Enflasyon hakkinda cikar cikar konusurlar simdi, bu dunyada da boyle diye.
Printable View
Tarımda net üretici olsaydık şuan öncelikle bu enflasyondan daha az etkilenir ve hatta ihracat geliri elde ederdik. Biz ise bu ürünlerdeki arz eksiğimiz ve yüksek kur nedeniyle daha fazla enflasyon, cari açık ile karşıladık bu durumu. Şekerde olmasa da bitkisel yağlar ve birçok tarımsal üründe net ithalatçıyız.
Tarımda ileri olan ülkeler enflasyonu kontrol etmede her zaman birkaç adım önde olurlar.
SN Deniz43 , önümüzdeki PPK beklentileriniz nedir ?
Teşekkürler
Friday April 09 2021 Actual Previous Consensus
03:30 PM
US
PPI MoM MAR 1% 0.5% 0.5% 0.4%
03:30 PM
US
PPI YoY MAR 4.2% 2.8% 3.8%
Aşırı ısınan ekonomide(imalat ve imalat dışı ISM PMI verileri öncü işaretleri vermişti) Üretici fiyat endeksi Mart ayında aylık %1 gibi çok sert bir şekilde yükselerek,yıllık %2.8'den %4.2'ye fırladı,Gelecek ay ise ,geçen yılın Nisan ayı (-)%1.3 düşüş olduğu için,seriden çıkınca ,üretici fiyatlarındaki yıllık artış muhtemelen %6 civarı artışa zıplayacak.
Şimdi sıra Salı günü gelecek enflasyon verisinde,onda da yıllık bazda sert bir yükseliş,bunun da benchmark tahvillerin faizlerini ve dolar endeksini yükseltmesini bekliyorum.
deniz hocam emeği,nize klavyenize sağlık. şu forumda milletin fanatiklik yaptığı insanlar vardır. kuzu gibi yada bu forumda yazıpta şu anda twiterda kendilerine sayfa açmış orada yazan kişiler bunların fanatikleri var borsa uçacak doalr kaçacak altın yuvarlanacak dedikçe şakşakçılıklarını yapıyorlar yaşa varol diyorlar. 20 yılın üstünde forumlarda yazar okurum şu forum dahil tüm borsa sitelerinde en aklı başında yazan en doğru bilgileri paylaşan kişsiniz. öngörülerinizde yanılma paylarınızda var ki o kadarda olsun. şu forumda bu topiği tek geçerim bide alicemal var ama o inatçı keçinin tekidir kendinden başkasıuna faydası yoktur ama klavyesi güzeldir onunda okutur kendini.
pek kimseye söylemediğim bir cümledir ama şu forumdaki en büyük şanslardan biride sizin burada yazmanızdır. hani yönetim imkan verse yazdığınız tüm emsajlara itibar puanı veridim.sağolun varolun