Ankara'nın bütün balıkçıları haymana'lıdır..
Gidin haymana'da balık tutunsanıza la bebeler!
Printable View
Ankara'nın bütün balıkçıları haymana'lıdır..
Gidin haymana'da balık tutunsanıza la bebeler!
Herkese huzurlu ve sağlıklı bayramlar.
Vay ş.erefsiz Fitch, Türkiye'nin kredi notunu gene düşürmüş.🤣🤣
Belli ki haftaya da dolar long endeks short pozisyonu kar yazmaya devam edecek...
Geçen sene kurban da her Eve 50 kilo gümüş diyenler zede mi oldular yoksa tepede satıp çıktılar mı onu merak ediyorum .
Viob da her gün gündemdi şimdi adı bile anılmıyor
A yüzbirde ekmek beş lira oldu
Dolar güzel bir açılış yapsın , FITCH şerefine..
18.10 gibi...
Temmuz 2023 hedef 35.00
Fitch etkisi olmaz artık. Zaten not çok aşağılarda çöp seviyesinde daha da düşmesi durumu kötüleştirmez.
%5 aşağıdan açar mı çarşamba günü Bist acaba
Carsamba arti acar endeks. Fitch falan hikaye artik. Zaten cop kredi notu
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şerefine diyorsunuz da;
Yunanistan'ın , İtalya'nın kamu borcu Milli Gelirlerinin 3 katı, bizim ise milli gelirimizin yarısı. (kabaca)
Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın borcunu bile ödemiş notumuz ise saydıklarımızdan düşük.
Burada siyasi hedef olduğu açık.
Bundan 20 yıl önce dünyanın en büyük 10 bankası arasında hiç Çin bankası yoktu şimdi ise 5 tanesi Çin Bankası. Çin'e doğru mu yanlayalım isteniyor bilmiyorum.
Demem O ki Türkiye'ye yapılanlar basiretli davranışlar değil.
Kendi borçlarına baksınlar önce.
https://usdebtclock.org/
Not düştüğü zamanlarda genelde borsnin yukarı gittiğini gözlemliyoruz grafik bazlı baktığımızda ..
Çok sorun teşkil etmiyecektir...
Yabancı payı zaten 30 Lara indi ..ülke olarak çöpü ..
Ytd ..
İyi bayramlar
Kararın siyasi olduğu doğru ama yanlış bakış açısı sizinkisi. Şu anki yönetimin dengesizligine, yönetim zaafiyetine, yanlış ekonomik politikalarına, sacma sapan kararlarina ve bunun yıkıcı etkilerine karşı verilen bir not bu.
Rusya bugün adam gibi yönetilen bir ülke olsaydı ekonomik dinamikleriyle aaa notlanirdi. Not iyi demek git borc ver yatirim yap demek. İşlerin oyle ya da böyle bu hale geleceği kesindi ve bu sirrketler bu siyasi etkinin eklenmesi ile yatırımcıyı korumuş oldular.
Kusura bakmayın ama bizimkisi gibi yonetilen bir ulkeye çöp seviyesinden daha fazla puan veren kuruluş gerizekalıdır...
grafik bazlı baktığımızda her bakış açısı farklı olabiliyor
misal;
ben bağımsız bir bakış açısıyla grafiğin 23 şubat'ta bir dalış yaptığını ve bir düzeltmeden sonra yükselişe devam ettiğini görmekteyim ama temmuz başıyla durum farklı sanki o günler den not düşürüleceği belliymiş gibi sanki.
bu arada endeks 20 ekim 2021 gibi yükseliş eğiliminde olduğunu unutmamalı.
Geçmişte kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürdüklerinde piyasa ya satış gelmiştir, sonraki düşüşlerde piyasalar hiç olumsuz etkilenmediği gibi coşkulu seanslar da hatırlıyorum, ama şunu da göz ardı etmiyelim mal da olduklarında savaş çıksa düşmüyordu, bugün aynı şartlar geçerli olmayabilir, istedikten sonra her olumsuzu artık çok iyi kullanıyorlar,
Kredi notu düşmesi artık haber değil.
Artması haber olur öyle bir gidişat da zaten yok.
Bu piyasaları kuran güçlerin bazı istekleri var uymazsan cezanı keser evet karar siyasi dir kimse bana ispanya İtalya yunan AAA da biz bok olduk çöp olduk diyemez. Üreten satan bir ülke var öyle veya böyle. Ama adam kendi fonlarına bunlara para koymayın diyor. Bu kararı böyle okumak lazım hatta belki sonrası da olabilir mi biz bunlara dalacagiz aman paranızı çekin şeklinde? Her şey beklenir bunlardan.
Ama bu notu artırmak veya artirmamak da elimizde ve kendi kararımızdır.
Enerji ithalatımız;
2021 yılı tamamı 50.7 milyar$
2021 ilk 6 ay 18 milyar$
2022 ilk 6 ay 47.8 milyar$
Cari açık yıl sonunda 50 milyar dolara ulaşacak gibi. Döviz likidite krizine adım adım gidiyoruz.
açıklanan Mayıs ayında cari açık 6.486 milyar dolar olurken yıllıklandırılmış bazda cari açık 29.444 milyar dolara yükseldi.
FITCH ne yapsın?
VİOP , A mı desem ,B mi desem oyunudur
Bu oyunu destekleyecek grafikler icat edilmiştir , Trend harici tüm grafikler hikayedir
NBA basketbol takimlarına iddia oynarım . viop gibi 2 ihtimallidir(beraberliği geçin) ama asla A mı desem , b mi desem diye zar atmam
Ülke her anlamda yozlasti. Paranın döndüğü borsayı kirletmeyeceklerini mi umuyordunuz???
Bununla ilgili kac kere yazdım ilgili kurumlara ama bir cevap bile yok. Aynı kurumlar her gün tüm hisselerde aksama kadar yapmadıklarını bırakmıyorlar ama tık yok.
Neden çünkü komple oyunun icinde hepsi...
Bu arada kriptolar ve uluslararası borsalara bir dalga daha satış gelecek bence burada sahipli hisseler dışında kimse fazla umutlanmasın tabi shortçular hariç :one:
Türkiye not artışını 2013 mayıs ayında yaşadı. mr erdoğan abd'de obama ile görüşürken not açıklandı. ülke bayram yerine döndü akape medyası aracılığı ile. o not kararı ne kadar siyasiyse bugün olan da o kadar siyasidir. veya değildir. kafaya takmayın. görünüşte üreten bir ekonomi olabilir. ama yüksek vergiler ile belli bir zümre ve mülteciler fonlanıyor..
ülke insanı köleleştirilmiş durumda. dünyanın en yüksek vergileri.. buna kafayı takın. 20 yıldır bu kadar yüksek vergiler nereye harcandı..kimlere yedirildi. kafaya takılması gerekn konular bunlar. yabancılar notunu arttırır indirir bence haber değeri yok olmamalı eğer güçlü bir ülkeyiz diyorsak.
[IMG]https://i.hizliresim.com/gmou3x5.png[/IMG]
Evet uzun bir süredir Spot ta öyle bir görüntü var, Garanti Yatırım her gün güne alıcılı başlar ve gün sonunda satar ve ya taşır, ama uzun süredir malı satacak alıcı bulamadığından gün sonunda da en iyi alıcı kalıyor ve taşıyor, ya da 2 kurum birbirinin karşı bacağı da olabilir ama takaslar da yabancı satışı net bir şekilde görünüyor,
2013 not artışı sonrası 10 senedir düşüyor endeks.
Belki iyice çöp olunca da 10 sene yükselir kim bilir.
Net şekilde siyasi olduğunu düşünüyorum o zaman da bu zaman da. O zaman ayu olamadık toy duk ama borsadan uzak kalmayı bildim 2013 - 2015 arası. 2015 te karel, tekfen, isgsy portfoy yaptım. Orada işin tadını aldık işte ondan beri de yediğimiz dayak buradan koye yol olsa bile devam. 13 sene olmuş 10 senesi ayı piyasası, ya benim ruhum ayı ya da boğa da fil boşalması gibi sağlam gelip what a comeback dedirteceğiz bakalım hayırlısı.
Bebek hisse diyorlar ya, 1.3 maliyetle 50 bin lot karel taşıyordum sene 2015 :) kaç kez bölündü ne oldu bilmiyorum herhalde hiç satmasam bunca sene borsa ile uğraşmaya gerek kalmıyordu al sana bebek.
Dr. Öğr. Üyesi Tuğberk ÇİTİLCİ
@atugberk
Sonia Sotomayor yakın zamanda #halkb için kararını açıklayabilir. F16 üzerinden devam eden ABD - NATO - Türkiye görüşmeleri ve ilişkileri açısından bir sonraki adım için kritik
newsmax.com
Sotomayor's Decision Could Have Big Impact on US-Turkey Relations
ÖS 1:45 · 11 Tem 2022·Twitter for iPhone
YTD
JP Morgan kamu bankaları notu borsada bu hisselerin düşüşüne neden oldu.
Vakıfbank hedef fiyatını 5.40 den 2.30 TL ye çeken kurum,
Halk Bankası nın fiyatını da 5.20 den 2 liraya indirdi.
https://www.paramedya.com.tr/devami/...sseleri-vurdu/
Finish islamcılar için moratoryumla olacak gibi..
3 vakte kadar..Kasımı geçelim görelim..
sey 17.40 a gıder gıbı
Türkiye de şu dönem yapılabilecek en iyi kış hazırlığı tedarik zincirinin son halkası şehirlerde yaşayanlar için kışa bol miktarda kurutulmuş sebze, meyve, salça ve reçel stoklamak Ağustosun ayının sonuna kadar her türlü sebze ve meyve fiyatları ucuzlamış iken.
Derin dondurucu demiyor onunda çalışma şartı elektrik ve yüksek maliyeti olması.
Şehirlerde nakliye ve tedarikten dolayı çok yüksek astronomik maliyetleri olma ihtimali var.