alın benden de o kadar. bir de burada yazılmıştı, aşırı yüksek veraset vergileri falan iyice korkutmuştu beni.
Printable View
Kesin emin olmamakla beraber TR Eurobondlari veya yurt disi hesapta olan para icin veraset vergi alma hakki sadece vergi mükellefi oldugunuz ülkeye ait diye biliyorum. GER böyle uyguluyor vergi mükellefi olmayanlar icin. Öyle de olmasi gerek aslinda cifte vergilendirme anlasmasi cercevesinde (genelde). Ancak veraset vergisi konusunda bir cok ülkenin özel bir cifte vergi anlasmasi yok.
Mülk veya hisse senedinde ise mülk/hisse senedinin oldugu ülke vergi alma hakkina sahip önce. Daha sonra vergi mükellefi oldugunuz ülke (mahsup ederse ne ala) geliyor. Sansiniz yoksa bir de vatandasi oldugunuz ülke alir.
TR Eurobondlarinda cifte veraset vergisi sorunu cikmaz diye düsünüyorum TR'de vergi mükellefi (mirasci) olanlar icin
Yurt disi broker veya bankalarda hesaplara genelde bir sey olmaz. Bir sekilde eninde sonunda mektup gelir dogru adres bildirilmisse.
Mirascilar zaten genc olduklarinden bir caresini bulurlar hesaplara ulasmak icin.
En iyisi ise bir usb-stick icinde sifre data bankinda (örnegin keepassx) sifreleri saklamak. Master sifreyi de bir yere yazip sonunda cocuklarin bulabilecegi bir yerde saklamak.
Ama siz cortladiktan sonra bakacagi bir yer olsun. :hah:
Dun ziraatten 2029 vadeli 1000 nominal aldim hocam, 1015 usd fiyattan.
Ziraat için gözlemlediğim sabah cok erken bakmamak gerekiyor, listelerini genelde 12 den sonra guncelliyorlar, sabah göremediğim eb leri ogleden sonra görüyor oluyorum,
Bu arada ziraat artik sadece elinde stok olanları gösteriyor, böyle olması çok daha iyi olmuş,
Ben de teb den aldım 2029 iki gun önce. Qnb garanti akbank isbank kontrol ediyorum ara ara. En kötüsü qnb şubede musteri temsilciniz ile işlem yapmak zorundasınız kendiniz göremiyorsunuz. Sürekli min alış koyuyorlar 30 40k nominal
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
En iyisi kendinize yetecek kadar bir para ayirin.
Gerisi ile fiziki altin alin. Mirasçılarinizin adina hesap acilmis bir bankanin kiralik kasasina koyun.
Kaybolmaz, akmaz, kokmaz...!!!
Aklima daha saglam bir çözüm gelmedi...
"Kiralık kasa ücreti.." demeyin sakın...o kadar olacak artık [emoji3][emoji3]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.