https://twitter.com/i/status/1765039642502373666
https://i.hizliresim.com/45r6j80.jpg
ZOREN CEO'SU AK; ÖNCELİKLİ AMACIMIZ VARLIK SATIŞLARIYLA, BİLANÇO RASYOLARINI DÜZELTMEK...
Printable View
https://twitter.com/i/status/1765039642502373666
https://i.hizliresim.com/45r6j80.jpg
ZOREN CEO'SU AK; ÖNCELİKLİ AMACIMIZ VARLIK SATIŞLARIYLA, BİLANÇO RASYOLARINI DÜZELTMEK...
https://i.hizliresim.com/34yxm5o.jpg
Not:38 iş günü sonunda ZOR-YEN halka arz edilmiş ve iş tamamlanmış olacakmış...
Halka arz öncesi ZOR-YEN in Zoren'i ne boyutta etkileyebildiğini ve hangi fiyat seviyesine kadar taşıyabileceğini bu 38 iş günü içinde hep birlikte yaşayıp göreceğiz...
Bu hisse 4 Ekim 2023 günü 7,57.-TL yi görmüştü ve tepe fiyattı, bu akşam 5,35 kapattı ve o fiyatın halen %41 altında...önce eski tepesine ulaşacak, sonra da yeni halka arzın Zoren'e faydalarını fiyatlayacak, bu süreç içinde de 2023/12 aylık bilançosundaki yeni karlılığını da görmüş olacağız, onun da tabiatıyla fiyatlamaya etkisi oldukça iyi olacaktır..
https://i.hizliresim.com/f52t4jj.jpg
*Vestel de 11 Martta bilançosunu gönderecek olup geçmişe göre çok daha iyi bir bilanço açıklayacaktır(Tahmini 1,6 milyar TL.) *
Zorlu Enerji: Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'de sahip olduğumuz payların tamamının toplam 200.000.000 ABD Doları karşılığında, Palmet Enerji AŞ'nin %100 bağlı ortaklığı Gaztrak Enerji AŞ'ye satışı ve pay devri işlemleri tamamlanmıştır
13.02.2024 ve 05.03.2024 tarihli özel durum açıklamalarımız çerçevesinde; Hisse Alım Sözleşmesi'nde yer alan uyarlama kriterleri çerçevesinde, kapanış tarihindeki finansal ve ticari yükümlülüklere göre düzeltme yapılmak suretiyle, satış bedelinden toplam 2.806.342.588 Türk Lirası tutarındaki finansal ve ticari yükümlülüklerin düşülmesi ve kalan 3.568.987.412 Türk Lirası'nın nakden ve peşinen alıcı tarafından ödenmesi suretiyle, %100 bağlı ortaklığımız Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'de sahip olduğumuz payların tamamının toplam 200.000.000 ABD Doları karşılığı (USD/TRY kuru: 31,8767) 6.375.330.000 Türk Lirası bedel karşılığında, Palmet Enerji AŞ'nin %100 bağlı ortaklığı Gaztrak Enerji AŞ'ye satışı ve pay devri işlemleri 12.03.2024 tarihinde tamamlanmıştır.
Devir bedelinin, Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'nin kapanış tarihindeki finansal ve ticari yükümlülüklerine göre düzeltme yapılmak suretiyle taraflar arasındaki mutabakata tabi olarak kapanış aşamasında belirlenmesi gerektiğinden, yatırımcılar için yanıltıcı olmaması gözetilerek, söz konusu bilginin kamuya açıklanması 13.02.2024 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile devir bedelinin kesinleşeceği tarihe kadar ertelenmiştir.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
(Yenileme) Zorlu Enerji Dağıtım hisselerinin Gaztrak Enerji A.Ş.'ye pay devri tamamlandı
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin ("Zorlu Enerji") bağlı ortaklığı Zorlu Enerji Dağıtım A.Ş. hisselerinin tamamının, Palmet Enerji A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olan Gaztrak Enerji A.Ş.'ye devredilmesine yönelik işlemler tamamlandı. Stratejik hedefleri doğrultusunda doğal gaz dağıtım alanında büyümeyi hedefleyen PALMET Enerji A.Ş., bu satın almayla portföyünü genişletirken yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak enerji teknolojileri ve depolama alanındaki yeni yatırımlarla geleceğin enerjisini bugüne taşımayı hedefleyen Zorlu Enerji, bu pay devri ile doğal gaz dağıtım alanındaki faaliyetlerini sonlandırmış oldu.
Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.ve Zorlu Doğal Gaz Tedarik Ticaret A.Ş'nin %100, Gazdaş Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin ise %90 oranında iştirak hisselerine sahip olan Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı Zorlu Enerji Dağıtım A.Ş. hisselerinin tamamının PALMET Enerji A.Ş'nin %100 bağlı ortaklığı olan Gaztrak Enerji A.Ş.'ye pay devir işlemleri, 12 Mart 2024 tarihinde 200.000.000 ABD Doları karşılığı (USD/TRY kuru: 31,8767) 6.375.330.000 Türk Lirası bedelle tamamlandı.
Konuyla ilgili açıklamasında, yapılan anlaşmanın her iki gruba da hayırlı olmasını dileyen Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, Zorlu Enerji'nin karbonsuzlaşma ve geleceğin teknolojilerine odaklı portföy ve çözümleriyle enerji sektörünün dijitalleşme, elektrifikasyon ve mobilite odaklı dönüşümüne giden yolda öncülüğünü üstlendiğini belirterek şunları söyledi:
"Türkiye'de elektrik üretiminin yüzde 100'ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan bir şirket olarak sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma stratejimiz doğrultusunda, gaz dağıtım alanında başarıyla sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi yenilenebilir enerji alanındaki faaliyetlerimize odaklanmak üzere devretmeye karar vermiştik. Önümüzdeki dönemde de jeotermal, rüzgâr, güneş gibi alanlara yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Dijitalleşme, elektrifikasyon ve enerji teknolojileri çözümlerine odaklanarak ülkemizin enerjisine enerji katmaya devam edeceğiz. Bu vizyonla doğal gaz dağıtım şirketlerimiz için imzaladığımız hisse alım anlaşmasının ardından pay devir işlemlerimizi tamamladık, satışın her iki şirket için de hayırlı ve kazançlı olmasını diliyor, şirketlerimizi bugüne getiren ve devir sürecinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve yöneticilerime içten teşekkürlerimi sunuyorum."
Satınalma sürecine ilişkin değerlendirme yapan PALMET Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray ise şunları ifade etti:
"Satınalma sürecine ilişkin çalışma yaparken yüksek tüketim hacimli dağıtım bölgelerini operasyon alanımıza dahil etmek ve doğal gaz ithalat, ihracat, toptan tedarik zincirini kuvvetlendirmek amacıyla yola çıktık. PALMET'in sektördeki deneyimi, sahip olduğu ve geliştirmekte olduğu teknolojik altyapı sistemlerinin daha geniş bir alanda uygulayacak olması yaratacağı artı değeri de yükseltecektir. Türkiye'nin enerji politikaları ve stratejileri doğrultusunda en verimli çalışmaları gerçekleştirmek için çalışıyoruz."
PALMET Enerji, bu satın almadan sonra 5 lisans bölgesi, 7 il ve 62 ilçede 2 milyon aboneye hizmet verecek. Yıllık 8,5 milyar metreküplük gaz hacmiyle Türkiye'de doğal gaz tüketiminin %15'inden fazlasını yöneten PALMET Enerji, 956 MW'lık kurulu gücüyle Türkiye'nin en önemli doğal gaz çevrimli elektrik üreticileri arasında yer alıyor.
Zorlu Enerji tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre:
13.02.2024 ve 05.03.2024 tarihli özel durum açıklamalarımız çerçevesinde; Hisse Alım Sözleşmesi'nde yer alan uyarlama kriterleri çerçevesinde, kapanış tarihindeki finansal ve ticari yükümlülüklere göre düzeltme yapılmak suretiyle, satış bedelinden toplam 2.806.342.588 Türk Lirası tutarındaki finansal ve ticari yükümlülüklerin düşülmesi ve kalan 3.568.987.412 Türk Lirası'nın nakden ve peşinen alıcı tarafından ödenmesi suretiyle, %100 bağlı ortaklığımız Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'de sahip olduğumuz payların tamamının toplam 200.000.000 ABD Doları karşılığı (USD/TRY kuru: 31,8767) 6.375.330.000 Türk Lirası bedel karşılığında, Palmet Enerji AŞ'nin %100 bağlı ortaklığı Gaztrak Enerji AŞ'ye satışı ve pay devri işlemleri 12.03.2024 tarihinde tamamlanmıştır.
Devir bedelinin, Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'nin kapanış tarihindeki finansal ve ticari yükümlülüklerine göre düzeltme yapılmak suretiyle taraflar arasındaki mutabakata tabi olarak kapanış aşamasında belirlenmesi gerektiğinden, yatırımcılar için yanıltıcı olmaması gözetilerek, söz konusu bilginin kamuya açıklanması 13.02.2024 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile devir bedelinin kesinleşeceği tarihe kadar ertelenmiştir.
Bu şirketin 12 aylık ne kadar bir kar getireceği tahmin ediliyor da, diğer enerjilerin kaç katı bir kar yazacağı düşünülüyor da, hala 5 TL lere mal veriliyor, çok enteresan....
https://i.hizliresim.com/8149vf6.jpg
Ceo Sinan Ak'ın , geçen Mayıs ayındaki basın bildirisi
Zoren 2023 9 aylık FAVÖK>>> 4.471.783.000 TL.>>>9 aylık net kar >>>2.141.456.000.-TL.
Zoren 2023 12 aylık FAVÖK TAHMİNİ 11 milyar TL >>>12 aylık net kar>>> ????????????????????
Bakalım, son 3 aya göre FAVÖK deki 2,5 kata yakın bir artış oranı karlılığı nasıl etkileyecek ?(Ceo'nun yorumunu dikkate alarak....)
bunların her açıklaması dayanaksız
9 aylık favök 4.471.000 tl, 3 ayda 11 milyara nasıl ulaşacaklar.
halka arz başvurusunu yaptı. sürpriz bir şekilde trakyayı sattı (ucuza gittiğini düşünüyorum) ama 200 milyon dolar borç azaldı sonuçta. 1 milyar dolara geriledi. halka arzın da bir kısmı hisse satışı olacağından sirek zorluya nakit girişi olacak. sermaye artırımı yoluyla olan kısım da konsolidasyondan borç azaltacak ama hisse devamlıgeri geliyor. şüpheleniyorum 3-4 bedelli açıklarlar mı? sattıkları mallar tahtaya geldiyse büyük ihtimal. sattıkları malları kendileri aldılarsa hisse neden bu kadar kötü? deli sorular. patronun keyfine bakar
BU KADAR OLUMLU HABERE VE BEKLENTİLERE RAĞMEN GEREKSİZ BİR ŞEKİLDE AŞAĞI İNDİRİLİŞİ NORMAL OLMAYAN BİR HİSSENİN BİR SÜRE SONRA YÜKSELİŞ FORMASYONU DA NORMAL OLMAYACAKTIR....!!! Hatırlatalım.!!!!..önce bilançosunu bir görelim...
Not: Vestel den ayrışık hareket ediyor...Zoren in fiyatını daha da aşağı çekmek istiyorlarsa şayet, bilançosunu göndermeyi geciktireceklerdir...Vestel i yukarı çekme ve 100 ün üzerine atma gayretleri devam ederken, Zoren de de hala 5 TL nin altına indirme gayreti devam ediyor maalesef..
https://i.hizliresim.com/kliq5x5.jpg
https://i.hizliresim.com/7nrxu48.jpg
Not:Magen Enerji de aynı Zoren gibi bünyesindeki başka bir enerji şirketini yakında halka arz edecek, Zoren'den daha önce KAP a bildirimde bulunmuştu, Ocak ayı içinde.. Bakalım iyi bir örnek teşkil edecek mi ? hisse fiyat hareket tarzlarında benzerlikler var, o da aşırı dalgalı fiyat hareketleri yapıyor..
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...---Sr7VKQ&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vestel in ödenmiş sermayesi hem çok düşük , hem de 2024 yılı sonu itibarıyla bilançoda yazacağı karlar oldukça yüksek olacağından ve ödenmiş sermayesinin en az 13-15 misline denk geleceğinden hissenin fiyatını yukarı seviyelere çekmek zorunda kalacaklarını tahmin ediyorum, aynısı Zoren için de geçerli....Hepimiz eskiyi unutmalıyız artık, eski olaylar yıllarca devam edemez, bence bu yıl Zorlu grubunda bir dönüşüm noktası...3-4 aya kadar bunu herkes anlayacak kanaatimce...
https://i.hizliresim.com/c7a8no1.jpg
(Büyük bir aracı kuruma ait 2024 yılı sonu yani 9 ay sonrasına ait, VESTEL analiz raporudur.)
Vestel'in , yukarıdaki gibi bir 2024 yılı sonu beklentisiyle borsa işlem fiyatı 100 TL nin üzerine atıp, yoluna devam edecekken, Zoren in fiyatı da bu seviyelerde tabiiki kalmaz...Belli bir korelasyonu mutlaka devam ettirirler...bazen gecikmeli de olsa...
Borsada şirketlerin geleceğini satın alırlar bazen 1 yıl sonrası, bazen de 10 yıl sonrası fiyatlanır...Şu an 150-200-300 TL fiyata ulaşmış bir çok hissede önümüzdeki yıllarını fiyatlıyorlar, çoğu bu fiyatları asla etmez...Bir çoğunun da bilançosu Vestel den çok daha kötü
Akenerji dün tavandı bugünde tavan açtı özkaynakalr bilançoda acayip arttı değerlemelerde sanırım kar tarafına yazılınca fk 1 in altına inmişti bilançoda bizim bilanço nasıl gelir acaba
Zoren in FAVÖK'üyle ilgili yazılıp çizilenlerine bakınca, '' Umarım 2023/12 aylık karlılığı, ödenmiş sermayesine yaklaşır da süper bir harekete tanıklık ederiz'' diye iyimser bir yaklaşım oluşuyor benim tarafta....
https://i.hizliresim.com/1f4gb8i.jpg
Enflasyon muhasebesi
Bu muhasebe uygulaması, Türkiye’de vergi kanunları ile zorunlu hale getirilmiştir. Bu uygulamayı yapmak zorunda olan mükellefler, bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükellefleridir. Ancak, banka ve finans kurumları, 2024 ve 2025 yıllarında bu uygulamadan muaf tutulmuştur. Enflasyon düzeltmesi yapmak zorunda olan mükellefler, 2023 yılı sonu bilançolarını enflasyon düzeltmesine tabi tutacaklardır. Düzeltme şartlarının devam etmesi halinde, izleyen geçici vergi dönem sonu bilançoları da düzeltme işlemine tabi tutulacaktır. Enflasyon muhasebesi yapmanın vergi matrahına etkisi olmayacaktır. Düzeltme yapmayan mükellefler(işletme ve serbest meslek kazanç defteri tutan mükellefler) sadece amortismana tabi iktisadi kıymetlerini, düzeltilmiş tutarları üzerinden amortismana tabi tutabileceklerdir. *
Akenerji enflasyon muhasebesi yaptı ve deli bilanço açıkladı
2023 yılı son diyor kanun ..
Acep zoren CEO'su rasyoları düzelteceğiz dedi
Bu muhasebe olayından bizde çok iyi bilanço açıklar mıyız.?
Türkiye’nin ilk jeotermal santrali olan 15 MW’lık Kızıldere 1 Jeotermal Santrali’ne ilave olarak, 2013 yılında 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen 80 MW kurulu güce sahip Kızıldere 2 Jeotermal Santrali’nin devreye alınmasıyla Zorlu Enerji’nin bu sahadaki toplam kurulu gücü 95 MW’a ulaşmıştır. Kızıldere 3 projesinin 99,5 MW kurulu güce sahip ilk ünitesini 320 Milyon dolar yatırımla tamamlayan Zorlu Enerji, projenin 65,5 MW kurulu güce sahip ikinci ünitesini 2018 yılı Mart ayında devreye aldı. Toplam 165 MW kurulu güce ulaşan Kızıldere 3 jeotermal enerji santrali, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı jeotermal enerji santrallerinden biri oldu. Zorlu Enerji’nin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Zorlu Jeotermal, 2040 yılına kadar geçerli üretim lisansı kapsamında Manisa, Alaşehir jeotermal sahasında 45 MW’lık Alaşehir 1 Jeotermal Enerji Santrali’ni kısa sürede başarıyla tamamlayarak devreye almıştır. Jeotermal enerji santrallerinde yerli üretim ejektör kullanan Zorlu Enerji, jeotermal enerjide yerli üretim teşviki almaya hak kazanan ilk firma olmuştur.
Denizli Kızıldere 1 Santrali
Türü: Jeotermal Enerji Santrali
Kapasite: 15 MW Elektrik
Denizli Kızıldere 2 Santrali
Kapasite: 80 MW Elektrik
Denizli Kızıldere 3 Santrali
Kapasite: 165 MW Elektrik
Manisa Alaşehir 1 Santrali
Kapasite: 45 MW Elektrik
570 milyon dolar sadece jeotermal yatırımı yaptığını yazıyor ben mi yanlış okudum ?
Diğer yatırımları hariç ?
Daha çok su kaldırır
54 adet rüzgar türbini var tanesi 3.5 milyon dolara kuruluyor
189 milyon dolar sadece kurulum maliyeti var .
Diğer santrallere bakamadım
Başım döndü
Allah selamet versin..
https://i.hizliresim.com/jjqttyg.jpg[/url]
İki enerji üretmini onların verdiği eski bilgilere göre 759 milyon dolar ediyor ..
Şuan kurmaya kalk kat ve kat daha pahalıya mal olur
Ama bilançoda görülen 15 milyar TL
Bakalım enflasyon değerlemesi nasıl olacak
Bu hesaplarda diğer yatırımları yok ..
Gizlilenmiş bir değer ..
Bakalım ne olacak ..
BİST50 ve BİST Sürdürülebilirlik 25 endeksine girmiş.
2023 yılı enerji şirketleri için devlet vergi peşinde haklı olarak
enflasyon muhasebesine göre bilanço yapın dedi.
ve bu tip şirketler yıllardır yatırım yaptıkları için her sene uzun yıllardır zarar göstremişler benim anladığım kadarıyla.
şimdi ise her sene zarar her sene zarar eden bilanço dönemi bitti galiba enerji şirketleri için.
enflasyon muhasebesine göre bilanço yapında biraz iyi yüksek vergi verin dedi devlet.
haliyle bu kadar kurulu gücü var 1200 mgw gibi bu devasa güce ulaşıldığına göre vergiyi ödeme zamanı dedi devlet.
şimdi onlarca enerji şirketinın yıllardır yatırım yap zarar yaz devri bittimiş oldu anladığım kadarıyla.
enflasyon muhasebesine göre artık bilançolara göre zarar değil kar mı gösterecek bu tip enerji şirketi hisseleri bu durumda
burassının anlayamadım.
aken enerji yıllardır zarar yazarken bir anda enflasyon muhasebesi bilançosunda yüksek zararda yüksek kar a geçmiş olmuş bu durumda.
hal böyle iken zoren enerjide bu kadar yıllardır yatırım yap zarar göster vergi verme döneminden faydalanmışlar demekki tüm enerji şirketleri.
son duruma göre zoren enerjide enflasyon muhasebesine göre yıllardır yatırım zarar göster devritiğini anlaşılıyor ise.
bu durumda zoren enerjide çok yüksek b kar edecek bilanço gönderirmi bu durumda olabilir.
aken enerjiye bakarak söylenirmi.bilmek zor.
birde 200 milyon dolar iştirak satışı yaptı.
şimdi zoren enerji arzıda var.
bu hisse adı gibi çok zorlu hisse.
fakat enflasyon muhasebesi bilançosu seyri değiştirirmi.belli değil.
akenerjide durum değişmişe benzer gibide.
bundada olurmu yüksek bir kar.
akenerji yüksek zarardan yüksek kar etmişse.
bu zorendede olabilirmi bilmek zor.
bilen kim bilançoyu patron.
3700 lot alım yaptım.
enlasyon muhasebesine göre bilançosu ne zaman gelecek.
çok yüksek kar açıklarmı akenerji gibi.
bakalım ne olacak...ytd
21 Kasım 2022 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlayan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi ile sürdürülebilirlik performansı yüksek ve aynı zamanda büyük ve likit şirketlerden oluşan bir endeks oluşturulması hedeflenmiştir.
BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksinde yer alacak paylar:
Genel Sürdürülebilirlik Notu 70 veya üzerinde,
Her bir ana başlık notu 60 veya üzerinde,
Kategori notlarından en az 8’i 50 veya üzerinde
olan şirketlerin payları arasından İşlem Hacmi ve Piyasa Değeri en yüksek 25 pay seçilerek belirlenmektedir.
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...lik-endeksleri
sadece 2014 yılın da
Zorlu Enerji Grubu’nun İsrail’de kurduğu Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali faaliyete başladı. 1,2 milyar dolara kurulan santral, İsrail’in enerji ihtiyacının yüzde 6’sını tek başına karşılayacak ...
piyasa değeri 840 milyon dolar ..
bakalım enflasyon muhasebesi nasıl olacak ..
https://www.salom.com.tr/arsiv/haber...buyuk-yatirim-
Ahlaksız..........onursuz........hırsız........... ..
2022 de %12 sini 38 milyon dolara Kuveytli fona satan zorenin bu satışını normal karşılayacak kadar aklını peynir ekmekle yemiş olamaz
Kendi kendine devir
Bu şirketin rasyolarını nereye kadar kapatabilir .
Bu kadar baskı uygulamak
Hissedarlara bu kadar zulüm yapmak
Aklım almıyor ..
Gerçekten ayıp ..
200 milyon dolara iştirakini satıyor
Yenilenebilir enerji şirketini Halka arz ediyorlar
Enflasyon muhasebesi var
Ama eksi yapıyor ..
Amaç ne ? Gerçekten aklım almıyor ..
Enery
Özkaynaklarını %95 artırmış
Enerji şirketleri Özkaynak artışları ve karlılıklar artıyor
Bu yatırımcı düşmanı ne kadar artırmış acaba ..?
Teknik analizine bakarsanız görürsünüz,
Yıllarca yerinde sayarak yatırımcıya kan kusturdular, hisse nette en iyi temel analizciler bile kafayı yedi.
Sonra ANZ dedikleri adam her konuda hazır olunca, hisseyi hak ettiği seviyelere getirdi.
Kilit nokta ZAMAN onu da ANZ biliyor!!!