Originally Posted by
cumbaba
Vergi dairesine sunulan rakamlar sadece GESAN uzerinden hesaplanmis deger, diger istirakleri kapsamiyor. Yanlizca Europower'dan gelecek 711 milyon TL lik karin %56'si gelecek, onun uzerine ornegin Makedonya'dan ve diger yurt disi istiraklerden gelen gelirler var.
Ayrica GESAN aldigi ihalelerin on odemelerini yaklasik %10-25 arasi pesin alip, is tesliminde gerisini tahsil ediyor. Bildiginiz gibi ihaleler %80-90 oranininda doviz uzerinden agirlikli olarak Dolar, ikincil olarak Euro cincinsinden. Bu durumdan dovizin cikisi, odemenin yil sonunda olmasindan dolayi da GESAN lehine.
Ayrica yapilan Europower halka arzinin bilanco ve sirket carpanlarina getirecegi olumlu etkiler var.
Gelecek bilanconun olumlu gelmesini beklerim ancak. Esas bilanco beklentim, yil sonunda iyi gelmesi yonunde. Daha once gonderdigim mesajlarda egitim calismasi olarak 2002-Eylul'den, bu yil Agustos sonuna kadar yaklasik 550-600 milyon dolarlik alinan bir is anlasmasi var. Bunun uzerine ozellikle EuroPower satislarini ve ozellikle Peak PV'den gelecek satislarina bakmak lazim.
2023/6 ve 2023/09 bilancolarini da izleyip sirketin nasil gittigini izlemek lazim. Ayrica onumuzdeki donemde alinan ihalelerin gectigimiz yillarda oldugu gibi bildirilemeyecegini dusunuyorum. Bunun nedeni de alinan is iliskileri ve ihalelerin bildirilme zorunlulugu limitlerinin degismesi. GESAN gecen yil 500 bin dolar alti isleri bildirmeyecegini aciklamisti. Bu yil ve onumuzdeki yil bu miktarin artma durumunu da dikkate almak gerekecek, bilanco tahmini acisindan. Bunu da dikkate alin.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi analizleriniz isiginda aliniz.