abi bu guzellik işte
bir şehrin çehresi
suya bakan daireleriyle orantılı değilmidir?
balkonsuz ev meyvesiz ağaca benzer
Printable View
sn. discretus, yazının içinde geçen bazı terimler , fiiller ve kavramlar !!! ......
-sabitlemek
-sınırlamak
-2017-2035 (20 yılsonrası)
-master planı
-kontrol etmek
-kontrol altına almak
-geçmemek (aşamamak)
-sınırlar saptamak
-organize etmek
-yükü azaltmak
bunlar bizi bozar, bize ters! :Sad::Sad:
Sadece büyük şehirlerde değil, tüm şehirlerde daire başına düşen otopark alanı satın alma kararında mutlaka kriterler arasına koyulmalı bence. Satın aldığım evde akşam işten gelince "arabamı nereye koyacağım" derdi olmamalı, bu dert olduğu zaman hakikatten can sıkıcı. İnsanımız satın alacak ev dolaşmaya başladığında dairenin içini dolaşıyor, daireyi beğenirse sanki gözüne perde iniyor, böyle şeyleri pek sorgulamıyor. İstanbul zaten malum otopark illallah dedirtiyor, İzmir/Hatay da arkadaşımının arabayı park edip evine girmesi bazen yarım saati buluyormuş, ki evi geniş, ferah.
Yeşil alan mevzusu artık kurtarılamaz durumda tüm şehirlerimizde, bina/site otoparkları konusu o kadar umutsuz değil şimdilik. Ancak tüketicinin bu konuda talepkar olması çok önemli.
Sayın Üye bu konuda çok haklısınız,hanımın annesinin evi ,bulunduğum ilçede eski yerleşim yeri,malum lüks apartman yapıldı karşılarına 1940 lı yıllarda yapılmış sokağa gece çift sıra lüks araba park ediyorlar dip dibe:vk:anlamıyorum parayla akıl neden eşit dağıtılmıyor?hayır büyük şehirleri anlarım,plansız şehirleşme,rant vb;burası 45 bin nufuslu bir yer,500 metre daha geride ,yeni otoparklı siteler var ama olmaz illa şehir merkezi 100 metre olacak,maalesef bizde şehirlerin bu durumun da vatandaşların tercihleri de belirleyici oluyor..
Eskiden , otoparksız inşaat yapacak idiyseniz,,, ''otopark bedeli '' adı altında belediyeye bir bedel ödenirdi !!!
Belediye kanunen, o para ile ; o mahalleye umumi otopark yapacağı varsayılır idi ......
Gören var mı ?
Otopark önemli bir sorun. Ancak otoparkla da iş bitmiyor, Üç daireye bir araçlık otopark olarak tasarlanmış çoğu bina ( yönetmelikte asgari sayıya uygun) Örnek ; benim binada 24 daireye 17 araçlık açık otopark var. 4 dairenin aracı yok. 5 dairede ise 2 şer araç var. Genel kurulda karar alındı, karar defterine yazıldı.Her daireye imza karşılığı tebliğ edildiği halde 2 komşu 2 şer aracını da otoparka koyuyor ve diğer komşuların bir aracına yer kalmıyor. Kavgalar bitmiyor. Garip olan kimse de yargıya gitmiyor. Herkes kapıcıya , yöneticiye deşarj oluyor. Onlar da herkese göre '' haklısın abi, abla '' muhabbeti yaparak günü savıyor. Ben bu yüzden araç almadım. Kafam rahat. Adam aidatı ödemekten aciz, altında 15 binlik araba. Sanırsın ticaret yapıyor da gerekli, fabrika da işçi ve servisi var. Ama onun arabası var, bastı mı gaza gider mi gider.
Su an oturdugum evi alirken ilk baktigim sey otoparki oldu.
en ufak daire 2+1 ve en buyuk daire 6+2
en ufak daireye 2,en buyuk daireye 3 adet NUMARALI,tapulu otopark,+ 100 arabalik misafir otoparki mevcut..Ayni zamanda karavan cekmek icin musait otopark alani bile var.280 daireye yaklasik 700 araclik otopark yapmis muteahhit 2 katli..Ben boyle otoparki gittigim en lux avm de gormedim.Neyse simdi gelip burada boylokdozondo ov mo olonor cilar basar simdi..
Otoparksız evin 1 milyondan 350 bine düşmesi gayet normal.Yüksek prim yapacak evler en az 2 araçlık otoparkı olan evlerdir diye dipnot düşeyim..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.