beslerde badem olacak demekki.
sıra onlarda.para var orada.
Printable View
beslerde badem olacak demekki.
sıra onlarda.para var orada.
Recep atakan seçime kadar el değiştirmeler başlar bant hareketi yaşarız dedi. Bencede ralli senaryosuna göre daha akla yatkın.
Evet sıra BES'te..
Kıdem tazminatına şimdilik dokunamadilar ama BES yağlı lokma..
Akşa seansini seviyorum kisa pozisyon açmak için ideal. Kapanista ozellikle.
71 milyar iyi para
Arkadaşlar
Şuan için
Yeni vade 5 gün olmuş
31 Ağustosa göre endeks 100 de daha 20 puan (2000) yükselmedik. Bunun iki gününü abd satışları olsun
Yinede yukarı yönlü hareketler zayıf. Belki yarından sonra hareket hızlanır kim bilebilir.
Yukarı döndük demek için biraz daha devam etmesi lazım
Şuan olsa olsa poz ayarlamalar devam ediyor
Aps az da olsa artıyor
Hazırlık henüz tam bitmedi
Bakalım ne yöne olacak
Sert günler yakın gibi
Ben pozisyonum gereği aşağı bekliyorum
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BES uzun dönemli çok önemli bir araç, onu sulandırmamaları tersine teşvik etmeleri gerekir.
1970 lerde tasarruf bonosu varmış, millet bankerlere kırdırmış. Sonra Konut Edindirme Fonu, Tasarrufu Teşvik Fonu çıktı. Birikimli Hayat Sigortaları yaygınlaşınca Bireysel Emeklilik Sistemi getirildi kişi adına tasarruf planı oluştu BES şirketleri çok bir risk almadan komisyon kazanıyorlar. Karlı ve risksiz bir iş olduğundan onlarca emeklilik şirketi var, fonları zaten Portföy Yönetim şirketleri yönetiyor, yaptıkları basit bir hesap tutma ve pazarlama işi.
https://www.youtube.com/watch?v=Qncmy2F8PTw
Tasarruf Bonosu
Ekşi sözlükte Tasarruf Bonosu'nu anlatmışlar.
https://eksisozluk.com/tasarruf-bonosu--1545989
bir müjde var galiba
Müjde müjde size
Ferdinanddan müjde size
Zarif sağlam esnek atar
Müjdeeee
Sarayda yatıyorlar... Daha ne olsun ?
BluTV'de MArcoslarla ilgili belgesel var...
10 milyar dolar kadar parayı götürmüş..4 milyar dolarını alabilmiş Filipin Hükümeti..
Neyse,
Bi yerde karısı dedi ki, İmelda MArcos;
YUrt dışında 170 bankada hesabım var ama kullanamıyorum...!!
Ve halk hala itibar ediyor..Az da olsa..
150 milyardan %1 kesinti olsa 1,5 milyar getiri, 1 milyar TL si bilgi işlem, kira, personel gideri vs olsa yılsa en az 500 milyon TL net risksiz kazanç kapısı gibi.
Normalde 1 tane BES kurumu yeterli olmalı isteyen oradaki fonlardan seçebilmeli.
>>>>>>
Aegon Emeklillik ve Hayat A.Ş.
Allianz Yaşam ve Emeklilik A.Ş.
Anadolu Hayat ve Emeklilik A.Ş.
Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş.*
Axa Hayat ve Emeklilik A.Ş.*
BNP Paribas Cardif Emeklilik A.Ş.*
Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş.*
Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş.*
Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş.*
Metlife Emeklilik ve Hayat A.Ş.
NN Hayat ve Emeklilik A.Ş.*
Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş.
Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş.*
Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş.*
Vakıf Emeklilik ve Hayat A.Ş.
Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş.
bist100 de piyasa yapıcı yerli kurumların cuma pazartesi net alışları yok. YKM yi zaten saymaya gerek yok. iş bankasının net satıcı olmasıda beni şaşırtmıyor. Adam bloomberg de zaten biz vurkaç pozisyonundayız diye beyan vermekten cekinmedi.Yabancıların alışları görülüyor. info yatırım 1. sırada . onun da gecen hafta ykm ( yapı kredi menkul) adına 20 milyon krdmd sattığını gördük.
DOLAR GÜNLÜKTE BİR UYUMSUZLUK VAR.
NE YAPSAM KESİYOR ALIMI.
BURADA BAŞKA BİR FORMÜL KODLADIM.
ENTERESAN..
MACD DE UYUMSUZ ZATEN
https://i.hizliresim.com/jnjMgt.png
investing sapıtmış...fdow dün akşam kapanışının 30 puan falan altında ama investing şu an +193 puan gösteriyor...
BES sayfasında bu konuları hep tartıştık.. ama aşırı bağnaz bazı sistem aşıkları var.. bir noktadan sonra faydasız yazmak orada..
mr erdoğan ın söylediğini mr albayrak zaten 2-3 sene once söylemişti.. ondan once de mr şimşek.. yani şirketlere "uzun vadeli ve ucuz finansman için BES'in kullanılması"..
evet.. "şirketlere uzun vadeli ve ucuz finansman için BES'in kullanılması" şeklinde kodlanmış cümleyi anlamayan zaten maalesef sistem tarafından ütülmeye devam edecek..bu kodlanmış cümleyi anlayan kişinin zaten BES sistemi ile işi olmaz..
Allah bereketini versin 2013 den beri satarak bant içinde çok tatlı kazanç sağladım. Ama artık iş iyice dramatik bir hale geldi.
O tarihte kalem ucundan otomobile fiyatı 5-10 kat artmayan tek bir şey var mı? Hatırlarım 100 liraya alışveriş sepetini doldururdum şimdi bir havlu peçete bir tuvalet kağıdı al gitti yüzlük...
Hisseler TL bazlı işlem görüyor. Tüpraş tam tutun emlaktan çıkın 7-10 yılda TL bazında bir tanesinde getiri var mı???
Ufak kağıtlarda ralli falan yok onlarin ( abartanlar hariç) yaptığı bu kaybın telafisi. Portföy deki parayı yedi yıl önceki değerine ulaştırma çabası.
Günün birinde BIST 30 da böyle bir telafiye katılırsa o zaman anlarız borsanın ne kadar ucuz olduğunu. Şimdilik bant hazreti izlemeye devam...ama endeksin de artık gına getirdiği de bir gerçek...
Dolar düşmeyeBİLİR..
sattıklarımı geri aldım
bu tür ifadeler bilemeyeceğin şeyler.. düşebilir veya çıkabilir.. bu tür olasılıklar her zaman var..
çok kesin ve sürekli değişen iddialar bu sayfalar için yanıltıcı.. yatırımcılık ruhu ile de bağdaşmıyor.. bir gün aşağı ertesi gün ve hatta bazen yarım saat sonra tam tersi.. yannış..
portföyün dolar bazlı muhasebesini yaptığımdan ve devalüasyon riskine karşı sürekli bir miktar dolar long poz taşıyorum.. buna rağmen düşmez diyemem.. alakasız bir "müjde" haberi ile, örneğin, 7'ye kadar basıp kartları yeniden dağıtabilirler.. hele viop pozu olanlar marjinle oyun dışına itilir.. her olasılık var bu oyunda.. "tail risk" denilen olaylar bile oluyor ve bir gün yine olacak muhtemelen..
evet geldik çattık 124200 direncine..burası çokomelli...
ne çok bilenler var ve kardeşim.
laf söylemeye gelmiyor.
yeni rekor geldi dolarda...7,4688...
beraber cıkarlar bundan sonra...
zaten hem TL bazlı olarak borsanın hem dolar/TL'nın ana yonu yukarıdır; acın bakın 10-20 senelık uzun vadelı grafıklere... farklı yonlere gıtmelerı veya ıkısının de beraber dusmesı ıstısnadır...
yani normalı ıkısının de artmasıdır zaten...
bugün de bist-30 artı kapanırsa 130 binleri kısa sürede deneriz... ytd
yaw "laf söylemiyorsun"..uyduruyorsun.. bir söylediğin diğerini tutmuyor..
7,62
önemli gibi sanki.
bu jp morgan zlağı da oraya mayın döşedi.
bizimkiler de bize iyilik yapıyor filan zannetmiştir.
o gün uyarmıştım,
550 havucuna kanıp da, doları düşürmeye çalışmayın,
elinizdeki dolarları da alırlar,
façası yiyorsa kendisi yapsın diye.
Hasılı oyun planı şöyle olmalıydı.
merkez jp morganı stoplatıncaya kadar dolar longlamalıydı.
770 lerden de doları tepelemeliyid.
hangi dolarla?
daha önce topladı ya, jp stoplatırkene,
hem bomba imha olacaktı,
hem gazı alınacaktı,
hem de rezervler artıcaktı.
ben olsam büle yapardım.
1242 CİN SEDDİ GİBİ....
100 Çinli gücünde.
FENER 6,5 lira falandı ya Mart ayında...kağıt 44,5 lira olmuş...yuh...