Benim anladığım, bunlar en başından beri konsorsiyum gibi...güç odakları var, patron da bu güç odaklarını zaman zaman karşı karşıya getiriyor, zaman zaman barıştırıyor, bir şekilde yönetiyor. 3-4 şehzade var, yarışıyor, biri birine omuz atıyor, olmadı istifa ediyor geri alıyor, sonra öbürünün kuyusunu kazıyorlar, öbürü instagramdan istifa ediyor, sonra güç toplayıp geri geliyor. Bizim çok da vakıf olmadığımız, kapalı dışa sızmayan güç savaşları. Patron muhtemelen Abdülhamit gibi, birine bir görev veriyor, sonra öbürünü bunun peşine takıyor kontrol etmek için, sonra birini daha gönderiyor bak bakalım kontrol eden kontrol ediyor mu şeklinde. Hep şehzadeler, vezirlerde suç, Padişaha koşulsuz itaat.
Danışmanlar kadrosu, kimisi A ya, kimisi B ye yakın...içlerinden biri anlatırsa çözülür, yoksa dedikodu kıvamında yansıyan şeyler.
Şu an ABD ile ilişkilerde kırılma mı, tekrar düzelme mi yaşanacak, ekonominin kaybettirdiği oy meselesi nasıl çözülecek, HDP mi kapatılacak, kapatılırsa Kürt seçmenin tavrı ne olur, müteakip seçimler, sonraki CB kim olacak...akışkanlar mekaniği gibi dinamiği var...Ekonomiyi Ekonomi Bakanına ve MB ye bıraksalar kurcalamasalar, dış politikada somut adımları atsalar, bir de hepsinden önemlisi, artık parayı saçmasalar sağa sola birazcık olsun tasarruf etseler, şimdiye kadar nasıl yuvarlandıysak yine yuvarlanırız patlamamıza müsaade etmezler bir şekilde, kredi, sıcak para yatırım...Ama Biden' in bu sessizliğinde çok net bir bağırış var benim anladığım, yoksa şimdiye laf çakmak için sıraya girerlerdi, adam kesin ve net cevap bekliyor, yoksa sıkıntı yaratacağı açık. Adam kurt, dört koldan saldırır, zaten ilk kolda mortu çekeriz, ülke başka bir boyuta sürüklenir bu merkeziyetçi yaklaşımla..
Bunlar tabi benim kıllanma hikayelerim..o kadar..