İyi bir bilanço gelsin de sonrasını sonra düşünürüz. Aksini hiçbirimiz aklımıza getirmiyoruz zaten. Kütpo sürprizlerle dolu, hangi çeyrek ne olacağını kestirmek güç. Hayırlısı artık. En geç Perşembe akşamı yazar çizeriz. Ytd.
Printable View
İyi bir bilanço gelsin de sonrasını sonra düşünürüz. Aksini hiçbirimiz aklımıza getirmiyoruz zaten. Kütpo sürprizlerle dolu, hangi çeyrek ne olacağını kestirmek güç. Hayırlısı artık. En geç Perşembe akşamı yazar çizeriz. Ytd.
F/K Oranı 6,90 Piyasa Değ. / Defter Değ. 0,78
defter değeri 7.30 tl
:kahkah: :kahkah: :kahkah:
gel vatandaş gel batan geminin maları bunlar
daha nereye kadar düşüreceksiniz :halay: :vk:
3 aylık ta f/k nın artması defter değerinin düşmesi için anca zarar gelmesi lazım. 1 milyon tl kar da bile bu oranlar f/k düşer.
biz de bu yönetim oldukça satış ve pazarlama yönetim giderinden bunu yaparlar mı yapabilirler :kahkah:
artık ağlanacak halimize gülüyorum. bu oranlarda borsa da tuvalet kağıdı.. koş sevim koşşş bedava tuvalet kağıdı var.
yatırım tavsiyesi değildir.
Sanırım an itibariyle üzülecek bir durum yok,hissemiz primli olsa da buralara düşecekti. Başka hisselerde olsak yine zarar edecektik. Bazen kader diyorum. Kaçış yok, umarım buralar iyi günler değildir. Perşembe günü bilançolar açıklandıktan sonra beklenti de kalmayacak. Yani çoook beklemekten başka çare yok. Tabii bizi mutlu edecek bir sürpriz olmazsa. Ytd.
Selamlar Üstad. Alıntı yaptığın yazımı bir arkadaş çok karamsar yazı yazıp 4 lü fiyatlara gelecek dedi diye yazdım. o kadar da karamsar olacak bir durum yok 4 lü fiyatlar zor demek istedim.
Nitekim çok şükür zaman beni haklı çıkardı. Endeks değil 102 bin 99 bine bile geldi ama kutpo hala 5.40 da ve 4 lü fiyatların üzerinde.
Bu çeyrek geçen seneye göre sıçrama bekliyorum ama patron yine pazarlama gideriyle hiç edermi güzel karı emin de olamıyorum.
Ama her halükarda geçen seneden iyi bir ciro ve kar bekliyorum şahsen.
Mevcut rasyolara göre bana göre orta ve uzun vade için 5.40 ucuz bir fiyat.
Kısa vade de endeksin 97 binlerden dönüşüne bağlı. Endeks dönerse güzel bir trende başlayabilir. Dönmeyin 90 binlerin de altına gelirse o zaman 4 lü fiyatlar konuşabiliriz artık:( ancak şahsen ben 97 binlerden bir dönüş bekliyorum.
İnş beni mahcup etmez de alanların biraz olsun yüzü güler.
Ytd
Boşver he de geç))) İnan artık sataşanlara bile cevap vermiyorum))) herkes kafasına göre. Ben portfoyüme bakarım.
Ben artık foruma çok takılmıyorum.Yazmıyorumda seni görünce selam edeyim dedim. Beni bilirsin teknik taktik endeks bakmam. Bilanço ucuz pahalı hikaye sonra bam bam...
Bilanço işinde bu forumun üstadı sensin.Umarım bu sefer tuttururuz.
Aslan var esas bende ortalama düşüre düşüre ortacı oldum))) lakin bilanço tahminim orda tuttu gibi. Yüzde 1000 artış bekliyordum, yakın %900 geldi. Bunda yüzde 2000 artış bekliyorum. Bakalım tutacak mı? O zaman F/K ve defter değeri hepsi yerlerde oluyor.
Lakin bu hisse bana hep gol atıyor, hep ters köşe, tek zarar ettiğim hisse. Patron hanfendi ve babası bize acırda ))) rahmani bilanço gönderir bu sefer umarım.Yoksa yine parayı buraya düşürücem))) adamlar habire benden zekat fitre alıyor, alıştılar birkerem.
Kendine iyi bak dostum. Selametle.
Yatırım tavsiyesi değildir.
ASLAN
İnşaallah bu sefer umduğun gibi olur üstad. Bende şahsen 6-6.5 milyon tl bir kar bekliyorum yine pazarlama giderini şişirmezse patron:)
Aldın mı dersen kendim alamadım daha ama bir arkadaşım aldı. Benimde takibimde, fırsat bulursam niyetim var.
Ama güzel bilanço getiren ve beklentili hisseler de var takibimde. düşen borsada onlarda cazip oldu iyice. Parası olana karar vermek zor ama endeksin 97 bin üzerinde oturduğunu görünce tabi:)
Armda, Blcyt, Bucim, Cemts, Deva, Egpro, Goody, Jants, Krstl, Kutpo, Sarky, Vesbe
Benim şuanda temel ve teknik olarak beğenip takip ettiğim hisseler. Belki hoşuma giden olur diye yazdım hepsini.
Hisse.net yenilendikten sonra bende eskisi gibi girip yorum yapmıyorum. Eski samimi havası bozdu gibi oldu:)
Sende kal sağlıcakla.
Hayırlı ve bol kazançlar dilerim tüm kutpo culara.
Ytd
Bu Kutpo herkesin gittiği endekste geri vites yapmayı çok sever. Tepki vereceği şüpheli.
Bu düşüşte aşağıdaki boşluğu doldursaydı bari. Beceriksiz onuda yapamıyor.
Böyle devasa bir kompleksten zarar çıkarsa Güral'lar yine maliyece incelenmeye alınmalı.
Dur bir gelsin bakalım, yine nerelerden kalemlere yüklenmişler göreceğiz.
https://i.hizliresim.com/W7N3lQ.png
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=24150
seçimler için hissenet anketi açılmıştır
oylama gizlidir. oyunuz hiçbir şekilde gözükmeyecektir.
hissenetin anketleri net skoru göstermez sadece forumun genel eğilimini yansıtır. ama genede oylamaya ne kadar çok katılan olursa o kadar sağlıklı olur.
sadece oyumuzu kullanalım yorum yapmayalım
hayırlı olsun...
Bugün yine 5,23'ten döndük. Boşluğa zaten az bir yerimiz kaldı. Tarih tekerrür eder bilanço dandik gelirse boşluk değil onun da altını boylarız.
kar nezaman gelicek arkadaşlar
kar mı gelecek? :)
benim hiç umudum yok hatta zarar yazacak diye düşünüyorum
Yine mi patlıcaz bu nasıl bir rüya. Uyanmak istiyorum artık. 😀😀😀😀😀
zarar sözkonusu değil de 1 çeyrek beklentileri karşılar mı?O meçhul işte,10 üstü bekleyenler var ama ben 3-3,5 gibi beklediğimi 2 ay kadar önce de yazmıştım,aynı kanaatteyim.Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.
Benim düşüncem kar geleceği 3-6 Milyon arası. Geçen seneki gibi giderler bekliyorum. Çünkü yine fuara katıldılar. Ama reklam konusunda geçen seneki gibi 3M luk bir gider olmayacak, çünkü reklam çok fazla görmedik, bir de stok fazlasının artıları olacak. Ayrıca Yurt dışı satışlarda olumlu artış olmuş kabulü ile bu sonuca vardım. Yurt içi konusunda da geçen seneden kötü olacağını zannetmiyorum. Bu karın(olursa)çok da olumlu sonucu olurmu oda soru işareti. Bakalım tespitim doğru olacak mı? Hayırlısı olsun inşallah. Ytd.
KUTPO Konsolide 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 7596546 Yıllık Değ%:1345 #KUTPO https://t.co/1OaQaqT01z
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fena değil detaylarına bakalım
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Helal olsun şaşırttı bu sefer
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bakalım ne tepki verecek? Verecek mi?
Hayırlı olsun, her kalemde yükselme mevcut.
Önümüzdeki aylara ait avans ve gelirler 54 milyona yükselmiş, sanırım ikinci çeyrekle daha da taçlandırıcaktır.
https://i.hizliresim.com/Z98vR3.png
Bilanço hissedeki gidişatı değiştirecek kadar olumlu değil bence. Geçen seneki düşük kara göre iyi gözüküyor ama bu sene geçen sene 2. ve 3. çeyrekte elde ettiği karları elde edebilecek mi orası soru işareti.
Hasılatın yarısına yakını yurtdışı, yükselen kurların yaraması lazım.
https://i.hizliresim.com/LbBkMa.png
Gelecek aylara ait gelirlerdeki artış güzel.
https://i.hizliresim.com/VrkoWy.png
Valla benim için iyi, son 20 gündür ufak tefek aldığım için yazmadım ama neredeyse başa baş bekliyordum.
KUTPO Konsolide 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 7596546 Yıllık Değ%:1345
Vay be
Umreler falan yaramış))
Rahmani gönderince nasıl oluyormuş...
Neyse, %2000 artış hesaplamıştım %1600 geldi
100 milyon ciro 9-10 milyon kar tahminime yaklaştın kütpo.
Bilanço çok iyi. Lakin Ne olur bilemem.
Zaten toplu malda kimsede yoktu. Emeklilik ve Ystırım finansman topluyordu, son zamanlarda. Şimdi borsa oranları iyice düştü. Zaten kesekağıdı oranları vardı.
Korkuta korkuta mal toplandı, şimdi rahmani bilançolar geliyor. Gönderirsiniz tabi. Bizde varken böyle göndermiyordunuz!!!
Neyse, avanslar yurt dışı stok falan artarak gidiyor, 2. Çeyrekte rahmani gönderirlerse 2 katlık bir artış daha tahminim var.
Kolay gele.
Talebe kardeşim sana da ayrıca selamlar, senin tahminin üstünde geldi)))
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şekilsiniz Ya
paylaşımlarınız için hepinize teşekkürler,bana göre sürpriz oldu doğrusu beklentimin 2 katı geldi artık yol dümdüz....VE
OTOBANDAYIZ.
Yaramış yaramış, bütün patronlara tavsiye etmek lazım, biraz insafa gelsinler böyle.:)
Endeksdeki sert yükselişe rağmen günü eksi kapatması acaba zarar mı gönderecek hacı abi diye düşündüm ama lütfedip güzel bir rakam göndermişler.
Tabiki hissenin sahibi olmadığı için ya da kendini göstermediği için hisseye ne faydası olur onu tahmin etmek zor.
Oley :)
Açıkçası reklam giderleri aşağı çeker mi diye endişeliydim bu kar çok iyi oldu :)
Bu karla hızlı bir şekilde 6.30 görmesi gerek , umarım dmsas benzeri bir hareket yapar...
Temelreis hocam ilk ciro ve kar tahminimde hem ciro da hemde kar da 1 er milyon tl cik az söylemişim:))
Ki en karamsar ortamda teknik dibi de buldum sayılır:))
Özellikle sizin ve parasever hocam için sevindim. Ne de olsa özelden o kadar karşılıklı güzel paylaşımlarımız oldu.
Bol kazançlar diliyorum tüm kutpoculara beklediğinize değer inş.
Ytd
Bilançoyu bir tek ben beğenemedim galiba. Sadece kar odaklı bakarsak geçen seneye göre ciddi artış var ancak bu karın 2.5-3 milyonu esas faaliyetinden diğer gelirler kalemindeki reeskont iptalinden gelmiş. Esas faaliyetin diğer gelir-gider farkı ilk defa bu kadar yükselerek 6,8 milyon gelmiş. Karı artıran en önemli faktör de bu. Bu kalem de dönem dönem değişkenlik gösteren bir kalem. Bir dahaki çeyrek eksi bile gelebilir ki daha önce eksi geldiği çeyrekler de oldu.
Pazarlama gideri çeyrek bazda 20 milyon tl civarlarında devam edecek olursa şirketin bir üst seviye kar rakamları elde etmesi mümkün değil. Brüt karın neredeyse tamamı pazarlama, genel yönetim ve arge giderlerine gidiyor. Bir de daha önce de yazdım 2. ve 3. çeyreklerde baz etkisi ortaya çıkacak. Geçen sene 2. ve 3. çeyrekte elde ettiği karlar yüksekti. Bu sene o karları elde etmesi mümkün olacak mı o da soru işareti.
Hadi oyuncagınızı verdi,şimdi güle güle oynayın...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın hareketli olur.bu bilançoya da şükür.