USD faiz oranı hakkında bilgi verebilecek kimse var mı.
Pazartesi dönüşüm var. Son son sayfalarda hiç paylaşım yok..
Printable View
USD faiz oranı hakkında bilgi verebilecek kimse var mı.
Pazartesi dönüşüm var. Son son sayfalarda hiç paylaşım yok..
Yazdigini okumuyorsun.bu ay diyorsun.ayrica kimse keyfinden tl de durmuyor.zarardayiz.dediklerin ancak ekim ayinda degerlendirilecek gorusler.sadece 1 gorusun haric diger konularda ayni dusunuyorum zaten.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diyemeyiz. Demin anlatmaya çalıştığım buydu:
Bir banka spot döviz işlemi de yapsa, vadeli döviz işlemi de yapsa... bu, aynı anda direkt bir döviz pozisyonu oluşturur. Vadeli işlemin vadesini beklemez ne alan ne satan, ekranda net döviz pozisyonu yazar. Bu nedenle: bir (spot) satış + bir (vadeli) alış bileşimi aynı anda net olarak sıfır pozisyon yaratır. Swap vadelerinin dengeli olmasına gerek yok. Banka daha swapın imzalandığı anda pozisyonu sıfır olarak görür ve bir daha bu swapa geri dönüp bakmaz bile. Vade ister 1 gün ister 1 yıl olsun bu böyle. Swapın nakit akışına fazla takılı kalmayın. Döviz pozisyonu anlıktır; "vadelere göre döviz pozisyonu" diye bir şey olmaz. Bir kurum veya kişi "anlık" olarak döviz pozisyonu taşır. Ve piyasadaki hareketlerden de o anki pozisyona göre anlık olarak etkilenir.
Ben diyelim ki 20 yıl vadeli dolar sattım. İşlemi yaptığım andan itibaren dolar shortum... 20 yıl vade boyunca dolar her hareket ettiğinde (ek bir işlem yapmamışsam) sürekli olarak kar/zarar hesabım oynar. Vadesindeki para hareketinin döviz pozisyonuyla alakası yok. Ne zamanki başka (veya aynı) vadeye ters yönlü bir döviz alımı yaparsam o zaman pozisyon küçülür, kapanır ve kar/zararı kısmen/tamamen realize ederim. Vadelerin farklı tarih olması sadece nakit akışını ve fonlamayı etkiler. Döviz kuru etkisi ise sönümlenir ve kapanır.
Özetle: swaplar hiçbir zaman, hiçbir şekilde, hiçbir vadede, hiçbir seviyede döviz pozisyonlarını etkilemez. Talebi etkilemez... Seviyeyi etkilemez. Oynaklığı etkilemez. Swapın içinde yalandan bir döviz adı geçiyor ama onun dışında dövizle uzaktan yakından alakası yok diye ezberlerseniz, direkt doğru sonucu yakalarsınız. Veya, swapta al-sat yapılan şey döviz değil de tavuk kanadı diye düşünün... Sonuç aynı.
Hem hiperenflasyon hem düşük faiz .