inşallah gelir; hepsi kasalara çeker paraları...
Printable View
Seçime Ağustos gibi gideriz sanki o güne kadar dayanırsa turizm sayesinde Benjamin düşer hububat hasati var enflasyon düşer Bu gazla seçime gider.
Seyid Nebati : Açtığım her mağazada beş kişi istihdam ediyorum. Net 550 YTL maaş verdiğim her çalışan, toplamda bana bin dolara maloluyor. Ama ben üretimimi fason yaptırdığım için teşviklerden yararlanamıyorum. İhracatı teşvik edecek uygulamalar olması gerekli. Yurtdışında temsilcilik açıyorum, ama üretici olmadığım için teşvikten yararlanamıyorum. Tutturmuşlar üretim. Ben gidip Çin'de de üretebilirim. İstihdam sadece üretimde değil, hizmet sektöründe de olabilir.
Seyid Nebati: Çin'le rekabet mümkün değil. İşçi fabrikada yatıp kalkıyor, maliyeti toplam 60 dolar civarında. İtalyanlarla beraber ürünlerimizin bir kısmını ileride Çin'de üretmeyi düşünüyoruz. Pekin'de B&G Store açmak, hatta Versace'nin yaptığı gibi Çin'den 5 dolara alıp 150 dolara satmak gibi hayallerim var.
Nureddin Nebati: 2001 krizinde çok büyük şekilde zarar ettik ama krizde büyüyen ender firmalardan biri olduk. Belki de o kriz olmasaydı, bizim mağazacılığa girme şansımız olmayacaktı.
https://www.yenisafak.com/ekonomi/ur...uyuyor-2749184
geçmişte dış mikrah yok muydu.. ama geçiş hükümetler bu ilkel zihniyet gibi ağlamadı.. işlerini yaptılar.. bunlar ise her gün ağlamaktan abuk gerekçeler yalanlar uydurmaktan işlerini yapmıyorlar..