Yeni gördüm, aslında benzer şeyler olduğunu biliyorum. Örneğin vekillerin maaşı şu kadar denir ama gerçekte ellerine geçen aylık para söylenen maaşın üç dört katıdır. farklı isimler altında ödenir. Böyle bir ahlaksızlığı normalleştirmişler.
Yeni gördüğüm ise makam parası.
Emekli belediye başkanlarına 2 yıl bile belediye başkanlığı yapsa emekli maaşına ilaveten makam maaşı veriliyormuş. Tazminat deniyor ama düzenli alıyorsan tazminat denmez neticede yaralanıp sakat kalmadın askerler gibi. Makam tazminatı değil ilave maaş denir.
4.000 TL ile 10.000 TL arasında her ay para alıyorlarmış.
Vekilleri çok eskiden beri biliyordum, emekli belediye başkanlarını ilk defa duydum. Siyaset resmen halkı soyma yeri. özal ailesi ile başladı bu vekillerle gazetecileri ayrıcalıklı sınıf yapma hikayesi. Sonra hırsız siyasetçiler "polis beni soruşturur" kaygısı ile yargı sisteminide maaş açısından ayrıcalıklı hale getirdilerki kendilerine ses çıkarmasınlar.
Bu milletin cebinden beslenen ayrıcalıklı sınıf yaratma hikayesi her yıl hatlanarak artıyor. Hesap soran olmayınca iyice arsızlaşıyorlar. resmen 300 yıl önceki derebeyi şartlarında yaşıyoruz.
Partilere bu yıl yine milyarlarca TL veriliyor. akp 2 milyar, chp 1.5 milyar filan alacaklar. Yıllık bu parayı alıyorlar. resmen hem soygun hem adaletsizlik.
Sen meclisteki partiye bu parayı verirsen meclis dışındakine haksızlık yapmış olursun. Parayı alan yapacağı reklamlarla satın alacağı medya ile hiç bir zaman meclisten çıkmaz. parası olmayan diğer partiler ise meclise giremez. Hali ile derebeylik getirmiş oluyorsun. Demokrasi bu değil.
10-15 yıldır sinirlerim bozulmasın diye siyasi haber okumuyorum, gerçekten bu halk korkunç soyuluyor.
Örneğin bizim ilçenin belediye başkanı. Bizim ilçe hep aynı partiye oy verdiğinden, eşeği aday diye koy seçilir. Mevcut belediye başkanıda parti merkezinin koyduğu bilinmeyen biriydi. Adam 4 yılda ilçeyi soydu soğana çevirdi. Milyarlarca TL lik soygundan dava açıldı. Bişey çıkmayacağı kesin o milyarlarca TL ile hapis yatırmazlar. Zengin fetöcülerin hepsi çıktı biliyorsunuz. Adam ve ekibi belediyenin parasını çeşitli yollarla cebe indirdiğinden belediye içinde yaşayan halka hizmet yarım geliyor. Kaldırımlar berbat, yollar zıplaya zıplaya gidiyoruz. Altyapı yok, her türlü belediye işinde halka zarar verildiğinden ilçede çok fazla kişi belediye ile mahkemelik. Bazı yerlerde geçerli sebebi olmadığı halde milletin arsasının %42 sine el koymuş mesela. Milyarlarca TL lik yol yapımı malzemesi almış görünüyor ama gerçekte almamış. Parayı cebe indirmiş, yollar berbat. Diğer yanda 2 kata izin olan bölgede bakıyorsu bir müteahhit belediyeden izin alıp 4 katlı apartmanlar yapıyor. Belliki belediye de gücü olan kişiler ile ortaklar. Yeterli şartlara uygun arsan olsa bile Sen gidersen 4 kat izni alamıyorsun. Pay vermen gerekiyor. Belediyeye değil gücü olan kişilere. O para şahıs cebine giriyor. vb.
Şimdi bu hırsız, beni ve milleti soyan yaşam formu birde emekli olduğunda halkın sırtından iki kat emekli maaşı alacak tazminat adı altında. Emekli oluncada ölene kadar soyacak. Ölünce maaşı karısı kızına geçtiğinden soygun devam edecek.
Aslında insanın olduğu yerde bu tür şeyler normal, hazmetmek gerekiyorda. Asıl boğazını sıkmak istediklerim kendisini soyan siyasetçiler için kavga edenler. Çıkarı olupta kavga eden reklam yapanıda doğal sayarım ama aptallıktan yapanı hakkaten yani acaip sinirleniyorum.
Benim partim senin partin... yaw ne partisi... hepside seni hafifleten insanlar, aileni hafifleten insanlar, çoluğunun çocuğunun geleceğini hafifleten insanlar... ne partisi...