Kesintilerin bir kısmı direk, bir kısmı da viop'tan parayı çekince yansıyor diye hatırlıyorum
Çekip bi deneyin isterseniz hocam, gene yatırırsınız zaten gerekirse. 15:40'a kadar vakit var diye biliyorum
Printable View
Hesabınız Vakıf ta anladığım kadarıyla.
Ben de Vakıf'ta teminatta para tutuyorum.
Teminatın Brüt getirisi yine teminat hesaba yatar. Stopaj ise teminat hesaptan kesilmiyor, yatırım hesabınızdan kesiliyor.
Yani yatırım hesabınızda bakiye olmalı. Ancak yatırım hesapta 1 günden fazla bakiye tutarsanız hem bu tutar nemalanmamış olur hem de aylık 3 TL "Yatırım İşlem ve Saklama Ücreti" kesilir.
Ben Yatırım hesabında bakiye tutmuyorum. Banka kendisi genelde 1 gün sonra teminat hesaptan yatırım hesaba para çekerek, stopajın eksi bakiyesini kapatıyor. Sistem otomatik galiba ama tam anlayamadım bazen 2 gün sonrada yaptığı oluyor.
Teminat hesabın hareketlerini Vakıftan göremiyorsunuz yalnızca bakiyeyi görürsünüz. Anladığım kadarıyla MKK dan girip görülebilir. Ben e-devlet şifresiyle giremedim sonra da uğraşmadım.
Dolayısıyla hareketleri Excel de tutup getiriyi hesaplıyorum. Getirisi son birkaç haftadır günlük hemen hemen aynı %21.13 mevduat karşılığı.
Arkadaşlar akbanktan geçen ay yatırım hesabı açtım. Bu ay iki gün üst üste yani 2x1,58 tl çekmiş vadesiz TL hesabımdan. Fon da almadım. Bu normal bir şey mi? Çoğu bankada yatırım hesabım var, ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Değerli forumdaşlar bugün birkaç araştırma yapacağım dedim ama işlerim bırakmadı, yalnız 20,6 görünmüyor hiç bir yerde bilginiz olsun. Sınır 20,5 :28:
Onu da 20,5 deniz verdi yeni girişe birde 250k'ya kadar sonrası oranı düşürüyor. fazla para istemezük deyu:plc:
Syg.