zevk almaya mi bakalim [emoji846]? yoksa tepki hakkimiz hala varken kullanalim mi sn. kaya
Printable View
Sn patrick bilimin bu seviyesinde aşı ile verilecek zararlı maddenin vücuda oral yolla verilemeyeceğini düşünüyormusunuz .Yani illa niye enjeksiyon şart olsun ki.Bu aşıların içinde diyelim ki yan etkisi kısırlık olan bir madde konuldu,e bu iş illegal olacak,senin koyduğun bu madde zaten koymaman gereken bir şey illegal bir madde.E bu adamlar isteseler kimsenin içinde ne olduğunu tam bilmediği sırrı gizli olan kolanın içine koyamazlar mı,ya da zorunlu çocuk aşılarının içine koyamazlar mı.Bu zamanda öyle bir şey planlasalar böyle kör parmağım gözüne yapmalarına gerek yok ki ,bence isteseler yaparlar.Misal synovac yüzyıllık bir teknoloji ile yapılan bir aşı,en azından onu olun derim ben.Yoksa bu hastalık sıkıntılı.Gene de karar sizin.Bu aşı karşıtlarının asıl zararı bu forum ahalisi düzeyindeki insanları etkilemesi değil.Bu forumdakiler madden manen kendilerini zaten koruyan koruma bilinci ve gücü olan insanlar.Aşı karşıtlığı her gün metro ile işe maskesiz gidip gelen adamı etkiledi mi iş çok sıkıntılı hale geliyor.Maskesiz derken elbet maskeyi raconuyla takmamayı kastediyorum.Bence aşı şart da nasıl yapılacak onu bilemiyorum.
Ben bir doz daha aşı destekleyici takviyemi doldurayım, aşı olmayannar veya benim önleyici takviyemden damnatmayanlar, hepiniz öleceniz.:kahkah:
Patentin hiçbir anlamı yok ne alaka. Patent ticari bir kavram. Bir şey için vermiştir parasını almıştır patentini. Öte yandan, mRNA aşıları için bilim dünyasının duruşu mevcut bilgiler ile faydasının bilinen ve ileride çıkması olası zararlarından yüksek olduğu şeklinde. Fakat ileride olası zararları noktasında makul şüphesi olan bilim adamları da olabilir. Bu sağlıklıdır, bilimin ilereyişi bu şekilde. Fakat Sinovac gibi konvansiyonel Covid aşıları ile ile ilgili tek bir şüphe yok. Bunlar onlarca yıldır bilinen ve uygulanan yöntemler ile geliştirilmiş aşılar. mRNA da kaygınız varsa diğerini gidip olabilirsiniz. Yok onu da olmayacağım diyorsanız, ki bence hakkınız, bunu bilimsel bir kılıfa sokmaya çalışmayın. Ben istemiyorum deyip geçin, bu kadar. Ötekisi bir yerden sonra manüplasyona ve hatta yanlış bilgi yayımına giriyor.
Bir maddeyi nüfusun belli bir kesimine rasgele vermek ile bütün dünyayı korkutarak çok büyük yüzdelerde herkesi aynı anda aşılamak ve aşılandıklarından emin olmak arasında dünya kadar fark var.
Bahsettiğiniz durumlardan birisi şana bırakılmış ya tutarsa, öbürü ise net sonuç alacak şekilde uygulanan bir proje.
Bu kadar mantık kurabileceğinizi tahmin ediyorum.
Buna katılıyorum. :) Benim durumum farklı. Ben normal zamanda da çok sosyalleşmeyi sevmeyen, bayram ziyaretinde akrabalarla yalaş dolaş olmayan, hatta bayram ziyareti bile yapmayan birisiyim.
Benim yazdıklarımı okuyup aşınızı yaptırmamazlık etmeyin. Aşınızı olun. Bilime güvenin. :)
Benim seçme şansım var o yüzden şımarıklığım üzerimde. Vereceklerdi bana da maaşlı bir iş, aşını yaptırmazsan işine elveda diyeceklerdi bak nasıl yaptırıyordum koşa koşa :)
Orta sınıfı tam bitirememişler bak çatlak ses çıkarıyorlar. Reyiz gör bunları.
Valla arkadaşlar ben olacağı söyleyeyim, vaka sayısı 50 bine çıkınca keza 1 aya kalmaz çıkar, Reyis deyecek ki kamu çalışanlarına aşı zorunlu, ondan sonrası gelir zaten.
Bu ay sonu 50 bin vaka olursa, kasım ayında 100 binli rakamlar konuşulur zaten, bu ekonomi bir kapanmaya daha dayanamaz.
Sn patrick haklı çıkmayı çok seviyorsunuz:)))))))) Gıda tekellerine bakın,sahipliklerini inceleyin.Yüzlerce firmanın aslında değişik şirketlerle ortaklıklarına bakarsanız tüm gıda firmalarının hemen hemen üç beş elde toplandığını farkedersiniz.Belki de biliyorsunuzdur da.Kola dedim kolanın içine konan bir maddeden dünyanın kaçı kurtulabilir ki:)))))))))Adamlar isterlerse yediğin ekmeğin içine bile koyarlar bunu siz de biliyorsunuz eminim bundan.