Originally Posted by
alicemal
Uğur Dündar'la ilgili Özdil yazana kadar hiç bir kötü bilgi okumamıştım. Bir ara araştırmıştım internette Dündar göründüğü kadar temiz mi diye, kötü hiç bir şey bulamamıştım. Özdil yazınca Dündar'ın ahlaksız olduğu bilinen insanlarla çıkar ilişkisinde olduğunu okudum. Özdil den sonra bir kötü yazı daha çıkmıştı.
Tabi Özdil doğru hatırlıyorsam geçen yıl yazdı. Dündar geçen yıl 78 yaşındaydı. Acaba Dündar gençliğinden beri böylemi, yoksa çok yaşlanınca kafa gittide haramzade lerle dostluğa başladı.? Duayen denen dinazorlar hakkında diğer yazarlar kolay kolay kötü bir şey yazamazlar çünki o duayen denenlerin elleri tüm medyada var. patronuna ulaşıverir. başını ağrıtmak istemezsin. Dündar konusunu düşünmedim çünki Dündar geçen yıla kadar bildiğim, kaliteli biri ama hepsi o. Özel biri değil ne düşünür olarak ne yaratıcı beyin olarak. Özdil'in dediği doğru ise, bugün çıkar ilişkisine girdiği kişilerin karakterindeki tiplerle gençlik ve orta yaşında kavga ediyordu. Bu kavgalarla öne çıkmıştı.
Özdil'in dediği doğruysa yı sık sık yazdım çünki verdiği bilgiler bazen yanlış çıkabiliyor. Bilinçli mi yapıyor yoksa güvenerek alıp yazdığı bilgi yanlış mı çıkıyor onu bilemem.
Bazen bende güvendiğim bir site yada yazarın bilgisini alıp kullanıyorum. Yıllar sonra bakıyorum o bilgi yanlışmış. Olabiliyor. Gazetecide değilizki 3 yerden onaylatıp öyle kullanalım. Onlardaki olanak bizde yok. Gazeteci herhangi bir generale, belediye başkanına, dernek vakıf başkanına, şirket başkanına, vekil ve bakanlara kolaylıkla ulaşıp soru sorabiliyor, cevap alıyor. Bilgi veritabanları da onlara özel. Araştır diyebileceği yardımcıları var filan.