cumadan şort pozu kapadıydık görünüm artar diye ama sonuçta artmadı ..bende şortsuz kaldım yauf...neyse girdik bakalım aşağı biraz hayırlısıyla şort...
Printable View
en fazla -200 puan falan açılır...fdow cuma vadeli kapanışının -20 puan kadar altında önemsiz yani...dolar da aynı seviyelerde hemen hemen...-200 puan bile çok normalde ama ağaların keyfini bilmiyoruz...bakarsın -1.000 bile açar...
eksi açılış olur eksi kapanır bugün tahminim...
Batı cephesinde değişen bir şey yok. Beklemeye devam.
https://r.resimlink.com/UEjv2OS.png
En az enflasyon kadar faiz vermemiz gerekiyor söylemi var. TÜİK tarafından aylar- yıllar sonra gerçek enflasyona yakın açıklanmış bir enflasyon datası var.
Bu ikisini yan yana değerlendirince önümüzdeki aylarda yüksek enflasyona bağlı olarak MB fazilerinde bir miktar yukarı hareket oluşma olasılığı var aslında. Şahsi görüşüm Aralık ayı toplnatısının pas geçileceği veya sembolik bir artış ve sözlü yönlendirme ile piyasaların rahatlatılacağı yönünde. Ciddi bir faiz artışı beklemiyorum kesinlikle. Fakat 2021 yılı biraz daha farklı olabilir...
147...aktif
cuma günü yanılmıyorsam AB kararı açıklanacak yaptırım maptırım olursa falan...bu hafta gündem bu olur herhalde...oradan gelecek açıklamalar, bizden yapılan açıklamalar v.s....bir de yarın ingiltere toplu aşılamaya başlıyor...aşının FDA onayı içinde sanırım 10 aralıkta toplanacaktı kurum...öyle hatırlıyorum...
Korkutma senaryosu mu soluksuz düşecek mi buradan? 2 boluk 1471 ortalama lonk beklemeye devam.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VİOP kademe analizi
https://i.hizliresim.com/FU1KPd.png
dolar artınca batacak kısı yok denecek kadar az artık, halk dolar short degıl yuklu dolar long... sırketlerde de 2018'de dolar borclulardan batan battı, batmayana da artık dovızle kredı vermıyorlar ıhracatcı degılsen...
faız artınca batacak adam cok, hem bıreysel hem kurumsal... tonla kredı var verılen, yuzdurulen... vadesı gelen banka kapısında yatıyor yenılemek ıcın, dogru durust calısan yok... hangı faızle yenıleyecekler bunları faızler daha da artarsa...
o yuzden oyle bol kepce faız veremezler... zaten gercek enflasyon %20-25 en az, bunun ustune her halukarda cıkamayacakları ıcın 2-3 puan arttırsalar hem dondurulecek kredıler batacak hem de dolara bır faydası zaten yok, o yıne gıdecek... hıc arttırma daha ıyı... dostlar alısverıste gorsun dıye 1 puan belkı verırler ama cevrılecek kredıler ıcın burdan sonra her puan sıkıntı...
Grafiğime bakıyorum kısa vadeli DAYTRADE grafiği 5,10,20, dakikalık peryotlarda cuma günkü akşam seansı aşağı yönlü bir açılışı işaret ettiği
[IMG]https://i.hizliresim.com/jrWVI8.jpg[/IMG]
saatlik....
[IMG]https://i.hizliresim.com/E6jSQp.jpg[/IMG]
4 saatlik......
1467 bölgesel longlar daha..
Mevcut tablolarla 148X-149X ihtimali daha baskınken bizce, bu durumları göz ardı edenlere kar$ı yine fırsattan saydık..
CDS güzel düşüyor, 300 altını da görür inşallah.
saygıdeğer hocam siz seanslık grafikte MOST ve diğer meteryallerle aşağıya yöneldiği noktayı göstermişsiniz bende 180 dakikalık peryot'ta sizin işaret ettiğiniz noktayla eş değer sanki
https://i.hizliresim.com/6JjQfR.png
Haftaya PETKM % +3 vey a+7 açılışı ile Enerjilerin ön planda olduğu bir gün İle başlıyoruz
cem okullu bunu da 2 katına cıkarabılecek mı bakalım... oncekılere benzemez, tskb bıle buna gore nıspeten kolaydı... petkm xu030'a etkısı olarak 14. sırada fılan olsa gerek...
GUBRF altın bulduk muhabbeti 3.defa tekrarı sahnede...:)
15 dklıkta pin bar, pull back, bollinger altın üstüne hacimli geçiş ne ararsan oluştu bakalım göstere göstere alacak mı...
Sektör olarak gelecekte yıldızı parlayacak hangi sektörleri görüyorsunuz ? diye kendimize sorsak
1. Enerji ve lojistik başta.
2. Sonrasında yazılım ve teknoloji
Açıklaması uzun sürer ama hem de Türkiye önümüzdeki 10 yılda AB'nin en büyük enerji tedarikçisi olacak, enerji üretip üretmediğinin hiçbir önemi olmadan .....
Dar bantta testereye devam ediyor ve daha da edecek gibi.Geçen haftadan beri spotta mal devir teslimi devam görüntüsü hakim.
5 saatlik xu100de en azından 1325 altı kapatmadıkça teknik olarak düşüş trendine girmiş sayılmaz bence..ama vıob sanki daha zayıf gibi duruyor..
dolar da artıyor, hoşuma gitmedi bu...
Vadelide 1460 spotta 1453 altı saatlik kapanışlar shorta yarar.
Vadelide 1493 spotta 1483 üstü saatlik kapanışlar ise longa yarar.
Daha önce belirttiğim gibi henüz 30bin puanlık yükselişi sindiremediğimizi 1-2 hafta daha aşağı yönlü baskı olacağını tahmin ediyorum. Tahminle senaryoyla değil stoplossla risk yönetimi ile işlem yapıyoruz o ayrı konu.
dakika 1 gol 1...
Erdoğan: "Türkiye gibi, Akdeniz'in en uzun kıyı şeridine sahip ülkesinin burada yaşanan gelişmeleri tribünden izlemesi mümkün değildir." -AA
Erdoğan: "Avrupa Birliği, içine düştüğü stratejik körlükten bir an önce kurtulmalı, Rum Kesimi ve Yunanistan tarafından Doğu Akdeniz'de bir 'koçbaşı' gibi kullanılmasına müsaade etmemelidir."
Erdoğan: "Ülkemizin, Antalya sahillerine hapsetmeyi amaçlayan plan ve haritaları kabul etmeyeceğini açıkça dile getirdik." -AA
[IMG]https://i.hizliresim.com/RvruNG.jpg[/IMG]
aynen hocam kısa periyotlar öye
günlükte ise 1469-1470 kritik bir bölge olrak görünüyor
1469 altında kapanışlarda 25 gündür devam eden ralli sona erebilir
düşüş artık başlamıştır diyebilmem içinse 1455 altında kapanışlar görmem laızm o zaman emin olurum
10 20 40 kat giden yada gitmiş hisselerde belirgin bir gevşeme emaresi yok..
Bunların patronlarının burnu iyi koku alır..
Borsa da çok ciddi bir çöküş olacaksa bunlarda taban serilerinin başlamış olması lazım dı ilk önce diye düşünüyorum..
Kaldıki artık hemen her gün bi u30 hissesini de tavana çizenler çıktı..
Biden in koltuğua oturmasına kadar ciddi bir düşüş olmayacak gibi ..
yine taş üstünde taş gövde üstünde baş bırakmadı. :)
yani yönümüzü avrupa'ya çevirmeliyiz derken ...
bu hafta iyi hoplatıp zıplatırlar bu piyasayı...
AB-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Czarnecki: "İlişkilerde ufak bir ilerleme bile fırsat oluşturacak"
20-25 senedir ben AB tarafından gelen açıklama tehdit şu bu yüzünden borsanın çakıldığını hatırlamıyorum..
Kendi içlerinde bi birlik oluşturamıyorlar çoğunlukla..
Almanya faktörü var birde..
Ama ABD öyle değildir..
En son papaz olayında da gördük..
Yaptırımı geçtim twit le bile çökertti bizi..
Bizim kiler ABD den esas çok korkar..
AB bir bir siyasi ekonomik yada askeri gücü yok.
Deutsche : We expect more tightening as long as USDTRY does not move below 7.50 by then, we need to see tightening of 150bp in December, followed by another 100bp of hikes in early 2021. This would bring official rates to 17.50%, with room for deposit rates to reach 18.0%.