Dıs tıcaret hacmı, % 26,60 artarak 33 mılyar 982 mılyon dolar,
Printable View
Dıs tıcaret hacmı, % 26,60 artarak 33 mılyar 982 mılyon dolar,
En fazla ıhracat yapılan ulkeler sırasıyla almanya, ıngıltere ve ıtalya olmustur.
En fazla ıthalat yapılan ulkeler sırasıyla cın, rusya ve almanya olmustur.
*tepav: 2017 yılı ortalaması -17,1 puan olan perakende güveni ocak ayında -15,1 puan değerini aldı
*tepav: Perakende güven endeksi ocak ayında bir önceki aya göre 1,4 puan düşüş, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 0,8 puanlık bir yükseliş kaydetti
*tepav: Perakende güveninin geçen aya göre düşüşünde, önümüzdeki 3 aya ilişkin satış beklentilerindeki kötüleşme etkili oldu
*rusya mb, "enflasyon bekleyişleri ocak'ta tüm zamanların en düşük seviyesine yakın"
*tayland'da 26 ocak'ta döviz rezervi 213,78 milyar dolar (19 ocak'ta 209,32 milyar dolar)
*shfe'de bakır stokları 8.389 ton arttı
*shfe'de alüminyum stokları 4.360 ton arttı
*shfe'de çinko stokları 13.216 ton arttı
*shfe'de kurşun stokları 2.214 ton azaldı
*shfe'de nikel stokları 548 ton azaldı
*shfe'de kalay stokları 377 ton arttı
Ukrayna'nın bu yıl Ocak ayında çelik üretimi, geçen yılın aynı
dönemine göre % 6 düştü. Ukrayna Çelik Üreticileri Birliği
Ukrmetallurgprom'un verilerine göre Ocak'ta ülkede çelik üretimi 1,91
milyon ton oldu.
Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Unicredit
Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Kiran Kowshik doların küresel bazda
zayıf olmaya devam edebileceğini, dünyanın kalanı iyi büyüdüğü zaman
doların daha kötü performans gösterdiğini belirtti.
TL için 'ayı piyasası tarafında' olduğunu belirten uzman kurun
yakın zamanda enflasyonda yaşanacak düşüş ve küresel ortamın etkisiyle
3.70-3.85 bandında kalacağını ancak yıl sonuna doğru 4.15'li
seviyelerin görülmesinin şaşırtıcı olmayacağını söyledi.
*ispanya'da ocak'ta kayıtlı işsiz sayısı 3,48mln (önceki 3,41mln)
*şimşek: ülkemizin dış kaynak ihtiyacını karşılamak için alternatif enstrüman ve piyasalara ilişkin çalışmalarımız devam ediyor
*ingiltere/may, "ab ile başka ticaret anlaşmaları yapmaya da imkan veren bir serbest ticaret anlaşmasını müzakere edebilmek istiyoruz"
*ingiltere/may, "ingiliz halkı, ingiltere'nin sınırlarının, parasının ve yasalarının kontrolünü geri alması için oy verdi"
*ingiltere/may, "ben ülkeme ve partime hizmet ettim, yarı yolda bırakan biri değilim"
*rusya mb başkanı, "bankacılık sektörü yapısal likidite fazlası ile uzun bir süre yaşayabilir"
*merkez bankası tl depo karşılığı döviz depo ihalesinde gerçekleşen tutar 380 milyon dolar
*odd: Ocak ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 0,7 düşüşle 35.076 adet olarak gerçekleşti
*odd: Ocak ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %3,59 arttı ve 26.611 adet oldu
*odd: Ocak ayında hafif ticari araç pazarı 2017 yılının ocak ayına göre %12,13 azaldı ve 8.465 adet olarak gerçekleşti
*odd: 2018 yılı otomotiv sektörü toplam pazarının 925 bin – 975 bin adet aralığında olması tahmin edilmektedir
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) vergi yükü sabitlenerek asgari ücretin kalıcı olarak yıl içinde azalması önleniyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) yatırım, üretim, ihracat, ar-ge, yenilik ve tasarım faaliyetleri teşvik ediliyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) istihdamın artırılmasına yönelik kapsamlı ve güçlü teşvik mekanizmaları getiriliyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) ekonomik canlılığın ve tasarrufların artırılması yönünde adımlar atılıyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) enerji verimliği ve tasarruf sağlayıcı yatırımlar teşvik ediliyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) vergi tabanı genişletiliyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) mükelleflerle olan ihtilafların ve belirsizliklerin giderilmesi için düzenlemeler yapılıyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) önerilen düzenleme ile kesinlikle bir vergi artışı yapılmamaktadır
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) bu bakımdan, hâlihazırda uygulanmakta olan oranların aynen korunmasını teminen bu kanun tasarısının yasalaşıp yayımlandığı gün bakanlar kurulu kararı çıkarılacak ve ötv'ye tabi mallarda herhangi bir vergi artışı olmayacaktır
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) mükellef hizmetleri ve iş yapma kolaylığı artırılıyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) kamu taşınmazlarının etkin kullanımı, eğitim ve üretim amaçlı değerlendirilmesi için yasal değişlikler yapılıyor
*rusya mb başkanı, "bankacılık sektörünün 2018'de toplam karının 500 milyar ruble civarında olmasını bekliyoruz"
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) engelliler ve yaşlılara yönelik hizmetlere kaynak tahsisi etkinleştiriliyor
*ağbal: (vergi kanunları tasarısı) eğitim hizmetleri için ilave 5 bin sözleşmeli öğretmen atama hakkı veriliyor