Originally Posted by
vivatrader
Sn cakozur benim de 7 yaşında 2. sınıfa giden kızım var. Kuşadası sadece Yabancı turistten ibaret değil yaz kış ikamet eden sayısı bazı illerin nüfusunu geçmiş durumda.
Hayat ve siyasi görüşünüzü bilemem tabii ki belki görece mutaassıp birisiyseniz o zaman iç kesimler size daha uygun olabilir ama ben Özellikle de biraz da kızım için İstanbul'dan göç ettim. Hem suriyeli, afgan vb göçmenler İstanbul'da o kadar çok ki Kuşadası'nda neredeyse hiç yoklar.
Kuşadası Belediyesi daha geçen gün Avrupa birliğindeki çoğu ülkede olan ama Türkiye'de hiçbir şehirde olmayan kadın erkek eşitliği platformu (CEMR) sözleşmesine imza attı. Kuşadası'nda kadınlar her alanda çalışıyorlar. Kamyon şoförü, belediye temizlik işçisi vb her alanda kadınlar ön planda. Bunun yanında bir bayan ne tür giyerse giysin kimse burada ona laf atmaz, kafasını çevirip bakmaz bu şehirde. O yüzden Çoğu şehirden daha güvenilir kızlar için.
Ama dediğim gibi hayat görüşünüzü bilemem ona göre yaşayacağınız yerde en az 1 ay apart otel ya da airbnb evleri kiralarsınız ve ona göre karar verirsiniz.
Bunun yanında size tavsiyem eğer Kuşadası'nda yaşayacaksanız özel okullardan ziyade devlet okullarını daha çok öneririm. Çünkü Kuşadası'nda devlet okullarında sınıflar 20 kişilik ve eğitim, öğrenci kalitesi devlet okullarında çok iyi durumda.
Özel okula vereceğiniz parayla da çocuğunuza sağlam dürüst yönetilen, temettü hisseleri biriktirir ve o parayla kısa sürede kendinize ve kızınıza 1 ev alabilirsiniz. Bunun yerine ingilizce, bale, güzel sanatlar, tiyatro, basketbol, voleybol, yüzme vb özel kurslara gönderirsiniz. İnanın böylesi daha faydalı ben öyle yapıyorum Kızımı devlet okuluna gönderiyor ve özel okula vereceğim parayla onun adına her ay temettü şirketlerine yatırım yapıyorum. Kumbarasında şu an bir araba parası kadar para birikti sadece 2 senede.
Ayrıca Çoğunluğu İlkokul mezunu olan patronlara gelecekte köle olsun diye çocuklarımızı özel okullara gönderip bir ton para saçmak... bilemedim... En iyi okulda bile size asla parayı öğretmezler zaten kendileri de bilmezler. Bilseler kendileri yönetirler.
Selamlar