Biri bana mi seslendi
Yettim gari
Erkek olarak yaratilmisim
Hislerim var - ustunum
Hissederim
Ben bi erkegim
Printable View
Biri bana mi seslendi
Yettim gari
Erkek olarak yaratilmisim
Hislerim var - ustunum
Hissederim
Ben bi erkegim
sebep.?
siz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamak zor gerçekten..
adalet mı ayrıcalık mı istiyorsunuz.. ?
a. albayrak türünden adalet mı istiyorsunuz diye soruyu genişleteyim..
yahu kimse kimseden üstün değildir , herkes ibadeti ölçüsünde üstündür birbirinden (din eksenli)..
niye ben bana dayatılmaya çalışılan bir kavramı kabul edeyim , covid olayı da bu şekilde işliyor mesela basında..
yakında covid terörü şeklinde haberler duyarız , erkek terörü diye bir kavram oturtmaya çalışıyorlar ya..:)
ERKEK TERÖRÜ
bak bak kavrama bak..
Hatanız toplumsal bir yanılgıdan kaynaklanıyor. Her insan suçu kanıtlanasıya kadar masumdur. Açığa alınmak kimseyi suçlu yapmaz. Ancak taciz ciddi bir iddadır soruşturulması gerekir.
Kadının beyanın esas olması sorunlu bir konudur. Ancak burada temel motivasyonun bu olduğunu düşünmüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
erkekler kadın eksperi olunca normal olaylar..
beygir piyasası sanki..:he: mal konsepti mevcut kısacası.
baş örtüsü konusu full erkek.(muhafazakarın)
bu konu gene full erkek..(muhalefetin)
sertifkası var mı bu işin ? okulu/sınavı filen..
hala hanımın ruh halini anlayabiliyormuyum diye tereddütlerim var.
beyana easas yasa ve nafaka bu ülkedeki en ince şekilde hazırlanmış aileye karşı döşeli mayındır.
bana göre de..
kadın-erkek ne fizyolojik, ne de ruhsal olarak eşit/denk değildir..
bir elmanın iki yarısıdır. farklı amaçlar/hedefler için evrimleşmiştir.
10 gün dağda yaşayamayacak organizmaların
100 bin+ yıl türü yaşatan doğal süreci beğenmemesi/politize etmesi/çürütmesi
küstahlığın dibidir.
cinsel/ruhsal hastalıkları, modernlik olarak dayatmakta abestir.
insan türünde kültürel çöküş süreçleri dışında genele yayılmış cinsi sapkınlık yoktur.
şiddet olayını çözmek mı istiyorsun..
sıralı listeyi veriyorum :
evlenmeden önce en az 2 yıl süreye baglı kontrol gerektiren ve devlet kurumlarından onaylı raporu olanlar evlilik yapabilecektir..
tüm evlilik akitleri gerçekleşmeden önce taraflar birbirleri ıle sözleşme imzalayacaklardır, anlaşamadıklarını beyan ettikleri takdirde mahkemeye bu sözleşme çerçevesinde boşanmak istediklerini belirtip tek celsede boşanacaklardır..
bu sözleşmede;
çocuk velayeti
nafaka
mal rejimi
tazminat
v.s
v.s
olacaktır..
kadın cinayetini çözmek mı istiyorsun , mahkeme yükünü avukatmış davaymış uğraşmak istemiyor musun , buyur çözüm..
çözüm böyle olur , yok üstünmüş yok şuymuş buymuş yok cinsel kimlikmiş geçcen o işleri..
al buyur uygula..
bak bakalım kadın cinayeti oluyor mu bi daha..
Sebep çok basit erkek sosyal statüsünü kullanarak kadının üstünde egemenlik kurabiliyorsa kafasına göre yasalar da kadınları korumalı pozitif olarak ki durum esitlensin aslında sonuç olarak durum yine aynı nokta ya gelecektir sosyal olarak negatif ayrisan kadınları yasalar pozitif yönde esitleyerek noture indirgemeli demek istediğim bu çünkü yasalar önünde herkes eşit olmalı bu yüzden eşit şartlar da yasalarla sağlanmalı
Son çalıştığı işyerinde "asgari ücretin iki katı kadar" maaş alan bir kadın,
boşanma davası sirecinde hem kendisi çalışıp, hem de işsiz olan eşinden nafaka alınca dengelenmiş oluyor muyuz sizce?
Dengelenmediyse böbreğimizi satıp onu da verelim, belki adalet sağlanır. :)
https://i.imgur.com/7n1HyHW.jpg
Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınması gündeme bomba gibi düştü. Ancak kulislerde Ağbal ile ilgili bambaşka bir iddia dolaşıyor. Ankara'da, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bölüneceği ve Ağbal'ın Maliye Bakanı olarak atanacağı konuşuluyor.
https://www.yenialanya.com/haber/679...cek-yeni-gorev
Hani "bekara eş boşamak kolay" diye bir söz vardır ya,
burada da eşiyle hiç boşanma aşamasına gelmemiş kişilere çok kolay geliyor bu işler.
Kadın zulmüne ve iftirasına hiç maruz kalmamış kişiler anlayamaz.
Ama işte bilmediğimiz konularda yorum yapmak malesef toplumumuzda çok yaygın.
Hayatlarında hiç adliyeye gitmemişler, kadınların erkeklere nasıl panter gibi saldırdığını, erkeklerin suçlu düşmemek için nasıl sabrettiğini görmemişler,
o sabır bir yerde patladığı zaman insanlar sadece sonucu görüp yorum yapıyorlar.
Fakirlikten intihar eden biri için, hayatında hiç fakirlik görmemiş zengin biri "girsin bir işe çalışsın yea niye intihar ediyo ki" diye saçmalaması ne ise,
hayatında hiç bir kadınla mahkemelik olmamış kişilerin yorumları da aynı şey.
Kadın zulmü görmemiş arkadaşlar, umarım o duyguyu hiç yaşamazsınız. Allah düşmanıma bile vermesin.
Mart ayındaki dönüşümü Mayısa atıyorum,çünkü bilindiği gibi hiç düzelme olmadı daha çok kötüye gidiyor herşey,önceden tünelin ucundaki ışıktan bahsetmiştim,işte o ışıktan kaynaklanıyor bütün korkular,devamlı belirttiğim gibi korkunun ecele faydası yoktur.Atatürk bile bunu gençlik hitabesinde belirtmiş olmasıdır,M.Akif 3 mısrasında ne belirtmişti,
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Devamlı belirttiğim gibi gelecek gençlerin elinde,ne kadar gençleri eleştirsek bile bu söylem değişmeyecektir,çünkü Atatürk bile bunu görmüştü,bazı kişiler geleceği görebilir,önce ne yazmıştım,sarı bir gevur gelecek herkesi peşine düşürecek gittiği yol, yol olmayacaktır,peşinden ey devlet baba benim malım mülküm beni bakmıyor, sen malımı mülkümü al beni bak,burası gerçekleşmiş gibi,peşi gün gelecek bir genç çıkıp kötü düzeni yıkıp TÜRKİYEYİ DÜNYANIN LİDERİ YAPACAK.Bu bize Z-Y kuşağını hatırlatıyor,yani bu deyimler yerinde bir deyimdir.Bilindiği gibi Z-Y kuşağı mevcut yönetime karşı %90 oranlan,yani 1 TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR deyimide buna uygundur !!!.Son zamanlarda birileri zaman daraldığı için son hamleler peşinde,ama başarı oranı yok,mesela devamlı 4 belirtilir,sembol Rabiadır el parmaklarıylan belirtilir,buda Anayasanın değişmez 4 maddesine gönderme yapmaktır,bunun arkasında kim var bilinmiyor,sadece piyonları ileri sürmüşler !!!.MERAK ETMEYİN HERŞEY DÜZELECEK GÜZEL OLACAK.Sevgi saygılarlan.
Evlenmeyeceksin, çocuk da yapmayacaksın. Anı yaşamak en temizi.
Dünyada her gün milyonlarca çocuk doğuyor. Bir tane de ben yapacam da ne olacak... Çok çocuk isteyen alsın evlatlık baksın.
Avrupa'da çok görüyordum böyle. Anne baba 2 metre sapsarı, ortalarında kakaolu bir bebe. :)
Önceki İstanbul sözleşmesi varken kadın ölmediği sürece dilim dilim doğra doğru dürüst ceza da koruma yoktu. Hepsi sembolik. Önemli olan eşcinsel den lezbiyene, tüm kadınları koruyacak aileyi esas alacak düzenleme.
Malesef engellemiyor.
Evlilik sözleşmesinin asıl adı mal ayrılığı sözleşmesi.
Evlilik süresi içinde alınacak malların paylaşımını düzenliyor.
Nafaka ise boşanmadan önce "kazanılmamış bir hak" oluyor ve henüz kazanılmamış haklardan sözleşme ile feragat mümkün değil.
(avukatımın açıklaması bu şekilde)
Aslında evlenince alınacak malların paylaşımı da evlilikten önce "kazanılmamış hak" gibi geliyor bana, fakat nafaka ile arasındaki fark ne bilmiyorum.
Azıcık kafası çalışan, kalburüstü eğitim almış insanlar 1 tane çocuk yapmadan önce 1 milyon tane şeyi düşünüp hesaplıyor hatta çoğu zaman yapmama kararı alıyorlarken öbür tarafta arabada 3, evde 15 çocuk yapanlar var.
Dünya bu yüzden b*ku yiyecek.
Siz daha evvel burada yaşadığınız sorunu paylaşmıştınız. Nafakada çözülmesi gereken sorunlardan biri.
Temelde birbirinde ayrı uçlarda yaşayan iki Türkiye var. Bir tarafta kocasından dayak yiyen eş. Diğer tarafta hepsi benim diyen bir eş. Bu ikisini nasıl yönetirsiniz bilemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
idiocracy(2006) 0:50 sonrası :he: :he: edit: 10 yıla belgesel olacak gibi
https://www.youtube.com/watch?v=sP2tUW0HDHA
Bİliyorum filmi. 2-3 sene önce izlemiştim. Şok olmuştum izlerken. Kaç sene önce benim yeni yeni düşünmeye başladığım şeyleri adamlar film yapıp çekmişler diye.
Trump'ın benzeri bile var filmde. :) Yanlış olmasın Trump ne kadar manyağın teki olsa da Biden'den 10 kat daha insancıldır. Biden merdiven çıkamayan, sözlerini unutan bunağın teki. Amerika'ya nereden bağladım ya bak şimdi...
Hırsızı savunan kim?
İnsan. hukuk. toplum yani insana ait her şey değişir. Empati her konuyu çözmez.
Milyarlarca duruma göre kanun, yasa yapılmaz. Yapılan da hata varsa da "GELİŞMEYE UYGUN DEĞİŞTİRİLİR".
Geriye doğru adım atarsanız vebali ağır olur.
Sözleşmeden çekilmek geri adımdır. Şerhleriniz varsa ifade edersiniz. Önlem alırsınız. Her şeyin çözümünü veya vebalini sözleşmeye yüklemek abesle iştigaldir.
One dollar kadının cebindede erkeğin cebinde de one dollardır
https://www.investing.com/crypto/tet...ry?cid=1128969
yeni bişey öğrendim doalra sabitlenmiş coin ve piyasası açık anlık 7.55 de
yazdıklarınıza yuzde 90 katılıyorum.AKP'nin yaptığı yanlış şu:
1.serbest kur rejimine geçtiysen müdahale etmeyeceksin.Dolayısıyla kur şoku yaşanmaz yada müdahale jariç önceden tedbirini alırsın.
2.mb başkaları yada diğer kuru kuruluş başkanları görev süresi dolmadan sık sık değiştirmek..madem öyle her kurumun başkanı cumhurbaşkanı olsun.
3önceki kurum başkanı yanlışsa sonraki doğru olmalı..kaldı ki sen seçiyorsun ve sen yönetiyorsun..tuik başkanıkaç kere değişmiş?
4. istikrar yok
5 planlama hiç yok. varsa da yanlış
6.yabancı 1000 dolar getiriyor aynı yıl 1250 dolarla çıkıyor fayda nerde?
7.yap işlet soy ,hurdayı devret ekonomik sıkıntının ayrıca temel nedeni?
8. devlet kaynakları verimli ve faydalı kullanılmıyor:işlemeyen hava lanları,pahalı köprüler ve yolllar vs.için garanti ödemeler..
9devlet ihale kanunu hiçe sayılarak sipariş usulu alınan hizmetler ve 5 li çete..ihalesiz işler
10 savurganlık ve lüks ,ihtişam yaklaşımı.
11. SORUN AKP +MHP:INLAR GİTMEDEN HİÇ BİR ŞEY DÜZLÜĞE ÇIKMAZ.SEÇİMİ KAYBETSELER DE GİTMEZLER..
12 TARİKATLARIN KAYNAĞI VE TARİKATLARIN DEVLET YÖNETİMİNE ETKİN OLMAYA BAŞLAMALARI
13.YETKİN, YETERLİ,TECRÜBELİ,BİLGİLİ TÜM yönetici ve akademisyenlerin gönderilerek embesillerin hakimiyeti..
14 TEK ADAM REJİMİ
15. MİLLET VEKİLLERİ:MİLLETİN VEKİLİ DEĞİL LİDERİN YALAKASI..AYNI ŞEYE EVET DİYOR ALKIŞLIYOR HAYIR DİYOR ALKIŞLIYOR.NEYE EL KALDIRIP İNDİRDİĞİNİ BİLMİYOR
16.HALKIN CEHALETİ:6 DELİNİN 4 AKILLININ BULUNDUĞU KÜMEYİ SEÇİMLE DELİLER YÖNETİR,AKILLILAR SADECE SEYREDER..
17.MİLLET OLARAK DÜŞÜNCE VE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP DEĞİLİZ.BENİM FİKRİMDE DEĞİLSEN YA TERORİST YADA HAİNSİN.
18 ATATÜRKÜN ALTIN TEPSİDE SUNDUĞU DEMOKRASİYİ VE CUMHURİYETİ HİÇ BİR ZAMAN ANLAMADIK!SULTANLIK VE HALİFELİK PEŞİNDE OLDUK..DİNİ KULLANAN LİDERLERİ KENDİMEZE SULTAN YAPTIK.:
19.MİLLİYETÇİYİZ AMA FAŞİSTİZ:O ALEVİ BU KURT ŞU ERMENI ŞU LAZ,O LGBT Lİ
20 OSMANLIYIZ AMA TURKUZ GİBİ YADA TURKİZ GİBİ OSMANLIYIZ VE HATTA BİR ARAPTAN DAHA ARABIZ:))
21.AKP NİN 18 YILDA YAPTIĞI TAHRİBAT 18 YILDA DÜZELMEZ
22 ADALET ,EĞİTİM BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMADAN Bİ BOK OLMAZ!MİLLETİN VEKİLİ BİLE ÖZGÜR DÜŞÜNEMİYOR Kİ!
23.EKONOMİK KURTULUŞ ÇÖZÜMÜ ÜRETİMDİR..
24.İŞİ EHLİNE VERMEMEK
25.AYRIŞTIRMACI ,KUTUPLAŞTIRICI BİR DİL..
26.HİÇ EMPATİ YAPMAYIZ YAPARSAK DA İŞİMİZE GELDİĞİ İÇİN VE GELDİĞİ KONULARDA
27BİR BAŞKASININ YAŞAM VE ÖZELİNE MÜDAHALE İSTEĞİMİZ:OSMANLININ YAŞAM ŞEKLİNİ GOOGLE BAK GÖRÜRSÜN.HATTA HOMOSEKSÜEL YAŞAMLA İLGİLİ FETVA ,HATTA RESİMLER VAR.
RESMİ BİR BÜTÜN OLARAK GÖRMEDEN VE ELEŞTİRMEDEN TEK BİR BAKIŞ AÇISIYLA DOĞRU, DOĞRU DEĞİLDİR.
Bunu bitfinex diye bir bitcoin borsası kasasındaki dolar ya da elindeki varlıkların karşılığında basıyor. (daha doğrusu öyle söylüyorlar, bu varlıklar doğrulanmış değil) Bitcoin'deki en büyük tehlike şu an budur. Olayın o kadar boku çıkmış durumda ki şirket varlıklarının arasında kendi bastığı dolar eşleniği para birimi ile alınıp satılan bitcoin'i de gösteriyor.
Buradaki dolandırıcılık çok derin. Saatli bomba. Fazla güvenip yüklü miktarlar tutmanızı önermem.
Sadece o borsada doların kaç olması gerektiğine inanıyorsa insanlar onu gösteriyor. Normal zamanda bile gerçek piyasa ile coin borsalarındaki doların arasında 10 kuruştan büyük farklar olabiliyor. Çok sağlıklı bir piyasa değil.
İzledim. O mesajı atarken aklımdan o film geçiyordu zaten. :)
ben de yok kafam yatmadı lakin binancede 7.52 den işlem yapılıyormuş , arkadaşların dediği bu şekilde..