SDS bu işin sırrıdır: Strateji Disiplin Sabır. Bunu uygulamayan borsada para kazanamaz.
Printable View
SDS bu işin sırrıdır: Strateji Disiplin Sabır. Bunu uygulamayan borsada para kazanamaz.
Pandemiye rağmen firmalar çok güzel karlar getirdiler, getirecekler görünen o
ve
o hisseler dinlenme süreçlerini tamamladılar bence.
ucuz diyebileceğim hisse pek yok
makul fiyatta olanları var.
e birde
yan hisselerde saçma sapan yerlerde fiyatlarda olan bi dünya hisse var onlardan uzak durulmalı
onlara gelebilecek satışlar endeksi etkilemez.
Zaman zaman ortaya çıkan yukarı tepkiler sizi yanıltmasın. Ayı Piyasasında bunlar sık sık ortaya çıkar. Zaten ayı piyasasının en belirgin özellikletinden biri de budur. Tepkiler çok sert ve ani olur. Ortaya çıkan düşüşün %70 ine kadarını geri alan türden yukarı tepkiler görülebilir. Çoğu borsacı bu tür tepkilere kanıp mala girer ama ters köşe olurlar.
Yüksek enflasyon ortamında borsanın düşmeyip yatay gitmesi bile reel anlamda zarar yazmak demektir. Borsanın tamamen aleyhine bir ortam mevcuttur şu anda.
Peki, biz ne zaman mal alacağız? Borsanın dip yaptığını 3 aşağı 5 yukarı nasıl anlayacağız? Bunun yöntemini başka zaman yazarım,şimdi 4 ton kışlık odunu odunluğa istiflemem gerekiyor çünkü kar yolda.
Benim dağ evimden ana yol 15 km ama yol 3 m genişliğinde tek şerit, taşlık, çok tehlikeli, uçurumdan aşağı uçma riski var. Eğer kar yağarsa bu yoldan inemem. Borsa ve para piyasaları değil de 15 km mesafedeki ana yola nasıl ineceğim beni düşündürüyor.
Eğer
Artvine gezmeye gitmediyseniz
hemşehriyiz diye düşündüğüm için
ufaktan bi giriş yapmıştım
öyle midir
Artvinlimisiniz?
:)