Her bir satırı emek ürünü olduğu anlaşılan gönderiniz için tşk ederim...
Siz 1 yıllık fiyat farklarını paylaştınız yanılıyormuyum?
saygılar/başarılar
Printable View
bosporos gurbetçi gardaşım, sen kızıyosun ama bak heykelini dikmişler rte nin :D
Bugün...
Dolar %1,44 yukarıda
Gösterge Tahvil %2,34 yukarıda
Bist %1,54 yukarıda...
3 ü aynı anda yükselemez...
Bunlardan bir veya bir kaçı yalan söylüyor...
Bist sana inanmam
Bana yutturamazsın...
Ben kül yutmam..
saygılar/başarılar
Yerlilerle ve/veya bir kaç hisse ile endeksi zıplatabileceğini biliyorum...
Oda saman alevi gibi olur....
Yabancı almıyorsa bende almıyorum...
Yabancının almadığını nerden mi biliyorum?
Gösterge tahvil kütür kütür gevşemesi gerekirdi yabancının TR e giriş yaptığı bir ortamda...
Günün atasözü:"Maymun yoğurdu yemiş, artığını ayının yüzüne sürmüş"
saygılar/başarılar
rica ederim Tengri han, evet son bir yıl, yaklaşık rakamlardır ama kabaca durum bu..
birde son döviz artışından hareketle alenen yapılanlar var..
Doğadan gizli bahçe & Doğuş filiz (siyah paket)--> 19-20'den şu an 26-27
Ace 4 lt --> 5,95'den 9,45-11,95 aralığında
Toz ve küp şeker ha keza
Molfix dev eko bebek bezi --> 25,26'dan 35-40 liraya
Filiz makarna --> 1,3-1,4 civarından 1,9-2,1'a
bazılarını aralıklı yazıyorum çünkü marketten markete değişiyor fiyatlar..
bilhassa temizlik maddelerinde acayip bir enflasyon var benim gözlemim..
aslında tek tek yazmak kifayetsiz örnekleri maalesef o kadar çok ki...
Diğer süt markalarında 4 tl civarı fiyatlar varken, ŞOK marketlerde MİS marka kutu sütler 1 lt tam yağlı 2.50 TL ve yarım yağlı 2.25 TL olarak nasıl kalıyor hala şaşıyorum ben de...3 kiloluk yoğurt ta 9.95 TL hala yine MİS marka...
her kim ki TR'de enflasyon yüzde 15-20 filan der, dolarda da köpükten bahsederse ağzına kürekle vurmak lazım..
sen kimi yiyon diye...
Pnsüt ün başlığında sürekli yazan biri olarak,konuya birazcık vakıf olduğum söylenebilir...
Görüşüm şudur;
1)Reklam gideri olmaması
2)Raf kirası olmaması....
3)Dağıtım ağının daha az olması
4)En önemlisi sütler içerdikleri yağ oranları değerlenirler/değersizleşirler....
buna benzer avantajları nedeniyle market markalı sütler daha ucuz olabiliyor...
Ancak her ne olursa olsun 2,50 tl olan Mis/Dost/Gülşah/Migros süt ile 5,25 tl olan Sütaş süt arasındaki fiyat farkını açıklayamıyorum...
Ya Sütaş aşırı/fahiş kar oranları ile satıyor yada market markalı sütler (içine su katılmış) kalitesiz sütler satıyorlar....
Zararına satmıyorlarsa......
saygılar/başarılar
Bol bol ''güncellenen'' fiyatlar...
BİM markette fiyat ayarlaması yapan arkadaş: "dün gece yaklaşık 350 ürünün fiyatı değişti, ortalama ek fiyat artışı (diğer adı ile zam) %25-30".
Enflasyon rakamlarını bekliyor halk.
https://twitter.com/ekonomikanaliz/s...43080353320960
İşte aşırı dış borçlanmanın, delicesine TL bolluğu yaratmanın yıkıcı, yatırımcıyı pişman edici örneği.
"yapısal reformlar yapısal reformlar neymiş bu yapısal reformlar", remixi güzel olur bunun:)
vatandaşı olmasan eğlenceli ülke diycem de yok ya o tadıda kalmadı...
herkes başının çaresine baksın... harbiden winter is coming...
"Daha 1 ay önce Migros'ta 2-2.5 liraya satılan 1 litre pastörize süt markasına göre 4.5-5.5 Tl. oldu"
Twiter da yazmış herifin biri...
Yalan
Koca bir yalan....
Neden durumu olduğundan daha kötü göstermeye çalışırlar ki insanlar
Hiç anlamam....
Zaten durum gerçekten kötü....
"WİNTER İS COMİNG"
saygılar/başarılar
Twitter dan
Yolda yürürken millet bir tane sigaran var mi abi diyor bende diyorum son zamanlarda neden bu kadar çoğaldı bunlar gerçekten çok kötü bir durum
Arkadaşlar ltf çok rica ediyorum...
Yalana/abartıya hiç gerek yok...
Yoksa Tüik den bir farkımız kalmaz....
saygılar/başarılar
Alın size dosdoğru bir paylaşım, dün 5 lt si 2.25 Tl olan su BİM de bugün itibariyle 2.50 olmuş ki aynı su sene başı yanlış hatırlamıyorsam ( 1.40 da olabilir ) 1.60 TL idi . Beter olmadan yeter olmaz, dış güçler, Dolardaki artıştan bana ne diyen kuş beyinler sürünecekki o beleş yedikleri bulguruda bulamayacaklar ki belki o zaman BETER olup YETER olacak. Acı duymayana ACIMAYACAKSIN yoksa hepimiz mahvolacağız.
Belli oldu yerlililer için Dolarda 6 lı fiyatlar makul görülüyor ve alışlar devam ediyor ama ne zamana kadar ? Dolar Türkiyede sonsuz değil bir yerde tükenecek, Ayhan başkan bile artık short yapmaktan kaçınıyor zaten umutabi gibilerden tek CENT işlemez, bu durumda yamyamlar bugünleri de mumla arayacak o betonları münasip yerlerine koyacak yada onları yiyeyecek, kısaca DOLARDA yükseliş kaçınılmaz.
SU zammına şaşıranlar için tamamlayıcı bilgi;
Sn Rxpu suyun girdi kalemlerinden birinin "OZON" olduğunu onunda ithal olduğunu söyledi bu başlıkta...
Ben de dün market sahibinden "PLASTİK" in su zamlarını etkilediğini öğrendim...
saygılar/başarılar
çok iyi bir market takipçisiyimdir neye ne kadar zam gldiğini yada neyin enrede ucuz olduğunu sürekli takip ederim
Bugün bir akrabam ile konuştuk, rahat olun 3. havalimanından gelecek gelirle herşey düzelecekmiş. Bir şey diyemedim. Ekonomi bilgi seviyesi bu seviyede maalesef.
2013 yılında 436USD olan asgari ücret
An itibari ile 256USD'ye düşmüş durumda.
İnsanlar henüz idrak edemediler, idrak 130USD seviyelerinde başlar, 80USD de gerçekleri anlarlar.
Bu arada "herif" borsada alıma geçti, an itibari ile 125 milyonTL lik hisse satın aldı. Bugünkü yükselişin sebebini arayanlara.
Devlet paket paket sosyal yardım yapıyor...Komaz o makarna bulgur yiyenlere...
zaten dışarı çıkıp gezdikleri de yok...benzindi - yemek parasıydı harcamıyorlar...giyecek desen en dandik en çakma şeyleri alıyorlar...suyu çeşmeden içiyorlar...öyle evlerinde kaavelerde oturup duruyorlar onlar...
3-5 hisseyle BIST kenefini yükseltiyorlar , tek şansları bu, millete bu hisseleri çakıp Tl bulacak Dolar pozisyonlarını hedge edecekler. Swap ve future işlemler de ki sınırlama nedeni ile Tl short layamıyorlar ama bu böyle devam ederse işin sonu en başta o sağlam ! bankacılık sistemimiz için fena olacak , göstergede % 30` un üzeri eli kulağında sonrası ! tufan ...
benim verdiğim fiyatlara itibar etmeyenler tamamını carrefour, migros, happy center, a101, şok ve bimlerde sağlamasını yapabilirler.
bu forumda çok kimseden market fiyatlarını iyi takip eden biriyimdir sanırım, açıkçası kendimce 2019'un epeysini kapsayacak şekilde herşeyden stokta yaptım zaman içinde..züğürt tesellisi..
sn Turnikenin benzeri bir durumu bende yaşadım bu arada, bu kanal istanbul ve bilhassa 3.köprü çok önemliymiş arkadaşlar(ipek yolu vs) o yüzden engel olmaya çalışıyorlarmış, Allahım dedim ben niye böyleyim, niye büyük resmi göremiyorum bi türlü.. kızdım kendime..
bunlar bu kafada oldukça bi arkadaş 30 bin dolara ev alıcam diyodu, o günler çok sürmez sanki..
Bıst kenefi niye çıkıyor diye soranlara bir kez daha anlatayım Tl shortlayıp Dolar almak için tek çareleri, hisse ve hazine bonolarında satış.
Hiç bir hesap kitap yapmıyorlar , Dolardaki çıkıştan bize ne diyen bu kuş beyinlerin acı eşiği ne bilemiyorum ama benim tahminim tam batış olmadan bir şeyin olacağı yok. Dolarda hedef 10 sonrası 16 olmamı !...
Petrol fiyatlarıda 80 USD lara bir yerleşsin o zaman görecekler ebelerinin güler yüzünü...