Bu olayın biz yatırımcılara katkısı ne şekilde yansıyacak acaba?
Printable View
Bu olayın biz yatırımcılara katkısı ne şekilde yansıyacak acaba?
Hisselere hesaplara nasıl yansıyacak?
Adet fiyatı 1,23 olacak en fazla fiyat görece düşük göründüğünden kağıda biraz daha derinlik katabilir.
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Pazartesi endex ye ciddi yükseliş bekliyorum inş ayak uydurur da tavan a yakın kapatırız
Salı günü ayın 12 sinde hisse yeni fiyatından işlem görmeye başlayacak.
Bu fiyat 1.56 kapanış fiyatı esas alındığında
1.56/ 1.26- 1.23TL olacak. Bu pazartesi günü oluşacak ağırlıklı ortalamaya göre birkaç kuruş oynayabilir.
Elinizdeki hisse sayısı %26 fazla olacak.
Bunun avantajı şu.
Hisse derinlik kazanacak.
Kısa süre içinde B gurubundan A gurubuna girecek.
Borsa İstanbul hisse senedi piyasasında işlem gören hisse senetleri belli kriterlere göre A grubu, B grubu, C grubu ve D grubu diye sınıflandırılır. Bu gruplandırma yapılırken kullanılan bazı kriterler aşağıdaki gibidir.
◾Halka açık piyasa değeri (fiili dolaşımdaki pay sayıları üzerinden hesaplanır)
◾Fiili dolaşımdaki pay sayıları
◾Fiili dolaşımdaki pay oranı
◾Gözaltı pazarında işlem görüp görmeme
◾Menkul kıymet yatırım ortaklıkları büyüklüklerine göre
Buna göre;
1.A grubu hisse senedi: Fiili dolaşımdaki pay değeri 30 milyon TL ve üzeri olan hisse senedidir.
2.B grubu hisse senedi: Fiili dolaşımdaki pay değeri 10 milyon TL ile 30 milyon TL arasında olan hisse senedidir.
3.C grubu hisse senedi: Fiili dolaşımdaki pay değeri 10 milyon TL’nin altındaki hisse senedidir.
4.D grubu hisse senedi: Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP), Serbest İşlem Platformu (SİP), Nitelikli Yatırımcı İşlemleri Pazarı (NYİP) veya Gözaltı
Sevgili kardeşim bu hisse de derinlik felan olmaz maalesef:)
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.