altın 1800'e dayanmış
altın 1800'e dayanmış
Gund a ne oldu bilmiyorum hayattan intikam alıyor kendince heralde :)
Vardir oyle kotu huyu...:)
Bi ara bana takmisti..
Yillar evvelki yazilarimi usenmeden arastirir bulur, bir kac tanesini cimbizlar sonra da onlari ornek gostererek beni elestirirdi..
Bi keresinde de Tuprs basliginda takti benim tupraslarima ve illa buraya koyacaksin sende kac lot tuprs var gorecegim diye yazdi...
Inanmiyormus bende Tuprs oldugunu ve ekstreyi gorecekmis..
Sanki onu inandirmak gibi bir yukumlulugum var. :)
Syg,
Bazen de kuser gider, verin benim misketlerimi oynamayacagim iste der gibi, baska forumlarda bize saydirir ama yine yapamaz oralarda ve geri gelir... :)
Syg,
2 yıllık tahvil faizi de satış yedi.
18.47
5 yıl 19.62
10 yıl 19.79
mankurt adında, tiyatro oyununu seyretmiştim uzun yıllar önce....
güzel bir oyundu....
Dün akbanktan 20000 tl ihtiyaç kredisi aldım hepsini dolara gömdüm ocak ayında ödemeli şu reklamlarda oynayan krediden bu şekilde alan çok oluyordur deli gibi kredi dağıtılıyor hem faiz düşür hem kredi kanallarını açık tut bir ekmek 10 lira olursa şaşırmam
benim bu faiz indirimlerinden anladığım şey uzun vadede daha yüksek mevduat faizlerini alacağız,2-3 ay daha sabretseler %19 tepe faiz olurdu şimdi 10 yıllıklar %20 oldu,haftaya indirim gelirse rahat 21'lere gider,10 yıllıklar yukarı giderken faizler aşağıda hiçbir yere çekemezler dövizin bu artışı da enflasyon olarak 1 ay sonra yansımaya başlayacak hem manşet hem çekirdek yükselecek hop mb değişir,400 baz fiyat artışı ile 21-22 mevduat faizi buralarda yazılmaya başlanacak,at fava bekle.iktidar değişirse kısa bir süre sıkı durup sert bir faiz artışı ile enflasyon baskılanır,dth çözüleceği ve yabancı yatırımcı ülkeye akacağı için mb rezervleri dolmaya başlar hatta mb döviz alım ihaleleri bile açabilir,her şey seçimde bitiyor.iktidar değişsin elimde 1 cent bile tutmam tüm dövizi bozarım,aksi takdirde akp var olduğu sürece mevduat faizinden bağımsız %30-35 dövizde kalmaya devam ederim.
haftalık grafiklerde 11.11 ve 11.40 var ama oraya giderse tuik çekirdek enflasyonu bile 25% görürüz. O nedenle 9.44 ve üstü kademeli satış için daha mantıklı yerler.
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu arttı
https://t.co/QyU57GI3GA https://t.co/qLugLShijo
Fışkıriyeeaahh
10 yıllık 19.84%
ha gayret 20'ye az kaldı.
https://geoim.bloomberght.com/2021/1...acbbb005de.jpg
Tr 5 yıllık CDS risk primi:456
ABD de ÜFE yıllık %8.6 artmış.!!
Bu kış çok ama çook sert geçecek.!!
Önceki gün Türk sanayinin önde gelen isimlerinden biriyle beraberdik.
Haliyle konumuz ekonominin durumu idi.
Bana göre sanayicinin keyfi yerinde olmalıydı.
Kapasite kullanımı artıyordu.
Sanayi üretimi pandemi sonrası rekorlar kırıyordu.
İhracat tüm zamanların en yüksek sayılarına ulaşıyordu.
Sanayici “Tüm bu söylediklerin doğru. Biri hariç†dedi, “Keyfimiz yerinde değil.â€
“Sürdürülebilir bir büyüme içinde değiliz. Bizimkisi daha çok can havli ile büyümeye çalışma ya da komaya girmeden önceki iyilik hali gibi†dedi.
Endişelerini sıraladı:
1. Dünyada emtia fiyatlarındaki artış korkunç. Biz şu ana kadar bunu sanayici olarak sineye çektik. Ama bundan sonrası yok. Ya batacağız ya bu artışı yansıtacağız.
2. Enerji fiyatlarındaki artış daha az değil. Bunun Türkiye’deki bölümünü devlet bir bölümünü sanayici sineye çekti. Petrolde devlet vergiden vazgeçerek durumu idare etmeye çalıştı ama artık vergi de kalmadı. Bu da sürdürülebilir bir durum değil. Bu da eninde sonunda fiyatlara yansıyacak.
3. Evet ihracat artıyor ama ne pahasına? Değersiz TL rekabetçi olduğu için falan değil, işçinin alın teri üzerinden ihracatımız artıyor. Peki nereye kadar bu alın teri ihracatını sürdüreceğiz? Asgari ücret 300 dolara düştü. Bir de kayıt dışı istihdam var. İhracatı bu ayakta tutuyor. Kur falan değil. Peki hayalimizdeki Türkiye bu mu! Boğaz tokluğuna çalışan insanlar mı!
4. Mutfaktaki enflasyon yüzde 29. Şimdi sendikalar asgari ücret komisyonunda oturacaklar. En az yüzde 30 zam isteyecekler. Devlet de verecek. Vermek zorunda. Asgari ücrete yüzde 30 zam gelince bu silsile halinde zam demek. Maliyetlerin üzerine bir de bu binecek.
5. Ekonomi yönetimi zaten döviz kurunu gözden çıkarmış. Nereye giderse gitsin tavrı içinde. Zannediyorlar ki, bu ihracatı arttıracak. Öyle bir şey olmayacak ama bunu önceden göremiyorlar. İlle yaşayıp görmek zorundalar sanki.
Tam orada susturdum.
Son cümle Türkiye gerçeği idi.
Eğitim, bilgi ve bilgiye saygı azaldıkça bazı şeyler ancak yaşanarak görülüyor.
Türkiye’deki asıl çekişme de zaten öngörenler ile yaşayarak da öğrenenler arasında.
Bunda bir sorun yok.
Asıl mesele yaşayıp da öğrenemeyenlerde.
Fatih ALTAYLI' nın bugünkü köşe yazısından alıntı.
9,17
Allah bin belanızı versin
Yapacağınız işe de size de
Bizim Milletin suçu, CAHİL olmak. Malesef. Hep birlikte cahiliz, kimse kendisini bir kenara çekmesin , sağıyla/soluyla, kenarıyla/köşesiyle, kıyısıyla/bucağıyla, doğusuyla/batısıyla memleketimin hertarafından cahillik kaynıyor.
Tabi bundan 100 yıl önce bu millet çok daha cahildi, Atatürk'ün İnklap ve Devrimleri ile bir nebze olsun iyileşme var. Bunları söylemek lazım.
Ama öyle böyle değil müthiş bir derecede cahilizki, şöyleki Atatürk'ün çok yakın arkadaşları bile Atatürk'ü anlayamamış , İnklap ve Devrimlerini tatbik etmekte eksik/geri kalmıştır.
Öve öve bitiremediğimiz Fevzi Çakmak bile kurduğu Millet Partisiyle biranda kendisini irticai faaliyetlerin içinde bulmuş, erken ölümüyle işler sarpa sarmadan temiz ölüm yaşamıştır.
Bugün milletimiz azıcık ingilizce okuyabilse , Dünya'da neler olup bittiğini kavrayabilse , Dünya'da Teknoloji'nin ne aşamada olduğunu bir bilse, birşeyleri değiştirebiliriz. Milletimiz , Dünya'daki gelişmelere çok kapalı. Tarım uygulamalarından tutunda sanayi çalışmalarımıza, mühendislik okullarındaki eğitime kadar her yer çürümüş, geri kalmış durumdadır.
Bunların tek sebebi eğitimsizliktir. Evet çözüm bu kadar basittir. Eğitim, tüm sorunlarımızın tek çözümüdür. Ama gel gör ki, İngilizce bilmeyen İngilizce öğretmenlerinin olduğu, Matematik bilmeyen Mühendis Profesörlerinin olduğu, Roma Hukuku bilmeyen Hukuk Profesörlerinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz, 1 kişi ile olacak işler değil.
Umuyorum ki 100 yıl sonra çok daha güzel, müreffeh bir Türkiye ancak olur.
Türkiye'ye Paris Anlaşması ile bağlantılı 3,1 milyar euro kredi açılması değerlendiriliyor
https://t.co/TLNHMjy8pg https://t.co/ot3cubeYBq
Bizi kıskananlardan kredi gelecekmiş:-)
Fışkiriyeahhh
Rezervlerde yükseliş sürdü
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 123,5 milyar dolar düzeyine yükseldi.
https://m.bloomberght.com/rezervlerd...-surdu-2289753
Algı yönetimi.!!!
Ateş bacayı sarınca.!!!:oleyo:
Akaryakıt dağıtım firmaları yoğun şekilde tabela yenileme yapıyorlar deniyor. Akaryakıt fiyatlarını 2 hane TL ve 2 hane krş olacak şekilde...
Para fışkıracak para...
bende öyle tahmin ediyorum, yüksek kur ile ihracatçının kar ettiği görüşü var. Ve kur artışı ile üreticiye siz iyi kazandınız diyerek yılbaşında yüksek oranda asgari ücret zammı yapacaklar bence. Asgari ücret zammını seçim stratejisi için yapacaklardır. Eğer bu dediğim durum oluşursa 2022 yazında seçim olur...
9.19 rekabetçi kurda dünya rekoruna doğru
9,1965.....
Ne 9 da durur ne 19 da ne de 59 da...
Cari acik vermeye ve enf alti fayis verecegim diye tutturdukca bu gitmeye devam eder..
Sikmayin kendinizi, Allah korusun sagliginizi bozarsiniz bir de...
Syg,