 1,92 den düşüşe geçmiş ve aralıksız düşmüş nerdeyse bugunde 1,72 kapanışa kadar.
spek falan olsa ve kagıdın düşecek oldugunu bilse gaz verirdi yukselecek diye. bende önceden kagıda sinirlenmiş bir yatırımcı imajı çizdi. oluyor böyle şeyler, herkesin tepkisi yada intikamı diyeyim farklıdır. ama spek yada adamı olmadıgı kesin bence..kagıdın görüntüsü şuan için kötü görünüyor. 2 gündürkü endexe gelen satışların da etkisi vardır biraz ama sanki kagıdın da zamana ihtiyacı var. çok kötü yerden alınmadıysa borsada sabredene her kagıt iyi bir çıkış şansı verir.
Berkosanda kar güzel beklenmiyodu zaten. Vergi dairesine sundugu 5 milyon karda bile hic tepki vermedi. 9 aylikta zaten 200.000 kari var bunda 800.000. 9 ayliga gore guzel. 3 ayligida iyi beklemiyorum. Zaten Mart ayi sonunda ABD de fuara katilacak ve Nisan itibariyle siparisler bekleniyormus. Bence kagitta p.tesi olumsuz bisiy olmaz. Bilakis beklenti gerceklesti. Ters hareket bile olabilir. Bu tur kagitlarda zaten bilanco milanco hikaye. Spek hadi derse neler olur. İs bankasi takasta 100.000 artsa bile kagit %10 yukarda oluyor. Piyasada kagit yok denecek kadar az. Ama su bi gercek ki sirketin sahibinin kagitla hic alakasi yok. Hic sahip cikmiyor. Belki kagidin fiyatini bile takip etmiyor. Soyadini degistirse iyi olur. Aldikacti degil SALDIKAÇTI.
Yurt disi fabrikalar zarar yaziyor ve cok dusuk performans var...
Dibine %20 tepesine %800 olan kagıda düştü düşüyor diye yorum yapılıyor o biraz komik oluyor..%20 daha düşse dunya sonu degil yani..
Ov-uv de bugune kadar berkosan ne yapmis. 2013 ten beri grafigine baktim muthis bir isrikrar abidesi ip gibi grafigi. 6 senedir kagitta olanlarin sonu husran. Bu kagit spakulasyona cok uygun. Spek girerse bu kagidi minare yapar. Ama girermi bilmem bence girer ve en az 5 lira yapar ama bu kagitta kac kisi kalir bilmem. Bilancoya gelince satildi zaten. Cok kotu bisiy olmaz. Kagit toplu biraz citibankin alislari gozukuyo. Devam ederse yukari trend vaslayabilir.
citybankı gördüm ov-uv de alacağın yeri bilirsen 1 senede güzel kar bırakır. 2013 dediğin 15 tl den dibe indiği tariftir. tabimi speğin tekrar toplaması için zaman lazım bence zaman doldu toplama bitti. artık ani çıkış inişlerle silkelemelere dikkat etmek lazım. 2019 1. çeyreğe kadar atak bekliyorum.
1.60 lara gideceksin nazlanma bosyere...hisseye ilgi sifir...
Bu iniş, açıkçı inişi mi?
Bdayım geldiğine göre fırın hazır.
Ee ne oldu şimdi millete gazladınız çok bilenler ses seda yok şimdi de ben zaten satmıştım alttan alıcam hikayesi ulan....
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana ahkam kesen arkadaşlar nerede acaba cok merak ediyorum berkosan gercekten iyi ucmuş.......
Ahlaksızlık işte bu, bu adamlara inanıp umarım hisse alan yoktur ahkam kesenler gördük sizi birkaç boşbeleş yaza yaza millete nasıl gazladı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende buradayım. her düştüğünde ağlayacaksanız gidin vadeliye yatırın. ne işiniz var borsada. sanki şirket battı. dibi 1,30 tepesi 15 tl. sanki 10 tl olmuşta düşüyor gibi konuşuyorsunuz. zamanı olmayan borsaya girmesin batarsınız.
Hadi bakalım yeni hafta yeni heyecan
31 Mart Yerel Seçimlerin de hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz? adlı anketimize bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin derim
Çok ilginç sonuçlar var...
Oy sayımız da baya arttı hani....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...27#post3252127
saygılar/başarılar
2-3 yıldır ortalama 4 milyon civarında olan genel yönetim giderleri nedense bir anda 8 milyona çıkmış...yurt dışı fabrikalarından kaynaklı diyorum...ihracat yapan şirkette döviz açık pozisyonu oluşmuş bunu açıklayabilecek var mı neden böyle olmuş....
kardeşim genel yönetim gideri, şirketler tarafından en çok ve en kolay oynanan kalemlerden biridir. kar düşük çıksın dersen yüksek gösterirsin. döviz açığı eğer hammaddeyi dışarıdan tem’in ediyorsa olabilir stoklara bakmak lazım hammadde stoğu fazlaysa para hammaddeye gömülmüş demektir. bir ihtimalde yurtdışı şirket giderleri dövizle yapılacağından olabilir veya dövizle yurtdışında varlık alımı yapılmış olabilir. iyice inceleyemedim
bilançoyu haftasonu bakacağım.
grafikte atarım. hisse ağlayarak takip edilmez. desteği ve direnci beklersin. ben daha önce dediğim gibi ov-uv çiyim allah’a şükür hiç ağlamadım. kvde uçan hisseler zamanında kimlerin anasını ağlatmıştır allah bilir. her hissenin bir zamanı var. Sabır anahtar kelimedir. Neyse herkese iyi geceler.
bu hissede grafik fala bakmak gibidir...bilançoyu tartışmak daha mantıklı....yurt dışında fabrikaların performansını tartışmak daha mantıklı....bu hisse spekülatif bir hisse isteseler zarar yazsada tavan tavan çektirirler....grafik analizi bu hissede bence çok itibar edilecek şey değil....
Bende buradayım, düştükçe toplamaya devam.
İnvesingde biri arsa sattı diye hertarafa yazmış aslı astarı varmı? Hizsede hareketli
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.