En az bizim kadar aracı kurumlarda merak ediyordur özbekistan antlaşmasındaki garantili satış rakamlarını.
Printable View
Sayın kerkenez özelden aranıyorsub
Yani bu analist çok derine inmeden yüzeysel analizler yapıyor. Ama madem analist, hatalarını da söylemek lazım.
Doğalgaza zam bizim marjları(Antalya'nın) zerre etkilemeyecek. Hatta kurakliktan dolayi marjlar artacak. Çünkü şu an 84 dolara kömürü alan termik santraller ile maliyetimiz aynı. Daha ucuza alanlarin daha ucuz maliyetleri tabi.
Özbekistan'a Antalya'dan hiç bir şey taşınmayacak. Antalya oldugu gibi devam edecek. Sadece antalyadan 3 sene once ayrilan 240MW su an özbekistan a tasiniyor. Yani Antalya 900MW ile devam edecek.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://enerjiapi.enerji.gov.tr/Medi...2105181109.pdf
Yeka Ges 3 takvimi
24-27 Mayıs
Kimse dersine çalışmıyor. Katılacağımız yarışmaları ben listeleyeyim.
24/5 ELAZIĞ-1 10MW
24/5 ELAZIĞ 2 10MW
25/5 IĞDIR-2 10MW
25/5 KARS-2 10MW
25/5 KIRŞEHİR-2 10MW
25/5 KİLİS-2 10MW
26/5 MALATYA-1 15MW
26/5 MALATYA-2 15MW
26/5 MARDİN-2 10MW
26/5 MARDİN-3 10MW
26/5 MUŞ-2 15MW
27/5 SİİRT-2 15MW
27/5 UŞAK-2 15MW
27/5 VAN-3 10MW
27/5 YOZGAT-2 15MW
Bu fiyatlar devlet alım garantisi olan fiyatlar. Şuanda piyasa fiyatı 35 krş civarlarında. Şirketler büyük ihtimalle piyasa fiyatından satacak bu santrallerde ürettikleri elektriği. Ama bu fiyatlarla yapılan yatırım kaç yılda amorti eder bilemiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam önceki alım garantisi usd üzerinden hesaplanıyor ve mevcut kurlarla 1 tl üzerinde idi. Bu seviyede ki satışlarla 6-7 senede amorti edildiğini hatırlıyorum. Şimdi neredeyse 1/3 fiyatına olduğunu varsayarsak mevcut ptf ile 15-20 yılda amorti edebilir diye tahmin ediyorum.
maliyetlerin 1 mn dolarlardan(1MW için) 500 bin dolarlara geldiğini düşünürsek, mevcut PTF'ler ile 8 sene civarı olur amorti süresi. Yani değişen pek bir şey yok aslında. Aslında haklısınız benim kafa hep direk devlete satacak diye şartlanmış :(. Gerçi biz yurtdışında 2-3 senelik amorti sürelerine alışmıştık :)
Yok. Zaten çeşitlilik olacak olması daha önce de değindiğim gibi çok çok hoş bir durum. Ama 16 firmanın katıldığı 10-20MW'lık ihale yerine sene sonunda çok rahat gidip 50-100MW'lık güneş ya da rüzgar santraline teklif vermek daha hoşuma gider :)(Tabiki buradan da 70-80MW çıkarsa tadından yenmez). Bu alanda 300-400MW'lık bir portföy orta vadede çok hoş olur. Unutmayalım! Bizim şirketin ayırdığı yıllık amortisman ile bile 100MW'lık bir güneş santrali kuruluyor :).
hocam emin misiniz aksenin bunların hepsine gireceğinden... benim bildiğim; teklif verme aşamasında en düşük fiyatı veren 5 firmanın açık azaltma şeklinde ihalelere gireceği... pınar hanımla olan yazışmada bana aksenin toplam 6 ihaleye girebileceği şeklindeydi, yasaktan önce 2 tanesi yapıldı(10 mw kazandık), kaldı 4 adet ihalemiz.. toplam güç ise 60 mw...
Selam,
elbette eminim.
https://enerjiapi.enerji.gov.tr/Medi...2105181109.pdf
burdan kontrol edebilirsiniz..
Bu hafta nadasa bırakılmış toprak gibi idik haftaya ihaleler genel kurul msci endeksi durumu derken hareketli geçer muhtemelen...
Genel kurula pek anlam yüklememek lazım, bir şey çıkmaz genel kuruldan. Genel kurula kimler geliyor?
Bu arada şirket harıl harıl adam arıyor...
https://www.kariyer.net/is-ilanlari?...fpi=30198&hc=T
https://www.careerjet.com.tr/aksa-enerji-isleri.html
Sayın neva 91
Nasilsiniz bir şey soracağım derin tecrübelerinizi 28 Mayıs da başka bir endex de vs fon lot Alicak tahtacı kendi malını bu Fiat dan neden versin ?
2 .ky da o kadar lot varmı verirlermi bence sanmam ?
3 patron 10.15 milyon lot verirmi
Veyaveya nasıl olucak 28mayis a kadar 10.15 milyon lot
Tamam görelim bakalım sağolun fikri olan yatırımcı arkadaşlar. Varmi
12m usd ilk bir mal alması gerekiyor msci endeksinin. Oda yaklaşık 7.5m lot yapar. Endeks değişim gününe kadar yani 28 Mayıs a kadar alması gerekiyor.
Şu ana kadar benim gördüğüm TEB’den perşembe 700k aldılar. Bir sürü aracı kurumdan alıyor da olabilirler. Bu hafta belli olacak. Bu kimse mal vermez anlamında değil. Patron mal veremez, tahtadan alması gerekiyor. Sadece büyük bit portföyden özel emirle alabilir. Tahtayı 2 TL oynatsalar değil 7 çok daha fazlasını alırlar.
Umarım anlatabilmişimdir
Sağol un anlaşılmıştır
Yine bezdirme haftamız bu hafta belli oldu...
Naptı bu böyle güzelim grafigi bozacak
Sayesinde topluyoruz devam tahtacı
Böyle anlarda acele etmemek önemli borsada fırsatlar bitmez
Kap güme gitti
"MSCI'ya girmek istemiyoruz" diye bir KAP falan mı gönderseler :). Biz kendi halimizde iyiydik... Bu arada bilenler bilir hisse fiyatıyla pek ilgilenmem. O yüzden yine üretim ile ilgili bir yorum yapayım. Seneye çok büyük bir ihtimal Antalya'nın üretim maliyeti ithal kömür santralleri ile aynı olacak, ya da çok az altı veya yukarısı. O yüzden bu seneki PTF lerin devam etmesi beklenebilir 2022'de de(kuraklık ne olur bilinmez, varsın yağış olsun da 100mn az kazanalım:)). Yani uzun yıllar sonra Antalya'dan hatırı sayılır bir FAVÖK bekleyebiliriz seneye.(tahmini 250-300mn TL, önceden 100-150 arası oluyordu). Bu da en azından TR ayağında da güzel bir tablo ortaya çıkarabilir. Ek olarak doğalgaz santralleri ülke için çook kritik duruma gelmiş durumda. O yüzden de öyle santrali aldım gidiyorum, benim lisansı iptal et diyemeyiz bence. Ama bu seneden kıyıda köşede kalmış diğer firmaların 150-200MW lık atıl santrallerini alabilir şirket . Tabi alıp almadığını da biz bilemeyeceğiz, çünkü kap atmayacak ve zorunda da değil.
Problemleri tek tek aşıyoruz çok şükür.
Kur problemi kalmadı, alacak problemi son 5 çeyrek yok, faizi bayağı azalttık(faizler artmasına rağmen), doğalgazın diğer yakıt türlerine göre negatif etkilendiği dönemleri atlattık. Ve en en önemlisi yeni gelenlerin şirkete kazandırdığı güven duygusu ve Cemil Beyin işlerle bizzat ilgilenip(ki CEO zaten) çook geniş bir vizyon kazandırması. Zira Cüneyt Bey bayağı sarsmıştı bu duyguları.
Muamma olarak önümüzde; kömür santralimizin görece düşük favök üretmesi, sözleşme süreleri var(Gana) ve yenilenebilir enerji yatırımları nasıl bir hızda ilerleyecek? Zira ben şahsım adına agresif yatırım kararları bekliyorum bu alanda. Ama bilançoyu bozmadan. O yüzden özbekistan yatırımının bitiş zamanı önemli. Böyle 10MW'lık haberlerin bizim bilançoya katkısı 0.01% falan :).
YTD.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MSCI yeni alınan hisselerde karanlıkta en az bizi alabildiler. İlerleyen günlerde devamı gelebilir.
Yarın son gün değil mi
Varmıdır bugün genel kurula gidecek çok istememe rahmen katılamıyorum sağlık problemleri sebebi ile kim bilir ne kadar güzel kulisler dönecektir. Katılan arkadaşlardan olumlu olumsuz güzel bilgileri bizlerle paylaşırlar ise seviniriz.