bizim ahlak ile ilgili bir sorunumuz mu var?
Printable View
bizim ahlak ile ilgili bir sorunumuz mu var?
Eskiden Maxell, TDK, BASF, Sony ve bir de RAKS vardı. Arjantin'de çarşıda sahte RAKS kasetleri gördüm diye bir haber okudum gittim RAKS hissesi aldım Sonra kapandı galiba.
THY'den Avrupa seferlerinde gecikme uyarısı
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa seferlerinde gecikme yaşanabileceği konusunda yolcuları uyardı.
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa hava sahasındaki kapasite sorunlarından dolayı bazı seferlerde gecikme yaşanabileceğini bildirdi......................
Avruba birliği yunanistan nın isteğini kabul etti galiba................... thy ambargo uygalayın diyordu.bize ambargo yok ama maalesef çok doluyuz ambargosu var..
2.Dünya savaşı sonrası verdiği kredilerle USA'nın; hem "dünyanın başına bir kez daha dert olmasınlar", hem de "kendime bağlamış olurum" diye büyüttüğü Alman ve Japon ekonomilerinin, ucuz iş gücü ve patent kural vb tanımayan Çin üretim hamlesine yenilişi...
Zamanında Çin'de kurulan tekstil kentlerini okuduğumu hatırlıyorum. Adamlar bir kenti iplik, diğerini dokuma, yakındaki yerleşimi takım elbise, bir sonrakini kravat, sonrakini ayakkabı şehri olarak dizayn ettiler. Lojistik olarak bütün dünyaya erişebildiklerinde, neyi satmak isteseler artık ucuza satabilir hale gelmişlerdi. Sonra ne Alman'lar kaldı, ne Japonlar...
Raks 1991 den başlayarak 9x yıllarında müşterimdi. "Bilişim", o zamanki adıyla Bilgisayar işlerini yapardım.
Zaten o yıllarda bitmişlerdi... Unkapanı'nın bitişi ile paralel...
EK: Mahsun KIRMIZIGÜL, Alişan vb. bir kaç garip isimli türkücü daha o mirasın üzerinde yükseldi MMC'miydi neydi şirketleri?
Mp3 player iPod çıkınca Apple almak lazımdı, telefon işine sonradan girdiler.
Türkiye'de mp3 dosyaları ve player varken Hollandalı birisi bu nedir filan diyordu, muhtemelen oralarda o tip şeyler patent yüzünden yasaktı.