Yetmez...
Enkazdan donatı uygulaması incelenmeli..
hatalı demir bağlama durumlarında, demirci ustaları,
vibratör kullanmayan betoncu ustaları
betondan düzgün örnek almayan şantiye şefleri de
bu cinayetlere ortak olmaktan yargılanmalı.
Printable View
Yetmez...
Enkazdan donatı uygulaması incelenmeli..
hatalı demir bağlama durumlarında, demirci ustaları,
vibratör kullanmayan betoncu ustaları
betondan düzgün örnek almayan şantiye şefleri de
bu cinayetlere ortak olmaktan yargılanmalı.
Wikipedia.Alıntı:
Veli Göçer, (d. 1949) Türk müteahhit ve emlakçı.
17 Ağustos 1999 Depremi sonrasında kusurlu olduğu iddiasıyla yargılanan 6286 kişi[1] arasında en yüksek hapis cezasını alan Göçer'in adı deprem ile özdeşleşti.[2] Dönemin medyasında ''Çınarcık Saddam'ı'' olarak lanse edildi.[3] Yaklaşık 17 bin kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos Depremi esnasında Yalova'daki binalarının bir kısmı çöken Göçer, "taksîr nedeniyle 198 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten" 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.[1] Cezasının onanması üzerine 21 Ekim 2004 tarihinde cezaevine giren Göçer, sırasıyla Bursa, Konya, Elbistan ve son olarak Silivri Açık Cezaevi kaldı. 7,5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye oldu.
Veli Göçer'in akrabası ve şirketin taşeronu olan İsmet Kösebalaban, 16 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Parkinson hastası Kösebalaban, cezasının bitimine bir yıl kala cezaevinde yaşamını yitirdi.[1] Aynı davadan yargılanan Veli Göçer'in oğlu Can Göçer ve ortağı Zafer Coşkun'un davaları ise, sanıklar 7,5 sene boyunca firar ettiği için zaman aşımına uğradı.[4]
Veli Göçer 2008 yılında, yargılama sürecinin adaletsiz gerçekleştiği iddiasıyla AİHM'ye başvurdu.[1]
Depremin 20. yıldönümünde verdiği röportajda 'hayatını kaybedenlerin ailelerinin %85'inden helallik aldım' demiştir.[5]
Aynen katılıyorum söylediklerine İzmirli hocam rant uğruna önüne gelen müteahhit olmuş bina yapıp satıyor.
Denetleyen yok binalar kalitesiz yüksek burada ihmali olanlar sorgulanmalı, yargılanmalı yüksek cezalar verilmeli her önüne gelen inşaat yapamamalı.
Bütün bunları İzmir depreminde evi yıkılan bir birey olarak yazıyorum.
Zemin kat kolonları arasına örülen yarım duvar yüzünden, kısa kolon oluşması ile aşırı yüklenen ve patlayan kolonların
oturulamaz hasar verdiği binamızda...
O yarım duvarları ören müteahhit ve mühendisi, oturma izni veren belediyenin fen işleri elemanları, denetim mühendisleri...
Başlarını başka tarafa döndürüp, ıslık çalarak hayatlarına devam ediyorlar..
Mahkemeye versek ne yazar.. Veli Göçer örneği yukarda..
BALIK BAŞTAN KOKAR..
Geçmiş olsun demekten başka şu an için bir şey elimizden gelmiyor, mevsim koşulları maalesef problemi çok büyütüyor. Sözün bittiği bir noktadayız.
Şimdi yağma olmasın diye önlem almak lazım bu da önemli.
Felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza yüce mevlam gani gani rahmet eylesin mekanları cennet olsun yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim enkaz altında sağ kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmayı sağ salim kurtarılmasını diliyorum.
Rabbim hepimizi korusun.