akşama daha çok var..:)
Printable View
*merkez bankası, 1, 3 ve 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihaleleri açtı
*merkez bankası'nın 1 ay vadeli ihalesinde tutar 150 milyon dolar, 3 ve 6 ay vadeli ihalelerinde tutar 100'er milyon dolar olacak
3.89 geçilmez gösterdiler....Bu gün yıkılmış...:oleyo:
halil reçber bi cacıktan anlamaz, anlamıyor..3.30 a geri gelebilmesi için;
1- ohal kalkacak..
2- mb müdahele edilmeyecek..
3- faizler yüzde 20 olacak..
4- gerçek ekonomik veriler açıklanacak..
5- ab ve abd ile kutuplaşmalardan vazgeçilecek..
6- toplumsal kutuplaşmalara son verilip kucaklayıcı bir siyaset güdülecek..
7- liyakat nedir , neden önemlidir? liyakat olmadan yapılan işlerin sonu ne olur değerlendirilecek..
8- suriyede kesin barış sağlanacak ve gelen 4 milyon mülteci olmayan lakin mülteci pozisyonuna düşürülen kişiler kendi memleketelerine geri gönderilecek..
9- a haber kapanacak..:) - halil reçber bu madde gerçekleşirse dolar 3.30 a geri gelir, zeki müren de seni görür..-
öyle iki sebeple şuraya buraya düşmez, çok gerekçe var tez bile yazabilirim bu konuda..
Arkadaslar dolarin tarihi zirvesi kacti
Faizler çıldırmış..
2 yıllık tahvil faizi :%14.21 %3.50
10 Yıllık Tahvil 12,97 % 3,35
3,9415.
Buydu sanırım dolar kurunda zirve.
ABD'deki malum davanın bugünkü duruşma saati TR saatiyle kaçta bilen var mı?
Doların ıslah olması baba BETONCULARDAN en az 10 tanesinin batmasıyla mümkündür ki zaten o zaman da TL faizleri ..mı , d..tü dağıtmış demektir.
BİST'i alternatif olarak gösterir dolarda yatırıma bozulanlar...
Doğrudur.
O konuda ehil olanlar için öyledir.
Ama şunu hep söylerim...
Burada genelde dolara girenler öyle 1000 lot gibi değil nakdi imkanının önemli kısmıyla girmekte.
Örneğin ben hemen daima % 60 dolardayım.
Bazan bu % 85 olmakta.
Var mı elindeki imkanın % 85 i ile BİST e giren?
Ne kadardır?
*merkez bankası 1 aylık tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 321 milyon dolar
*merkez bankası 1 aylık tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde ortalama fiyat 3,94521
*merkez bankası 3 aylık tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 166 milyon dolar
*merkez bankası 3 aylık tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde ortalama fiyat 4,02226
*merkez bankası 6 aylık tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 150 milyon dolar
*merkez bankası 6 aylık tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde ortalama fiyat 4,13625
Ben biraz erken davrandım bugün senelerdir takip ettiğim hisseye girdim bir miktar.. Çünkü çok düştü. Düştükçe alım yapmayı düşünüyorum.. Herkese bol kazanç..
1 ay sonrası Uzlaşma rakamı 3.94 olunca biraz verdiler dolara..
Ne yaptığını bilmeyen ortaya çıkacak sonuçlara katlanır. Sonuç bazen olumlu olsada ne yaptığını bilmeyen bir için genelde olumsuzdur bunun kişi yada kurum olması farketmez hatta o kurum ülkenin merkez bankası da olabilir.
En iyi cevap: “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal Atatürk
3,92XX'den 3,91XX'e düştü ya dolar şimdi gelir birisi dolar düştü demeye... :kahkah: :kahkah:
5 paralık yanılmayla tahminim tutacak gibi...
1 Ay vadeli ihalede teklif 321,0 milyon dolar(gerçekleşme 150 milyon$ ) . İhalede ortalama fiyat 3,94521,, en düşük
fiyat 3,93500, en yüksek fiyat 4,0198
3 Ay vadeli ihalede teklif 166,0 milyon dolar( gerçekleşen tutar
100 milyon dolar) İhalede ortalama fiyat 4,02226, en düşük
fiyat 4,01750, en yüksek fiyat 4,02900, tekliflerin ortalama fiyatı
4,00433 oldu.
6 Ay vadeli ihalede teklif 150,0 milyon dolar(gerçekleşen 100 milyon dolar ) İhalede ortalama fiyat 4,13625, en düşük
fiyat 4,12800, en yüksek fiyat 4,15400, tekliflerin ortalama fiyatı
4,10766 oldu.
Yalnız MB yaptığı bu hareketler ateşe benzin dökme olursa o zaman babayı tutarlar .
Mekanizma burada açıklanıyor. Benim vadeye göre teklif fiyatından çıkarabildiğim; Bankalarda en geç 3 ay içinde 4,02 beklentisi var. Ne dersiniz?
https://tcmbblog.org/wp-content/uploads/NDF_Sema_19.png
Vadeli döviz satışında elini açık ettiğinde birilerine manipülasyon imkanı tanırsın ,ben demiş olayımda burada kayıt altına alınmış olsun .