evet hemen anında alabilirsin.
iş bankası da öyle.
ziraatte öyle.
Printable View
dostum soyle dusun bak...
1000 usd nominal olarak aldigin bir bond, sen aldigin tarihte diyelim ki 800 usd degerinde olsun ama sonra cds ler artti faizler yukseldi senin bond un degeri dustu diyelim ki 650 usd oldu
sen de bi telas yapip sattin, al sana zarar ziyan ok
iste bunu demek istiyoruz
Saygilarimla
Işbank'a resmen katlanıyoruz :)
Saygilar.
siz bond isine girmeden once biraz tl ile tahvil yada bono alip biraz calisin derim
bond da risk cok buyuktur cunku....
hic bilmeden de boyle bir riske girmek, okyanus ta kopek baliklari ile yuzmek gibi olmaz miydi
biraz ege sahillerinde yuzup iyice yuzme ogrenmek iyi gelecektir
saygilarimla
sayın servetbey , bu eurobond veya herhangi bir eurbondu aldığımızda vade sonunda elde tutmak kaydıyla ve de ( usd try nin artış veya azalışlarını görmezde gelerek yani , usdttry nin sabit saldığını varsayalım itfa tarihine kadar ) .anparadan zarar oluşurmu ...? ( primli eurobond da faiz fazla oluyor sanırım , vade sonunda anaparayı tolere ediyor faizin yüksek olması)
Eurobond alırken, daha fazla faiz istiyorsa yıllık, kupon faizine bakmayılız yoksa bileşik faizine mi?
eurobond trade edilmediği sürece risk büyük falan değil. en büyük risk TL enstrüman bana sorarsan.
neyse.. cidden bazı sorular eurobond mekaniğini geçtim çok temel finans bilgisi gerektiriyor. biraz hisse senedi, yatırım fonu, TL tahvil deneme amaçlı alıp sattıktan sonra bu mecraya girmek bence de en doğrusu.,
zaten alım satımda türlü türlü öpüyorlar, 3 5 bin dolarla bulaşmaya değecek enstrümanlar değil.
bu arada 217 bin TL üstü garanti dışıymış bir aracı kurum için..
o zaman yüklü alımları da bi kaç aracı kuruma bölmek lazım..
ben misal devlet garantisine güvenerek girdim ama, aracı kurum iflasında zaten film kopuyor onu söylemediler bile bana alırken.
merhaba,
bond larin yaninda faiz oranlari yazar ve bu genellikle yil uzamasina gore de artar
ornek su an 2 aylik bond un faizi 2 iken
5 yillik bond un 7 lere gelmis
10-20-30 yillik bond larda da 8-9 lara ulasmistir
siz elinizdeki bond lari tutup arada kuponlarinizi alip vade sonunda da nominal degerinizi aldiginizda elbette basta maliyet isimli bir para verdiniz diyelim kuponlari ayni isimde ve nominal de ayni isimde dusunurseniz
maliyet verip elinize kuponlar + nominal gececek
sozun ozu de su olacaktir
maliyet < kuponlar + nominal
sayın King Levent, kıyıköy, servetbey , 890 usd yerine , 950usd , 1050usd 1200 usd vs yatırırsam, kazanç oranı ne olacak vade sonunda?
1200 yatırırsam örnek olarak alacağım, yıllık faiz yükselecek mi ve de anaparadan zarar edecek miyim, itfa tarihine kadar elde tutarsam.
Şöyle bir örnek vereyim..
Herhangi 3 bond ele alalım, hepsinin vade sonu 2030 diyelim aynı olsun ve de yıllık faizleri de aynı olsun..
Şu anda fiyatları ;
Birinci bond fiyatı 100usd ,
İkinci bond fiyatı 90 usd ,
Üçüncü bond fiyatı 110 usd olsun..
Doların da önümüzdeki 2030 yılında kadar sabit kalacağını ve cdslerin değişmeyeceğini varsayalım !!!
Bu durumda hangi bondu almak uygun olurdu ?
Herhangi 3 bond ele alalım, hepsinin vade sonu 2030 diyelim aynı olsun ve de yıllık faizleri de aynı olsun..
Şu anda fiyatları ;
Birinci bond fiyatı 100usd ,
İkinci bond fiyatı 90 usd ,
Üçüncü bond fiyatı 110 usd olsun..
Doların da önümüzdeki 2030 yılında kadar sabit kalacağını ve cdslerin değişmeyeceğini varsayalım !!!
Bu durumda hangi bondu almak uygun olurdu ?
lütfen cevaplarınızı bekliyorum
https://www.vakifbank.com.tr/tavhil-...px?pageID=2378
İstediğini hesaplayabilirsinSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eurobond aynı tahvil olduğuna göre;
https://www.paragaranti.com/bono-TRT060121T16
bu tl tahvili şu an fiyat 250tl ancak 101,4 nominal ile ihraç edilmiş
hem fiyatı neredeyse 3 kata çıkmış , hem de kupon oranı yüzde3
kim neden alsın bunu?
Hocam,
Bu fon TL olarak değerlendiğinden dolayı ilgili para biriminin fonun içindeki varlıklardaki para birimine göre değişimlerden de etkileniyor.
Yani tl bazında artış var ama usd bazında kayıp var. Örnegin tl ybb %17 deger kaybetti fon %8 getirmiş.
Usd bazında çoğu fonda zarar vardır.
Diger carpıcı bir örnek ise isbankası 10 yıllık tahvili ocak ayında 100 usd ile ihraç etti simdi 80 usd. Ocak ayından bugune %20 zarar var..
valla okudum , tekrar okuyacağım ama öncesinde bir soru daha :)
yield ve kupon kazancı arasında fark nedir?
US900123AL40
burda 11,87 kupon % ve de 6,18 yield hangisine bakacağım, yüksek faiz istersem herhangi bir bond aldığımda?
https://markets.businessinsider.com/...0-us900123al40
şöyle düşünün,
3 tane ev var, her biri aynı miktarda kira getiriyor...bir ev 300bin, diğeri 400bin, sonuncusu 500bin lira değerinde...hangisini alırsınız ?
kupon faiz oranı ile piyasa değerini karıştırmayın, daha önce de yazıldı, kupon faiz oranı her zaman 1.000 USD (veya EUR) üzerinden dönemsel faiz öder...siz vade sonunda değeri 1.000 USD (veya EUR) olacak bir kağıda ne kadar ödeyeceğiniz ise piyasa koşullarına göre değişir...
aynı vade ve aynı faiz oranına sahip 3 farklı eurobond zaten isteseniz de 90-110 aralığında değerlenemez bu arada...düşünmeyeyim hazır cevap bulayım diyorsanız (ki başkalarına her daim bağımlı olursunuz bence okuyup araştırıp düşünmeye yönelmeniz daha doğru), tabiki de 90 usd olanı alırdım...
Duz mantik , alirken maliyet belli,1.yil sonra verilen kupon faizi belli.satarken satis fiyati belli(vade tarihinden once sattik diyelim)cikan sonuclata gore kazanc % si belli..
Bu sekilde erken cikis yaptimizdada TL bazinda kar gozukuyorsa beyanname vermek gereklimi %1 kar da.olsa ?
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok kafanızı yormayın, eurobondlar arasında kaydadeğer bir farklılık yok, biri diğerine göre çok daha cazip bir getiri sunuyor onu bulayım diye düşünmeyin, piyasa hepsini dengelemiş, vade uzadıkça getiri ufak ufak artar, yani 20 yıllık bononun getirisi 10 yıllıktan, 10 yıllık da 5 yıllıktan biraz daha yüksektir.
Yine de karşılaştıracağım diyorsanız tüm bankalar getiri oranını yazar (yield), yüksek olanını seçin.
Kafa yoracağım derseniz de iyice çalışıp öğrenirsiniz, o zaman kupon oranlarına, vergi dilimlerine, kupon tarihlerine göre kendiniz zaten anlayarak ince ayar ve seçim yaparsınız.
Bunun gibi haberleri okursaniz daha genis bilgiler elde edersiniz
https://www.borsagundem.com/anlik-bo...20120717063104
Ben soyle anlatayim
kupon da kesinlikle eline gececen para miktaridir
diyelim ki kupon orani yuzde 4
sen bu yuzde 4u aliyorsunuz cds isterse 1000 isterse 100 olsun
tamam mi
digerine gelelim yield 6.18 mi yazmis o zaman
senin 100 e 6.18 lik yillik kazancin olacak imis... buraya kadar ok mi
ok ise sikinti yok
2030un getirisi 8.13 su ara ama....
ek bir ornek daha
bunun degeri 1050 olsun ama kuponu da %6 olsun
100 de 6 ise sen ne alirsin 60 dimi
kupon gunu bunun degeri 990 olur ok mu simdi daha clear mi hersey
Ayip bir deyim vardir.
.....buldunuz da ....ısını ariyosunuz...
Onun gibi oldu..
Yumulun alin iste [emoji23][emoji23][emoji23]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4354c5d8bb.jpg
TEB in 22 Nisan tarihindeki internet satis fiyatlari.Örneğin yakin donem USD icin 25 MART 2022 nin basit faizi 6,44 / bilesik faizi 6,55 /temiz satis fiyati 97,65.Simdi insanlarin anlamadigi su bence, ben bu kagittan 10,000 dolar nominal almak icin ne veririm,yilda 2 kere kacar dolar faiz alirim, vade sonu elime ne gecer.Bankanin verilerinden hicbirini tam anliyamiyorsunuz.Bu isi vakifbank iyi yapmis ama ben TEB den bunu çözemiyorum.TEB de bunu anlayan bana anlatirsa sevinirim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi