Yıllar evvel istiklal caddesinde geziyorum, çapkınlık peşindeyim bir okul arkadasımla, kiliseye girelim dedi turistlere bakarız ben kutsal saydıgım için sıcak bakmadım ama arkadasımı kıramadım, kilisede mum felan kalabalık noel zamanı, bir kız gördüm bu kadar içten dua eden görmemiştim, kız güzel ve tavlamak için yanına gelenlere yüz vermiyordu, dua ederken sanki kendinden geçiyordu, benim yanıma geldi merhaba dedi ben mari, tanıstık, islam oldugumu söyledim, çay içmeye sultaahmete gittik, rüyamda hz isayı görmüştüm elimde süt yere damlıyordu bana noel için uğraşıyorum demişti o kadar gerçekçiydiki 2 metre boy iri şisman degıl sportif orta yasta sarısın kumral gibi ince çember sakallı kızıl renkli sakalları, mariyle islam hristiyan konusması yaptık oyle inançlı biri ki içten, ama ben islamı anlattım, ayasofya kapadokya vs gördügüm kilise vs yerlerdeki hz isa ile benim gördüğüm farklıydı gözleri yasardı kabul etmekte zorlanıyordu ezan okununca sultaahmet camisine gittik namazı kıldım arkamı döndüm mari ağlıyordu camideki his onu etkilemiş, sarıldı bana islam olmak istediğini söyledi ben nefsime hakim olmak için çaba sarfediyordum, kilisenin ona baktıgını gidecek yeri olmadıgını islamı öğrenmek için evlenmek istediğini söyledi, serseri genc parasız öğrenci biriyim kabul edemedim, kıza da elimi bile sürmedim manevi edep icabı aylar sonra mariyi bir yerde gördüm hamile islam biriyle evlenmis cok huzurlu askla arayan buluyor hakıkatı, isanın dogum gunu degıl noel tarsuslu mitra olan senpolun kendı dogum gunu bunu o zamankı romaya isa heykeli satmak için kandırmıs, noel baba da yok aslı ayaz baba, hanımıyla beraber insanlara yardım eden türk bir yardımsever, yeniyılda herkesin mutlu olmasını haktan niyaz ederim