Biz zamanında çok yaptık o işi
Printable View
Bu ...rus.. çocukları yine bastılar kağıda aşağı istikamete:Sad::Sad:
Yapı Kredi Yatırım *Pazartesi yayınladığı notta, Bizim Toptan hissesi için hedef fiyatı yükseltti, fakat önerisini TUT olarak muhafaza etti. YK Yatırım *araştırma uzmanları performansın iyileşme trendini sürdüreceğini, fakat
“Ancak, bunun zorlu bir süreç olduğunu ve finansallara olumlu yansımasının zaman alabileceğini de not ediyoruz. Hissenin işlem gördüğü mevcut seviyelerin, ki ileriye dönük 12 aylık hedeflerimiz ışığında 65.7x F/K ve 10.5x düzeltilmiş FD/VAFÖK çarpanlara denk gelmektedir, yakın vadeli finansallardaki toparlanmanın fiyatlandığı yönünde değerlendiriyoruz”.
Rapor şöyle:
Tavsiyemizi TUT olarak koruyoruz
Bizim Toptan için 12 Aylık hedef fiyatımızı 8.2TL’den 10.0TL’ye çekiyoruz ancak tavsiyemizi TUT olarak yineliyoruz. Şirketin 4Ç17 finansallarındaki olumlu gelişmeler ve şirket yönetimi’nin ileriye yönelik olumlu mesajları ışığında, başta brüt karlılık olmak üzere model tahminlerimizde değişikliğe gittik. Müşteri ve ürün alt kırılımında daha karlı segmentlere odaklanma yönünde şekillenen yeni şirket yönetiminin hedeflerini makul ve şirketin orta ve uzun vadeli görünümü için destekleyici buluyoruz. Ancak, bunun zorlu bir süreç olduğunu ve finansallara olumlu yansımasının zaman alabileceğini de not ediyoruz.
Hissenin işlem gördüğü mevcut seviyelerin, ki ileriye dönük 12 aylık hedeflerimiz ışığında 65.7x F/K ve 10.5x düzeltilmiş FD/VAFÖK çarpanlara denk gelmektedir, yakın vadeli finansallardaki toparlanmanın fiyatlandığı yönünde değerlendiriyoruz. Daha yüksek bir değerleme seviyesi için operasyonel ve finansal toparlanmanın sürdürülebilirliğinin esas olacağı kanaatindeyiz.
4Ç17’de ne oldu?
Bizim Toptan, 4Ç17 UFRS finansallarında 0.2 milyon TL net kar açıkladı. Bizim beklentimiz şirketin 1.2 milyon TL net zarar açıklayacağı yönündeyken, piyasa beklentisi 0.6 milyon TL net zarardı. Şirketin yıllık %21’lik büyümeyi işaret eden ciro artışının ana itici gücü yıllık %41 artan sigara satışları oldu. Sigaranın toplam satışlar içinde artan payının konsolide brüt karlılık üzerindeki olumsuz etkisini, ana kategori olarak adlandırılan sigara-hariç satışların brüt karlılığında ulaşılan %13.5’luk tarihi zirve ortadan kaldırdı ve şirketin brüt karı %63, brüt kar marjı ise 2.4 puan geçen senenin aynı çeyreğine göre arttı.
Brüt karlılıktaki bu iyileşme, beklentilerimizin üstünde gelen faaliyet giderleri ve finansal giderler yüzünden, net karlılığa daha düşük bir oranda yansısa da şirket çeyreksel net kar marjını yıllık 1.5 puan arttırmayı başardı. Ticari alacak vadelerinde azalış, borç ödeme vadelerinde uzamayı işaret eden net işletme sermayesi tarafındaki olumlu gelişmeler, şirketin net naktinin 2017 sonunda 202 milyon TL seviyesine yükselmesini sağlarken, yeni mağaza açılışları ve mevcut mağaza portföyünün yenilenmesi nedeniyle yüklenilen yıllık 60 milyon TL’lik yatırım harcamasının (2016: 20 milyon TL) nakit akımı üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırdı.
2018’de ne bekliyoruz?
2018 yılında şirketin, 2017 yılında %75’i yenilenen mağazalarının yenilen müşteri ve ürün mix’i sayesinde ve son 3 senede açılan toplam 23 net mağazanın olgunlaşmasının etkisiyle %16 gelir artışı sağlayacağını ve bunun net kar rakamına, görece azalan finansman giderlerinin katkısıyla daha büyük oranda yansımasını bekliyoruz.
Operasyonel karlılığın, artan ciroyla beraber iyileşmeye devam etmesini ve düzeltilmiş VAFÖK’ün 40 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz (2016: 37 milyon TL; 2017: 1.1 milyon TL).
Günaydınlar,
8,40 a 20000 Lot alış yazmış bir .rus.. çocuğu, basacak oraya kadar sanırım🤬😡🤬😡
Takibimde ki listede Hepsi yeşermiş, bir .rus.. çocuğu kağıtlar kırmızı😡😡😡
Bist 100 den de çıkarıyorlar ;
BIST 100 ENDEKSİ 02/04/2018-29/06/2018 DÖNEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ
ALINACAK PAYLAR ÇIKARILACAK PAYLAR
1. ALBRK ALBARAKA TURK 1. BIZIM BIZIM MAGAZALARI
Ülkeri de bist 50 den çıkarıyorlar .. hükümet her koldan yürüyor sanki ..
.rus.. çocuğu tahtaya baskı yapmaya devam ediyor.
( sevdim bu kelimeyi, bulanın aklına sağlık👏👏👏)
Yok mu bu .rus.. çocuklarının elinden hisselerini alacak bir evlad ı vatan 😱😱
ne bastınız bee...
.............işleri güçleri .bnelik..!
Evet ve .rus.. çocukluğu🤬🤬
Elimizde verdiler yine...ne değişti bir haftada 8,99 dan buralara geldi.Nerde bu buyuk amcalar...
Neyse kendi dusen aglamaz YAPCAK BİRSEY YOK...
Abiler buna noldu ya bi haber mi var? Olmazsa destek atiyim biraz
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Düşüş %3 ü aştı, bu .rus.. çocuklarının şirketlerinde bir sıkıntı mı var acep💩💩💩
Ben de PGSUS a 2016 nın son aylarında girmiştim...
Şöyle bir geçmişe gidince hatırlıyorum... Fiyat geberik 12 tl civarında... Cin Ali nin fetöcü olduğunu iddaa edenler mi, fetö nün paralarına yurtdışına uçaklarıyla taşıdığını mı..? dersin... Bilinçli olarak inanılmaz negatif haberler pompalınıyordu o dönemde... Tabii bu haberler karşın yine de satmadım 5-6 ay sonra 19 tl den satmıştım.. Bugün 36 tl... Çanak hedefini tamamlarsa belki 60 tl ye kadar gidecek...
Bağlantıyı şuradan kuracağım.. Bugün de aynı ve benzer ithamların içinde Yıldız Holding var.. Ara ara bu tarz haber yapılıyor..
Bakalım bu baskı arkasından neyi getirecek...
Su Islem hacmine bakin...gecen haftanin 3 te biri bile degil...bu arada unlu amcam biraz transfer etmis birilerine sanki,toplam hisse adetinde dusus var birazcik...
İkinizi de hatırlıyorum. Bir de zaphyros tabii. PGSUS benim borsada aldığım ilk kâğıttı. Yüklü bir miktarla (kendi çapımda) girdiğim kâğıtta borsa eğitimi de aldım bir bakıma. Pegasus'a 18 liraya satamadığım hisseleri kızgınlığın verdiği sabır ve inatla yaklaşık 28 liraya verdim. Bizim de aynı süreci yaşatırsa ona da aynı tarifeyi uygulayacağım. Geçen hafta 9 liraya satmaya hazırdım. Ama yaptığı hareketleri gördünüz. Benzer hareketler Pegi'de de kaç kere tekrarlandı. Sabrın sonu selamet... Türkiye'nin en çok gelir elde eden şirket sahibinin batacak hali yok. Devlet el koyarsa daha iyi, hızla yükselir.
Gunaydınlar,
bugün ekranları kapatsak iyi olacak sanırım...
Günaydınlar, genelde el koyma işleri Cuma akşamları açıklanıyor, bu .rus.. çocuklarının herşeyine el koyarlarda, bizde kurtuluruz böylece😡😡
Kayyumlar bu .rus.. çocuklarından daha iyi yönetir arkadaşlar😊😊
Değil mi kankaa🤔
Canınızı uyandırın😅😅
Yok mu K.Y. bugün buralarda:wu:
Ben Tatil moduna girdim ortak...bakmiyorum ekrana...bahar aylari gev Gonul yaylari...8 milyon hissesi o unlu amcam dusunsun biraz amk... :):) herkese iyi haftalar
Hayırlı haftalar kankalar,
Karar aldım, Bizim fiyatımız 9 TL yi geçmeden yazmayacağım..
Perşembe T+2
https://resmim.net/f/AtKNKB.jpg
Yabancı oranı yüzde 30'u geçemedi bir türlü. 32'yi bulursa işlem tamamdır bence.
Sen sustun ben konusayım istus, su bahar aylarında gevseyen yaylarımı geriyorlar...Rus cocukları...
alıp duran yatırımcılar bir anda kayboldular...Sanki birileri kışt dediler.Arkadaş yuksektende aldılar ne anlamsız bir durum ne lanet bir hissesin...
Deli satıcı geldi
Dostum değilsin BİZİM.
sabır önemli. ruslar sadece sabrederek kaç savaş kazanmıştır sayısı belli değil. sadece bekleyerek tümö işi kışın yapmasını beklerler..
bu rus çocukları da atalarının yolundan ilerliyor , sadece bekleyerek ky yi telef edeceklerini biliyorlar .
elbet güneş doğacak , elbet buzlar eriyecek .
Bu süre boyunca buraya da yazmayacağım .. çünkü pskolojinizi en açık gösteren mecra burası ..