Zorlama kurbağa larvası göremezsin
Printable View
Zorlama kurbağa larvası göremezsin
gerçekten beynin iyice çürümüş... eminim ailendekilerde bunu diyorudur :)
ben yağmurun içinde canlılık kendiliğinden oluştu demişim gibi yazıyon. hep tribünlere oyna sen :he:
tabiki havadaki organizmalardan geliyor o canlılık.. lakin suyun içinde yaşıyor dedik bizde.
viop haram diyoz filistin diyor.. viop haram diyoz.. sibel can diyen birisin sonuçta.
bu beyinle..
senin kainat algını düşünemiyorum bile :he:
buzun oluşumuna fizik kimya ile alakası yok allah yabdı diyen birisin sonuçta..
sen bi kafa doktoruna cidden görün.. cehennemdeki tek kankim sen olacan ... cuhale biriynen yalnız başıma kalmak ürkütüyor beni.
:drunk::drunk:
Bir gün köyümde hortum çıktı.GÖLÜN üzerinde dolanıp durdu..Sonra kurbağa yağdı...
ciddiyim.
neyse dayu iyi akşamlar.
:kahkah:apka odtü okudum il 100 deyim derken çocuğunun bokunu anlatmadın herkese yukardan bakarak ama geldiğin nokta twiterda meşhur olamadın :hn: meşhur olamadın, o maaşları alan senin okuduğun okulu okudumu acaba bize laf ebeliği yapana kadar git thy orada eylem yap :drunk:yaz uçaklara H2O ,KAİNAT,GÜNEŞ,:)
İŞÇİ KARDEŞ PATRON KALLEŞ:kahkah:
bak buradaki onlarca kişi sana aynı muameleyi yapıyor..
bu kadar insan yanılıyo olamaz..:oleyo: tatlı su müslümanı
go tu doktor...
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Emre Özpeynirci
@eozpeynirci
Çarşı karışacak‼ï¸
Türkiye'de yatırım kararı alan BYD, iç pazarda 3 yıl içinde ilk 3 markadan biri olmayı hedeflemiş.
Mevcut şartlar böyle devam ederse ilk 3 değil birincilik bile rahat gelir.
Çünkü;
1) 2026 yılında üretim başlamadan hemen bu aydan itibaren Çin'e konan gümrük vergilerinden muaf olacaklar. Yani ithal ettikleri hiç bir elektrikli ve hibrit modele %50 (%10+40) gümrük vergisi ödemeyecekler.
2) Kanun teklifi meclisten geçtikten kısa bir süre sonra şarj edilebilir hibrit (PHEV) modellerinin ÖTV'si %80'den 30'a inecek.
3) Elektrikli modelleri için artık %50 gümrük vergisi ödemeyecekleri için %10'luk ÖTV avantajından yararlanacaklar.
‼ï¸Yani BYD bu avantajlarla üretime başlamadan bile iç pazarda lider olabilir.
Bu arada Türkiye'de yaklaşık 2 yıldır ÖTV matrahları güncellenmediği için tüm otobillerin (içten yanmalı) ÖTV'si %80'den başlıyor. Bu da uzun süredir yerli avantajının kalmadığını ithalatın payının %70'i aşmasıyla görüyoruz.
Şimdi BYD'ye sağlanan bu teşviklerle 50 yıldır Türkiye'de üretim yapan yerli üretimin rekabet avantajı daha da zayıflayacak.
Diğer Çinli rakipleri de yatırım yapmazlarsa, ek vergilerle rekabet avantajını kaybedecekler.
Yani otomotivde çarşı iyice karışacak...
Not: Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Çin'den ithal tüm otomobillere ek vergi gelmesini istemiş ve başarılı olmuştu. Ama BYD yatırımı biraz işi bozmuş gibi.
https://pbs.twimg.com/media/GR_YYz8W...pg&name=medium
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Ha ahaha...Mahalleden adam topluyorsunuz.:)
En büyük güç;ikna ve belagattır.
EMLAK;ataist propagandası yapamadığından..Çünkü tek kelimeyle saçma ve ortaokul fen dersi gören çocukların çürüteceği argumanlar..(20 sene önce gördüğüm iddialar)ATAİST youtuberlerden öğrenip geliyor .Ama onlarda konuyu tam bilmediklerinden olan burada emlaka oluyor.
SİNDO denilen ve teknik dışında meziyeti olmayan(o da yok..ona sordum -cevap veremedi).Garibim zaten bu bilimsel konulara vakıf değil.Etrafta alamancı-emekli amca kıvamında fırsat buldukçave MAHALLEDEKİ DELİKANLILARDAN aldığı güvenle abkaya taş atıyor.:)
Tek değil hepiniz gelun....:oleyo: