Teşekkürler Sn. cefaks, emeğinize sağlık.
Printable View
Teşekkürler Sn. cefaks, emeğinize sağlık.
Arkadaşlar
Blanco açıklandıktan sonra açıklanacak genel kurul gündemi çok önem arz ediyor
Bildiğim kadarıyla esas sermaye sistemine tabidir.
Bu nedenle sermaye artışı genel kurul kararıyla yapılıyor.
Mart ayı hareketli olacak gibi gözüküyor
İşbir sentetik yılsonu karı katlamış buda blancomuzun iyi geleceğine işarettir.
Arzdan gelecek para 2.ceyrekte blancoya yansıyacaktır.
Yeni kurulacak yay fabrikası bu ara faaliyete geçmesi bekleniyor
Yy.tv.degildir
Sagliklar
Kaydilestirme mecburiyeti yıl sonunda bitiyor
Pazar değişikliği sermaye artırımı olmasa bile gerçekleşecek olması yüksek ihtimal dur
Yy.tv.degikdir..
Sagliklar
Evet esas sermaye sistemine tabi, ancak sermaye artışı için, yönetim kurulunun karar vermesi; esas sözleşmenin sermaye ile ilgili maddesinin tadili için SPK ya başvurması, onay alınması durumunda Genel kurula getirilip onaylanması daha sonra tekrar SPK ya başvurması gerekiyor.
O dediğiniz usul kayıtlı sermaye sistemini kabul eden şirketler için geçerlidir.
Esas sermaye sistemini kabul etmiş şirketler için genel kurul yetkilidir.
Elbette genel kurulu gündemini yönetim kurt belirliyecektir .
Benim bildiğim budur aksi varit olursa
Yanılmış olurum ve özür dilerim.
Sizin dediğiniz gibi olsa fark nedir o zaman kayıtlı sermaye sistemini kabul edenler sizin dediğiniz gibi yapıyorlar
Sagliklar
Sn. cinali, bütün şirketlerin (halka açık) sermaye artırım kararları yönetim kurulu kararı ile alınır. Aradaki fark Kayıtlı sermaye sistemine tabi şirketler, Kayıtlı sermaye tavanını geçmeyecek (bir defaya mahsus geçebilir) şekilde, yönetim kurulunun kararı ile; Genel kurulun onayına gerek kalmadan (temettünün hisse olarak verilmesi hariç) direk SPK ya başvurup, onaylandıktan sonra sermaye artışını tamamlar. Esas sermayede ise sistem, bir önceki paylaşımım da ki gibi işler. Ayrıca birbirimizden özür dilememiz gerekmez, sonuçta kasıt olmadıktan sonra bildiğimiz şekliyle bir şeyler paylaşmaya çalışıyoruz. Saygılar.
Mesela geçen yıl, Esas sermeye sistemine tabi olan Alkim benim belirttiğim şekilde sermaye artırım kararı almış, önce esas sermaye tadil tasarısı için SPK ya başvurmuş, onaydan sonra Genel kurulun onayına sunmuş, daha sonra tekrar SPK ya başvurmuştu. Dilerseniz Alkim'in KAP haberlerinden kontrol edebilirsiniz.