Bende arasıra bakıyorum Investing'e ama konuyla ilgili yazı bulana kadar canım çıkıyor.
Adam dolar başlığında din tartışıyor.
Bu arada önüüzdeki hafta BİST için zor geçecek galiba.
Patinaj yapıp duruyor, biraz daha devam ederse geri kayacak.
Printable View
Hasan abi hoşgelmişsin
her krizde para el değiştirir mesele bu. 2.5 sene önce küçük bir dairem vardı. topraktan aldım %50 prim yaptı 1 senede kirasını yedim dedim yeter daha ne olsun...çıkarttım satılığa 2 gün sonra geldi balık anlaştık tapuya gittik dedi dolar var falan onu bozmam lazım ama 2 kuruş kaybediyorum sana şu kadar versem olur mu.. bak çakala....
Günlerden de cuma saat 4 civarı, dedim sen onu bozma bana dolar çek üstünü nakit ver harçlık olsun pazar günü de yazlığa geçicem bodruma..neyse adam zar zor ok dedi gitti doları çekti bankada saydık falan satışı yaptık...
attım bankaya çıktım bodrum yoluna falan işte o yaz dolar 7 lere çıktı...4 lira civarından 6.75 e ikna oldum verdim..
Evi alan adam beni aradı ve bozdun mu doları yoksa duruyor mu diye sordu!!!
Şimdi bana göre para el değiştirdi..
Üstüne %25 mevduat faizi falan...
benim eski sattığım ev tl bazında %10 artmış
Demem o ki kriz paranın x den y ye geçmesiymiş ben bunu bilerek mi yaptım hayır...
ama şunu öğrendim krizde her türlü 3-4 katı zengin olan çok insan var...
geçen yaz 6.20 den dolar alan çok var...borsada 2 ye katlayan da çok var...
kimse piyasayı %100 öngörmez
mevduat oldu %10 neti geliyor %8.5-9 arasında bir şeye dolar kımıldamıyor..bist her an düzeltme yapabilir
peki ne yapmalı?
işte bunu bilirseniz paranın el değiştirmesini sağlarsınız ama bilerek ama bilmeyerek
Fatih cidden cok sanslisin
Umarim bu sansin jaleyede yansirda hepimiz sayende nasipleniriz😀😀
Bende fatih bey gibi evi sattım 2 yıl önce ama değerin altında sattım 50bin kadar kadın dı alıcı hemen büyük hevesle aldı dolar ve euro aldım 3 ay sonra döviz fırladı para 2 katına yakın çıktı birde mevduatla taçlandırdım. Ev değeri sattığım fiyatta şuan :))