VIX endeksi bir ara 42 yi tekrar gördü, Şuan 35,50 seviyelerinde 00:00 da kapanacak. Dow kapanışı sonrası düşüşe meyilli. Bu endeksin bir benzerini daha çıkaracaklar, nerden para kazanacaklarını şaşırdılar. Bizim için 35-36 üstünde olmaması önemli.
Printable View
Ben sana inat yazıyorum üstad.
Sıkıysa bunu da açıkla:
https://arkeofili.com/3-000-yillik-m...-resmi-bulundu
Araştırmaya çocuk yaşlarda başladım.
kendim gibi küçük canlılarla ilgilendim.
çok fazla zamanım vardı.
saha çok geniş ve canlı örnekleri çoktu.
kısa zamanda masterımı tamamladım.
ilk önce karınca ailesine girdim.
karınca ailesine girmem için taraf tutmam gerekti.
siyah ve kahverengi karıncaları arenaya çıkardım.
bunları dövüştürdüm.(Allah Affetsin)
ben daha yakışıklı ve tembel olan kahverengi karıncaları tuttum.
bu karınca vesilesiyle yeraltı dünyasıyla tanıştım.
kat kat yerin dibinde yaşadım.
karıncaların kraliçesiyle buğday kırtlattım.
kraliçe ve etrafında bir komite vardı.
her şeye bunlar karar veriyorlar.
işçi karınçalar güneşle birlikte kalkıyor
gün bitinceye kadar çalışıyor.
getirdikleri böcekleri kraliçeye sunuyorlar.
getirdikleri tohumları kilerde yeşermesin diye hadım ediyorlar.
sakat, özürlü, hasta işten güçten düşenleri tedavi etmiyorlar.
aforoz timi gelip bunları yuvadan atıyor.
ben de sakatlık numarasıyla yeryüzüne çıktım.
sonuçta karıncalar 24 saat çalışsa yeryüzünde bitki kalmaz.
yeryüzüne çıkınca insan araştırma merkezinde işe başladım.
karınca deneyiminden çıkarak insanları araştırdım.
birden kendimi i ÇİN de buldum.
bu i ÇİN karıncaların mesayisini 24 saate çıkarmış.
Basmiyor kafam. Aaa. Ne karincasi sahna, beyaz adam mi yoksa???
Karincalar iyi hayvanlar degil. Daha yeni Kimyasal Ali cektim onlara, koklerini kuruttum deltamethrin ile. Bitkilere bocek tasiyorlarlar (aphid, mealybug), onlari kontrol altinda tutan ugurbocegi gibi seyleri kaciriyorlar. Hayvanlar aleminin adileri arasinda en tepede Aslan'dan sonra yer alirlar benim kitabimda.
Dogal ne denediysek ise yaramadi. Kocakari yaglarimdan karisim yaptim, o bile etki etmedi. Allah razi olsun Bayer'den.
Burda videosu var boceklerle ilgilenenlere: https://www.youtube.com/watch?v=a-2-fKYOceQ
Resmen inek gibi sagiyor karincalar bu bocekleri. O yuzden koruyorlar. Eee, boculer butun bitkilerimizi yiyor. Gerek yok karincaya.
Aklima getirdin gidip biraz daha kimyasalliyim.
Beyaz adam değil çekik gözlüler.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakıfbank artık sırtı yere gelmez. Bilmiyorum bunu başka yerde okumadım, aklıma birden geldi, bu atamanın başka bir açıklamasını bulamadım. Komedi programlarında bu haberi ancak bu şekilde konu edebilirlerdi.
Hicbir yerde hicbir medyayi okumama karari aldim. Oh be. Zenciler sey etsin onlari.
Haberlerin ozetini koyarsaniz makbule gecer. Vakif'a kim gelmis?
WHO tarihinde doktorluk gecmisi olmayan ilk baskan. Eee, beyaz adam beyaz adam deyip kalifiye olmayani PC olmak icin basa getirirsen boyle olur.
Onu oraya getiren de Cin'di.
3 tane kolera salginin saklmamis ulkesinde 2005-2012 yillari arasinda saglik bakani iken.
Herife bak be, insandan insana bulasmiyormus diye aciklama yaptilar 14 Ocak 2020'de. Buna gore biz de gecistirdik, havacilar patladi.
Herifler yine basladilar lockdown yapilsin diye. Vaka sayisi gunluk en yuksek 130 bin olmus da... o da bu da.
Daha önce yazdım, dünya yı elinde tutan DOW, kim ona göbekten bağlı ise etkilensin, diğer ülkelerin aynı hareketi yapmasının bir anlamı yok. Bu duruma henüz ayılan olmadı. 2-3 yıllık bir trend başlayacak sanırım bunların onun sancıları. 107 bin destek en kötü destek 102 bin. Ancak usd bazlı senet fiyatları ucuz olanlar tercih edilmelidir. Çoğunluk büyük şirketler usd bazlı fiyat olarak oldukca ucuz, daha fazla satılmasının pek bir anlamı yok. İkinci büyük dip 75-72 binler olay yaşandığı zaman gelmesi gerekirdi, pandemi 100 yılda bir olan bir vaka, o dipler gelmedi ve kısmen dünya ticareti normale döndü, yeniden bir macera aramak istemezler, o diplerde mal almayan hala malda olmayan çok insanlar var. Fırsat vereceklerini düşünmüyorum.
Den den
Pandemi döneminde 82 bin olan endeks, dünya kaos içindeyken 60 binde olabilirdi, hiç yaşanmamış bir belirsizlik vardı. Şuan ülkemizde dahi her yer açıldı, açmak zorundasın. İngiliz başkan BORİS doğru söyledi, bunu kapatarak yenemezsin. TV lerde söylendiği gibi değil, en üçra köşede bile söylenenlere uyuluyor. İki hafta da izmite gittim, çocuklu aileler yok, %30-40 doluluk var ve her kes kurallara uygun hareket ediyor. Bizdeki 1500 vaka sayısı bence doğru değil. Vefaat oranı vaka sayısına göre düşürülmek isteniyor. Keza fransa dahi ikinci evreye dün gecti. Avrupa izlenmelidir. Dünya genelinde şimdilik doğruları söyleyen tek kıta onlar kaldı.
Migros-Carfur yine artı açtı. :)
Ereğli ve Arçelik izliyorum. Ereğli de kalıcı olmaya çok yakınım. Düşse de çıksa da bizimdir hesabı yaparak.
ARD yazılım ise 29-30 liradan yazmıştık, %6 yukarıda açtı. 33,78 lira.
Senet değiştirin dedikce saldıran sayısı arttı. Artık bunu söylemeyeceğim. Fiyatlar ortada.
Migros sat yazacağıma al yazmışım. Yine para kazanacağız.
ARD yazılımda döngüyü kaçırdık, muhtemelen bir 27-29 liraya dalış daha olacak, sabırla beklemek lazım.
Bankalar %1 ekside, endeks %0,65 ekside, şu bankaları başka endekse alalım, ayak bağı oluyorlar.
666 ortağım pegi-thy fonu ne yapıyor?basıyor mu aldığını ?yoksa alışa devam mı?
Giren gercek fondu. 1 gunlugune girmiyor ki bassin.
Aldi cekildi gibi gorunen.
http://share.matriksdata.com/Images/...1030261885.png
http://share.matriksdata.com/share.a...06151030511885
http://share.matriksdata.com/share.a...06151031192667
shortçulara yağmurlu yavada bile su yok.
yakın dönem tepelere göre yüzde 10a yakın düşen dış piyasalara inat endeksi tutuyor.
Garanda ikinci kez 8,06 tuttu gibi.
Migros carfur show devam ediyor. Carfur %3 yukarıda anlık 7,43
endeks 125 bin üstüne gidecekse, tekfen 42 lira görünüyor, ne zaman olur, 1 yıl veya ona yakın bir zaman. Ama hayat çok alanda devam ediyor, şimdilik bankalar çok kötü, gıdalar çok çok iyi. Ve bu gıdalar bence daha da iyi olmaya devam edecekler. Gıdalar 3 aydır büyük bir doping aldı, yatırımlar karlar artıyor. Bir nevi son 10-15 yılın değerlemesi gibi. Tekfen grafiklerinde 42 rakamı çok uzak değil. Oda artık ne yapar nerede yapar işleri nasıl gider takip etmek lazım.
yazıyı bulamadım daha doğrusu aramadım, 8-9 gün önce ENKA yazmıştık 5,44 den. 5,85 gördü.
Az evel bir ikinci kaliteci aracı, fabrikalarda mal yok diye. Fabrikalar fiyat artışına hazırlıksız yakalandı, yani boru profil üretenler. Buda ereğlinin işine gelen bir durum. Ama ereğli bankalar gibi düştüğü yerden kalkmıyor. Bilmiyorum başka bir sorunumu var.
senet haddinden fazla yükseliyor, sonra bu senede short acıyorlar, senet bu kez tüm değerleri kırarak yine yükseliyor. piyasa muhteşem kubarbaz. Bizim gıda için yazdım.
halkbank kademeleri ikinci bir satış olacak diyor, bakalım kapanış nasıl olacak. 5,42,5,45 arası.
Kardemir hiç düşmedi nerdeyse, ereğli 3 gündür 20 kademe düştü. cumartesi ereğliye gittim, tabiki senet için değil. :) ne sorunu var çözemedim ama biraz sabır göstersek fena olmaz.
Asilsanda artıya geçti.
asilsanda ful kalmayarak büyük hata ettim, muhtemelen bugün yarın asilsan tokat gibi bu hatayı daha büyük yüzüme vuracak.