Algı bozuldu, Reyisin değişik beyanlarından piyasalar ne yapacağını bilmediğinden 100 bp değil 200-300 bp gibi algıladığından, dolar gayme her fayiz indiriminde uçuyor.
Printable View
Merhaba Forumdaşlar..
Bist U100 sizce bu yılı nasıl kapatır??
Buyrun yarışmaya.. Kazananları hem bol kazanç bekliyor.. hem de sürpriz hediye var.:)
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51782
Köşedeki kuruyemişçiden cigara aldım geldim, malumunuz enflasyonu ordan takip ediyorum:p
Kısa hatırlatma yaklaşık 2 ay önceki tablo şuydu, her hafta 5 TL zam yapıyordu, 85-90-95-99 deyip durmuştu.
Sonra 99 TL iken, -karışık kuruyemiş enstrümanımız, ibibiğin kaju ve antep fıstık oranını azalttığını, fıstık ve bademi arttırdığını keşfettim, almaktan vazgeçtim, ayrı ayrı almaya başladım.
İbibik, müşteri talebinin azaldığını fark etmiş, eski kalite standartlarına geri dönmüş, yapıştırmış fiyatı 115 TL..
Yani 1 nci ay 85 den 100 e, ikinci ay 100 den 115 e şimdilik. Fadıl takipte :p
-------------------------------------------------------------------
Durmuş'un duyduğu her neyse, bu hafta öğreniriz, teyakkuz falan demiş, napacaksak teyakkuza geçip. Hatta tam olarak şu, Cuma gece 12.00 de teyakkuza geçin, napalım MB nin önüne gidip de korna mı çalalım, teyakkuza geçin...pehh laf ola beri gele..
Dolar çok arttı filan diyelim...tamam satalım...napalım sonra fikri gelen var mı?
indirimde nerede duracaklar ? ne kadar süre duracaklar ?
bitmeyen kısıtlı pencere icat etmişlerdir, %12 lere kadar indirirler..
%19 du faiz 100 bin referansla 19k faiz..
%15 oldu, aynı faiz için 126,6k gerek.. 26,6%
e sen bir daha indireceğim diyorsun
-1 puan daha olsa 14%, 19% ye denk gelmen 135,7K 35,7%
e kardeşim eksi faiz veriyorsun, para saçıyorsun, enflasyon coşuyor... ekstra pirim koy..
8,3(50 haftalk ortalamadan) dan başla +%35,7 koy 11,26TL
hani nerde bunun eksi faiz enflasyon farkı ????? faiz iyice eksi rejime düşüyor...
düz hesap...
aralıkta
-1-> +35.7% -> 11.26
-2-> +46.15% -> 12.13
-3-> +58.3% -> 13.13
-4-> +72.7% -> 14.33
keyifleri bilir..
isterlerse 7 yapsınlar 22,49... + ek pirim
Merkez dogru adimi atmadan dolarin atesi kalici olarak sonmez. Hele bunun yaninda KGF, secim yatirimi adimlar gibi para arzini arttirici islere de girilirse durum daha da vahimlesir. Hadi bir sekil vurdun kafasina, daha sert doner geri. Aha acin grafikleri bakin. Her tepede Merkezden mudahale geldi. 2018 Eylul de MB faizi 625 puan arttirmasaydi duracak miydi Dolar?
Aralık ta da faizi indireceğini ima eden kelimeler var perşembe günkü metinde. Bu durum da momentumu artırıyor ister istemez.
Bir de şu var. Diyelim ki dolar iyice çıldırdı , satıp ne alacaksın ? Yabancının iyice sıvıştığı borsayı , belki de desteklemeyi bıraksalar bi nebze borsa düşünülebilinir , dolarları bozup değerlendirme alternatifi olarak.
Ülkenin durumu çok kısa sürede likit olmayı gerektiren dönem. Bu yüzden şişmiş ve faizler indikçe daha da şişmesi muhtemel gayrimenkul e pek bulaşmak istenilmiyor.
Dolarları bozup TL mevduat a geçmek için aklını yitirmiş olman lazım.
Altın da zaten doların bi fonksiyonu olmuş. 100 tane ata lirayı belki bozdurabilirsin ama 1000 taneyi bozdurmak için çok mesai harcaman lazım.
Bütün bunlardan dolayı eurobond ve döviz de durmak , gece rahat uyutuyor. Şahsen onda bile rahat uyku sıkıntı olabilir , zaten o yüzden sistem dışıyım.
Alternatif yatırım araçlarının durumu , döviz ve eurobond dan daha avantajlı değil. Bu durumdan dolayı hele de ne yapacağını şaşırmış bu yönetim devam ettiği sürece DTH + yastık altı inmez , inemez.
Covid tablosuna baktım çin 113. Sırada. Kakaladılar dünyaya virüsü nüfusda 1. Sırada covitte 113 ...