İkisini birden satmayım dedim. Bir şey olur yükselir. Oyun dışı kalmayalım. [emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Günlükte aşırı alım bölgesinde ama daha sat sinyali yok. En azından benim izlediğim indikatörlere göre. Sanki biraza daha gider gibi[emoji120]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a90947a34f.jpg
Valla tebrik ederim. Riskli fonlar. Bunu biliyorsun zaten. Bugün borsa 30,50 hisselerine bakıyordum. Bir de TTE fonundaki hisselere şöyle üstünkörü bir baktım. Fonun içinde aselsan hariç 30,50 endeksinden hisse yoktu. 100'e bakmadım ama olsa bile çok fark etmez. Ben şöyle bir düşünce oluştu. Bu fondaki hisselerin derinliği yok. Yükseliş ve düşüşlere sert tepki verebilirler. Yatay piyasada fon yöneticileri alış ve satış yaparak durumu artıya çevirebilirler. Nitekim yayınladığı dağılım raporunda alım ve satım diye hisseleri belirtmiş. Ama bistin topyekün düştüğü bir ortamda çok daha sert düşüşler kaçınılmaz olur. Bana göre bu nedenlerle hem artı hem de eksi tarafı var. Tabi bu görüşü çok dikkatli inceliyerek yapmış değilim. Onu da belirteyim.
Doğru ama iş başa düştü. Çok sevilen değişken fonumuz bile borsa yükselirken bile eksi getirmeyi başarabiliyor. Yani pek bir şey yaptıkları yok. O yüzden akarken biraz dolduralım[emoji3] bu arada dün tte ye 10 milyon tl giriş olmuş. Tabi yine dikkatli olmak lazım.
Tte nin artisi eksisinin bir kati
15 gun once girmedigime pismanim
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
14.30
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancılar 7 şubat haftasında 548,7 milyon dolarlık dibs, 82,8milyon dolarlık hisse senedi sattı.
Yılbaşından bu yana 1,07milyar dolarlık dibs, 434milyon dolarlık hisse senedi satmış oldular.
Foncuların mevduattan PPF fonlarına, oradan borçlanma araçları fonlarına, değişkenlere, daha sonra hisse fonlarına giden yolları yavaştan fon almak yerine hisse senedini doğrudan almaya gidecek gibi görünüyor.
Portföy dağılımımı bir ara burada yazmıştım. Benim portföy büyük oranda zaten hisse senedinde. Fondaki kısmı sadece sepet çeşidi olsun diye tutuyorum. Ancak. özellikle 2020'deki fon performanslarına bakınca, fon işinden tamamen vaz mı geçsem diye düşünmeye başladım doğrusu. Gerekçem şu ki gerçekleşen oranlar genellikle tahmin edilen oranlardan daha düşük geliyor. Fon içeriğine bakıyorsun genellikle güzel seçimler yapılmış, ancak getiriler beklenenin gerisinde kalıyor. Fonların seçtiği senetleri doğrudan alsak daha kârlı çıkacaktık demek ki. E o zaman ne anladık bu işten ?
Bir başka konu da şu, fonlarda hızlı hareket edemiyoruz. Şu anda iyi veya kötü bir olay olsa alış/satış emri versek şimdi verdiğimiz emir en erken yarın sabah iletilecek. O emir de 2 gün sonra Tefas'ta göreceğimiz fiyatla gerçekleşecek. Yani pazartesi günkü fiyatla ! Aslında bu durum hem olumlu hem de olumsuz olarak değerlendirilebilir. Olumsuz tarafı belli, fonlarda hızlı hareket edemiyoruz, zaman kaybediyoruz. Ama bu aynı zamanda olumlu sonuca da yol açabilir. Neden ? Çünkü, hızlı hareketler genellikle zararla sonuçlanır.
Sonuç olarak benim fikrim şu yönde... Mevduatçılar yavaş yavaş fonlara yönelirken eski foncular da hisse senedine doğru yönelmeli. :hah:
Saygılar.
TCD nin pörtföy hisseleri bugün iyi çıkış yakaladı, umarım kapanışa kadar trend bozulmaz.
yapıkredi bono ihracını nerden takip edebiliriz bilgisi olan varmı ?
bunu defalarca söyledim
son 6 aydır iki büyük boğa rallisi vardı.(BİST ve 11 bin puanlık faiz indirimi)
Benim 3 yaşındaki yiğen bile para yapardı bu ortamda
Şuan yataya veya aşağı giden bir piyasada en babalar bile zorlanır. para aslanın midesinde artık.
Dudu abinin deyimi ile ucuz olan ne var ona bulmalı
Yoksa Bizler BİST'te girersek ham yaparlar
TCD bugün benim tahminim +0,45% yapmıştır. Sabah ola hayrola....
Acc 0,08%
eıd -0,19%
fph 0,32%
gl1 0,85%
gmr 0,49%
mac 0,24%
mps 0,75%
tcd 0,77%
tkf 0,20%
tte 0,10%
ydı 0,70%
Yapabilen , becerebilen icin suyu kaynagindan icmek en guzeli tabiki. Kendi adima konusacak olursam Bist e direkt girmeye cesaret edemiyorum. Piyasa bilgim yok , hangi hisse yukselir , hangi sirketlerin bilancolari iyi gelir tahmin edemem. Bist e direkt girsem kesin carpilirim. Benim icin pet siselerdeki hazir sulardan icmek en iyisi. Fon sirketlerinin parami benden daha iyi yoneteceklerini dusunuyorum ki oylede oluyor. Sonucta bu fon sirketleri piyasanin kurdu olmak zorunda diye dusunuyorum. Buyuk balik , kucuk baligi yutar diyorlar. Fon sirketleri > Kucuk yatirimci seklinde dusunmekteyim. Fakat Buyuk balik olmakta hareket kabiliyetini kisitliyor anladigim kadariyla. Yatirim tavsiyesi degildir.
Zpc fon günlük getiri:%0.25 👏👏👏
Siz de haklısınız. Yaşınızı bilmiyorum, büyük ihtimalle benden çok daha gençsiniz. Bir de öğrenmenin yaşı yoktur derler. Size ve başlıktaki tüm dostlara forumdaki şu konuyu izlemelerini, vakit bulurlarsa baştan itibaren okumalarını şiddetle öneririm.Hatta bir arkadaş konunun özetini çıkaracaktı, bulursam tekrar yazarım.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=25496 (beyaz yaka için tasarruf ve yatırım koçluğu-2)
Saygılar.
Mevduat-Fon-Borsa derken birde VIOP'a da bulaştık. Eskiden ne güzel ay sonu 1 gün yüksek mevduat arıyorduk sonra 1 ay kafamız rahattı.
Mustafa beyin tablosu bu ben düzenleme yapamıyorum, mesajınızı görmüştür sanıyorum ilgilenir kendisi. SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burak hakli cikti , eid - gelmisSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kopyasını kaydettikten sonra sizde düzenleme yapabilirsiniz üstadım :) Ben düzelttim biraz önce :) Tekrar hatırlatalım yarın paylaşıma kapatacağım kopyasını kaydetmek isteyen aşağıdaki bağlantıdan kopyasını kaydedebilir.
https://docs.google.com/spreadsheets...t?usp=drivesdk
Bugünde + 0,5 .
Böyle böyle devam iyidir.:)
MB faiz kararı haftasında kısa vadeli borçlanma araçları fonları iyi getirir... not olarak burda kalsın istedim