Kordsadan tamamen mi ciktin yani?
Sonra Tekfeni vurup Kordsaya gececegim diyorsan... o zaman da Tekfen'de tasimadigin icin Tekfen giderse uzer.
Printable View
Kordsadan tamamen mi ciktin yani?
Sonra Tekfeni vurup Kordsaya gececegim diyorsan... o zaman da Tekfen'de tasimadigin icin Tekfen giderse uzer.
Tamam guzel yapmissin, umarim tuglaci da kazandirir.
tekfen hissesini geçen yıl 14 tl civarlarından almıştım..çok sığdı..kısa bir süre kalmıştım ve az bir miktar kar edip çıkmıştım...sonradan da iyi çıkmıştı..uzun süredir takibi de bırakmıştım...şimdi baktım 27 lerden 17 lere kadar düşmüş...kaliteli bir hisseydi ama son olarak durumunu bilmiyorum....temel beklentisi nedir ve neden son günlerde sert düşüyor bilmiyorum....
bu gün iyi de tepki veriyor aslında..duruşu güzeldir..ama açıkçası ben daha çok tanıdığım hisse olan kareli dün almayı tercih ettim...karelin ilk iki bilançosunu doğru tahmin etmiştim..üçüncüyü de aşağı yukarı tahmin ediyorum...bilanço ile birlikte en geç son çeyreklerde 10-15 tl aralıklarına gitme ihtimalini kuvvetli görüyorum...
kimseye yatırım tavsiyesi değildir ama yazılımlar gerçekten de müthiş...özelikle de karelin agresif büyümesi muthiş...tıpkı aselsanvari şekilde büyüyor...gönlüm orda rahat...
karel bu yıl sonunda 130-150 milyon tl aralıklarında kar getirecek...geçen yılın karı 67 milyondu...bu karı getiren bir teknoloji şirketinin fk sının kaç olması gerektiğini hesaplayarak olması gereken fiyatı bulabilirsiniz...şu ana kadar faizler %24 civarı idi..bu yüzden de hisseler 4-5 fk dan değer görüyordu..ama artık faizler %16,5 a indi..buda fk nın artık 7 olması gerektiğini bize gösteriyor..
bu fk ya göre vede 130 milyon kar rakamına göre (muhafazakar kar 130 u ele aldık ki beklentim daha yukarısıdır) 130*7=910 milyon tl piyasa değeri /52 milyon ödenmiş sermaye =17,5 tl borsa ederi...
diğer yazılımlardan netaş ve alcatele güzel haberler geldi yalnız bu haberlerin bilançolara yansıması uzun zaman alacak...ama karelin durumu öyle değildir...onun sürekliliği olan işleri var..bu işler sayesinde istikrarlı karlar getiriyor...
kareli ilk aldığımda fiyatı 5,60 civarıydı...o vakit 20 bin lotum vardı...ama yanlış tradeler ile şu anda 14,500 lotum var..sabırla durabilsemdim şu anda iyi kazanmış olacaktım..nasip diyorum...teknik olarak da rsi aşağılara inmiş...yavaş yavaş teknik düzeltmesini de bitirecek...sonrasında çift rakamları görmesi gerekiyor..
Borsa %80 psikoloji, %20 temel teknik o bu.
Daldan dala atlayarak kazanmak zor. Cunku %3'e 5'e tamah ederken kacirdigin firsat buyuk olur, uzer sonra.
Ayni hissede kalip bir kismi ile trade etmek daha mantikli. En azindan psikolojik zararlarini azaltir.
Benim yaptigim bu.
BARBA'nin Godot'u gibi dibi tepeyi bulma derdi yok. Cunku her yerden islem yapiyorsun. Hisse gitmis uzulmuyorsun, elindekiler gidiyor. Hisse dusmus uzulmuyorsun, sattigini yerine koymak icin takip ediyorsun. Aradaki fark cebine kar.