aynen bende yaptim sikayeti mi haksizlik oldugu asikar geriye donuk inceleme icin herkes yaparsa iyi olur. Ytd
Printable View
- Yoklama, açılış, Genel Kurul Başkanlık Divan Heyetinin seçimi,
2 - Başkanlık Divanına Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın imzalanması için yetki verilmesi
3 - 2016 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun ve Bağımsız Denetim Raporunun okunup müzakere edilerek onaylanması,
4 - 2016 yılı Bilânço Kar ve Zarar Hesabının okunması, müzakeresi ve tasdiki,
5 - Şirketimizin 2016 yılı faaliyetleri sonucu Sermaye Piyasası Mevzuatına göre oluşan 8.658.208 TL'lik dönem karından (Yasal Kayıtlara Göre 1.954.894-TL) yasal yedek akçe ayrılmasından sonra kalan kısmın geçmiş yıl karları hesabına kaydedilmesine ilişkin Yönetim Kurulu teklifinin Genel Kurulun tasvibine sunulması
6 - Şirketimizin 2016 yılı faaliyetleri sonucu Sermaye Piyasası Mevzuatına göre oluşan 8.658.208 TL'lik dönem kara rağmen Yasal Kayıtlara Göre 1.954.894-TL zarar hesaplanmış olması nedeniyle kar payı dağıtılmamasına ilişkin Yönetim Kurulu teklifinin Olağan Genel Kurul'un onayına sunulması,
7 - Dönem içinde görev alan Yönetim Kurulu Üyelerinin 2016 yılı faaliyetleri ile ilgili ayrı ayrı ibra edilmeleri hakkında karar alınması,
8 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca 2017 yılı için seçilecek Bağımsız Denetim Şirketinin belirlenmesi,
9 - Yönetim Kurulu Üyelerine verilecek huzur hakkı hakkında karar alınması,
10 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın; Sermaye Piyasası mevzuatı ve ilgili düzenlemeler kapsamında; 01.01.2016-31.12.2016 hesap döneminde Şirket ortakları veya üçüncü kişiler lehine teminat, rehin ve ipotek,("TRİ") verilmediği ve bu suretle ile menfaat sağlanmadığı, hususlarında Ortaklara yapılacak bilgilendirme ve açıklamalar yapılması
11 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın; Sermaye Piyasası mevzuatı ve ilgili düzenlemeler kapsamında; 01.01.2016-31.12.2016 hesap döneminde Şirketimizce yapılan bağışlar hakkında Ortaklara yapılacak bilgilendirme ve açıklamalar yapılması
12 - 01.01.2016-31.12.2016 Hesap Döneminde Şirketin İlişkili Taraf İşlemlerine İlişkin Genel Kurulun Bilgilendirilmesi,
13 - Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Yönetim Kurulumuz tarafından hazırlanıp daha önce Genel Kurulu'da onaylanmış olan "Kar Dağıtım Politikası", "Ücretlendirme Politikası", "Bilgilendirme Politikası" ve "Bağış Politikası"nın koşullar değişmediğinden gözden geçirilmeksizin ortaklarımızın bilgisine sunulması. Ayrıca, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Üst Düzey yöneticiler için "Ücretlendirme Politikası" kapsamında yapılan ödemeler hakkında Pay sahiplerine bilgi verilmesi,
14 - Gündemin 15. maddesinde görüşülecek olan işlem Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23'nci maddesi ve Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği (II-23.1)'nin 5. maddesinin 1. Fıkrasının (e) ve (g) bentleri kapsamında önemli nitelikte işlem olarak değerlendirildiğinden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Önemli Nitelikteki İşlemler İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliğ'i (II-23.1) uyarınca, ortaklarımızın ayrılma hakkı bulunmakta olup, ayrılma bedeli ve ayrılma hakkının kullanılmasına ilişkin işleyiş sürecinin aşağıdaki şekilde ortaklarımızın bilgisine sunulması, a) 15 no'lu gündem maddesine olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletecek pay sahiplerimizin ayrılma hakkı kullanım süresi dahilinde, 1,00 TL nominal değerli payları karşılığında 2,01 TL bedelden paylarını Şirketimize satarak ayrılma hakkına sahip olduğu; (SPK Tebliğ II-23.1 Madde 10/4 gereği ilk açıklama tarihi olan 21.12.2016 baz alınarak hesaplanmıştır.) b) 15 no'lu gündem maddesinde görüşülecek işlemin genel kurulda kabul edilebilmesi için toplantı nisabı aranmaksızın, genel kurula katılan oy hakkını haiz payların üçte ikisinin olumlu oy vermesi şartının aranacağı; ancak, toplantıda sermayeyi temsil eden oy hakkını haiz payların en az yarısının hazır bulunması hâlinde, toplantıya katılan oy hakkını haiz payların çoğunluğu ile karar alınacağı, c) SPK'nun II-23.1 Sayılı Tebliği'nin "Ayrılma hakkının kullanımı" başlığını taşıyan 9'uncu maddesinin 9'uncu fıkrasına göre; "ayrılma hakkı"nın, pay sahiplerimizin sahip olduğu payların tamamı için kullanılmasının zorunlu olduğu, d) SPK'nun II-23.1 Sayılı Tebliği'nin "Ayrılma hakkının kullanımı" başlığını taşıyan 9'uncu maddesinin 6'ncı fıkrası hükümleri dahilinde, "ayrılma hakkı" kullandırılmasına onaya sunulacağı Genel Kurul Toplantısı tarihinden itibaren en geç 6 (altı) iş günü içinde başlanacağı ve "ayrılma hakkı" kullanım süresinin 10 (on) iş günü olacağı, e) SPK'nun II-23.1 Tebliği'nin "Ayrılma hakkının kullanımı" başlığını taşıyan 9'uncu maddesinin 7'nci fıkrasına göre; "ayrılma hakkı"nı kullanacak pay sahiplerimizin "ayrılma hakkı"na konu paylarını, Şirketimiz adına alım işlemlerini gerçekleştirecek aracı kuruma, ayrılma hakkının kullanım sürecine ilişkin ilan edilen çerçevede genel hükümler doğrultusunda teslim ederek satışı ("ayrılma hakkı" kullanımını) gerçekleştireceği; "ayrılma hakkı"nı kullanmak için aracı kuruma başvuran pay sahiplerimize pay bedellerinin en geç "satış"ı takip eden iş günü ödeneceği, f) Gündem maddesinin Genel Kurul Toplantısı'nda red edilmesi durumunda "ayrılma hakkı"nın doğmayacağı, hususları pay sahiplerinin bilgisine sunulmakta olup, Genel Kurul'da da bu hususlarda pay sahiplerine bilgi verilecektir.
15 - Sermaye Piyasası Düzenlemeleri çerçevesinde önemli nitelikteki işlem tanımına giren, Yönetim Kurulunun 01 Mart 2017 tarihli kararı uyarınca alınan karar ile Edirne ili, Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkiinde kain 2261 ada E17d-13a-4b Pafta 15 parselde kayıtlı 21.538,00 m2'lik arsa üzerinde Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Metro Hotel Apartments projesi üzerinde 120.000.000-TL gider ve takribi 325.000.000TL gelir ön görülen ve maliyetleri düşüldükten sonra kalan tutarın %50-%50 hasılat paylaşımlı olarak anlaşılmasına ilişkin projenin onaylanması hususunun pay sahiplerimizin onayına sunulmasına.
16 - Yönetim Kurulumuz tarafından alınan Hisse Geri Alımına İlişkin duyurumuz çerçevesinde yapılan işlemlerin özetleri hakkında ortaklarımızın bilgisine sunulmasına,
17 - Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğin 1.3.6. maddesi ile Türk Ticaret Kanununun 395 ve 396. maddeleri kapsamında gerçekleşen işlem olup olmadığı hakkında genel kurula bilgi verilmesi,
18 - Yönetim Kurulu Üyelerinin, yönetim hâkimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, üst düzey yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî yakınlarının Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396'nci maddeleri kapsamına giren hususlarda yetkili kılınmaları hakkında gerekli iznin verilmesi
19 - Dilek, temenniler ve kapanış.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Birleşme
Önemli Nitelikte İşlem
Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1
2016 Yılı Olağan Genel Kurul İlan Metni.pdf - İlan Metni
Ek Açıklamalar
Şirketimiz 2016 yılı faaliyetlerine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı ekteki gündemi görüşmek ve karara bağlamak üzere; 29 Mayıs 2017 tarihinde Pazartesi günü saat 11:00'da, Rüzgarlıbahçe Mh. Şehit Er Cengiz Karcıoğlu Sk. No:6 Kavacık Beykoz İSTANBUL adresinde ekteki gündem dahilinde akdedilecektir.
bedelli den kaçan ky malı boşaltacak diplerden mal toplayacaklar sonra da
bedelli ye genel kurulda izin çıkmayacak yada spk bedelliyi reddecek
malı tavan tavan götürüp 7 yada 8 leri yeniden gördürecekler
bu nasıl senaryo
Bedellı surecını arkadaşlar 3 aşşağı 5 yukarı yukarıda açıklamışlar.... takvımı okumuşsunuzdur.....bedellı parası olmayanlar dılerse ruçhanlarını 15 gun ıçınde mezat pıyasaında satabılecekler..... belkı de 1 TL uzerınde hıç bellı olmaz....oyle kafadan ruçhnların yanması durumu soz konusu değıl.....Şımdı AVGYO ıle ortak gayrımenkul projesı gelıştırılıyor.... bu kağıtların performansı aşağı yukarı bır bırıne paralel.... Ekurısı AVGYO brut taksta ve mal olduğu gıbı bu adamın elınde ve fıyatı 4.80 ler cıvarında.... dıkkat derım.... çok dıkkat....Kağıt bana esas şımdı yatırım kağıdı oldu gıbıme gelıyor....YTD değıldır....Bakalım gorelım.....Ya kısmet.....
AVTUR
GENEL KURUL yapıldımı yapılmadı mı
kap ta dün açıklanan yk kararı değilmi
GENEL KURUL yapılacaksa tarih belli mi
ben göremedim tarih falan
birde bu kap a düştüğünde fiyatı 7 lerdeydi
verilen ayrılma hakkı rakamı sanki fiyatın buralara geleceğini haber vermiş gibiydi
7 nire 2,01 nire
şuanki rakam 2,32 verilen 2,01
bana çok ilginç geldi o zamanda hissetmiştim bunu
yalnız avgyo yada sanırsam 1 küsürler verdi
orada brütten dolayı mı şelale olmadı acaba ?
P.Tesı buyuk gun..... öngorum;2.32 fıyata yakın malıyetlılerın öncelıkle ve ıtına ıle malları ellerınden alınacak....ne olacaksa ondan sonra olacak.... uzun vadelı bekleyecek olanlar sakın ekrana bakmasın.... ben oyle yapacağım..... aşağı çekse de yukarı tırmansa da ekranı ızlemek sağlıksız kararlar verılmesıne neden olabılır...artık çelık bır sınır sıstemıne sahıp olmak gerekıyor.... ben uzun sure beklıyeceğım... hıssım zor ve meşakkatlı bır sureç sonunda çok çok ıyı bır kazanç.... Allah nasıp ederse tabı..... Bu kağıdı satıp da hangı kağıdı alacağım kı..... var mı bundan daha kelpır fıyatta bır kağıt.....Hıkayesı de var artık....1 yılsa bır yıl.....2 yılsa 2 yıl....
daha kelepiri çok tabiki de
bunun gibide olumlu yönde evrim geçirecek olan azdır.. ( tabi gerçekse birde patronun canı isterse olumlu kullandırır)
yani evrimden kastım masa sandalye pc şirketinden oteli olan gayri menkul yatırımı yapan şirkete dönüşüyor.
şu edirne mevzuu ilk açıklandığında aralıktı sanırım avgyo ile bunu 1-1,5 civarları aceleyle heyecanla almıştım
1 hafta bekledim haberi yalnış yorumladık birde galip kağıdı bir halt olmaz bunlardan deyip sattık
1 si 6 ötekisi 9 kat arttı neredeyse :)
Vay bee.... P.Tesı tavanı 2.78 .... (Son taban fıyatı 2.80 ıdı.... malı esas boşalttığı gun)malı toplamağa başlasa yavaş yavaş.... tavana kadar butun KY temızler.....zaten o fıyattan da butun KY malı teslım eder gıder....
altagrasia hocam şu 2 altı düşmeme mevzuunu araştırabildinizmi acaba
sanki benimde kulak aşinalığım var bu duruma
fakat en yakını atlasda bedelli açıkladı o şuan 1,26 ?
AVGyo ℅200 bedelli 2011 seruvenin grafigine bakip
İnceledim ,
Grafik duz cizgi idi mx min bilmiyorum ..ancak
Tarih mayis basi fiyat 1.49 larda
Bolunme 25 mayis fiyat 1, 01 lerde
Sonrasi ,
Tarih 11 temmuz fiyat 1,45
Tarih. 22 agustos fiyat 2,19
Tarih 16. Eylul. Fiyat. 3,11 lerde
Yaklasik 4 ayda x3 kati fiyati artmis .....
Bu ornek olur mu .....???????
Ancak gecmis gelecegin aynasidir ....
Bu incelemede hata varsa duzeltin
ancak
Arastirin
Enteresan
Geos Dostum;Galıp bu... bu hıkayeyı kullanıp ısterse kağıdı çıft hanelere bıle taşır..... ama ısterse... her şey onun kafasındakı plana bakar.... bıze ızleyıp sabretmek duşuyor....Kısmet ne ıse o olacak.....Allah buyuktur....
Ha benı umutlu kılan burada fazla KY kalmadığıdır...Yanılıyormuyum bılmıyorum....eğer yanılmıyorsam her şey ıyı olacaktır dıye umut ederım.... bakalım gorelım.....
Metro Grubu yatırım atağını 2017’de dev bir projeyle taçlandırıyor
Bünyesinde halka açık 6 şirket barındıran Metro Grubu önemli bir girişimle Edirne’nin geleceğine imza atmaya hazırlanıyor. Grup, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısında, yaklaşık 24 bin metrekarelik alanda, 25 katlı 2 blok ve 26 katlı 3 binadan oluşan bir kompleksi hayata geçiriyor. Rezidans, otel ve öğrenci yurdu olarak planlanan, ilk inşaatları olarak holding tarihine adını yazdıracak tesisleri, Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar şirketi (Avtur) yaptırıyor. 250 milyonluk projeyle Avtur’un büyüklüğünün de ikiye katlanacağı belirtiliyor.
bedelli haberi ile bozulan moralimiz sanal da olsa aralık ayında çıkan şu haberi hatırlayarak azda olsa düzeltelim dedim :)
ha tabi yine moral bozulacak ama mepette yaptığı gibi 5 sene sonra şartlardan dolayı proje iptal oldu diye açıklama gelmişti arabistan projesiyle ilgi
adamın 1 olumlu tarafını bulurson 100 saat araştırıp sonra bakarsın bunu takip eden 100 olumsuzluk vardır....
Bir KY de mesela 15 000 kağıt olsun...
Maliyet 2,50...
Toplam ödeme ( komisyon hariç) : 37 500
5 000 ini 2 TL den satsın...
10 000 TL gelir... Geriye kaldı 10 000 lot ...
Bedelliye katılırsa 10 000 + 10 000 = 20 000 lot ...
10 000 lotun bedelli parası sattıklarından gelen 10 000 TL....
Sonuçta elde 20 000 lot ...
Kağıt 2 den bölünsün .... 2+1=3/2 = 1,5 TL ....
20 000 * 1,5 =30 000 TL
Zarar: 7,500
Kağıt ola ki bölünme sonrası 1,50 den 1,90 a giderse; fark 0,40 ...
1,90*20 000 = 38 000 TL ... Zarar yok, kar var..
Lakin 2,50 maliyetli 15 000 kağıdı 2 TL den satıp çıkarsa zarar 7 500 TL
Bu yazdıklarım sadece varsayım.... Kredide de olmayan, kısa vadede bu paraya ihtiyacı olmayan... Bedelli parasını nereden bulacağım diyenler için sadece fikir jimnastiği bağlamında...
Son tahlilde; Genellikle bedelli sermaye arttırımı düşük fiyatlı kağıtlarda olumsuz algılanır... Eğer kağıt fiyatı yüksek ise ( en çarpıcı örnek AFYON , 1 TL nominal fiyattan yaklaşık % 3 300 bölündü... 1 e 33 verdi... Kağıt rekorlar kırdı) .. Şu anda da GS de böyle bir durum söz konusu yaklaşık 1 e 4 ( % 398) ve herkes gerçekleşirse bu bölünmeye katılacak... Lakin eğer bedelli sermaye arttırımı borç kapatmak amaçlı değil de yatırım amaçlı yapılıyor ise bu uzun vadede kağıdı pozitif yönde etkiler... AFYON da hem yatırım hem de yüksek bedelli oranı ve de yüksek fiyat ayağı mevcuttu... GS de ise yüksek oran , yüksek fiyat var ama amaç yatırım sanki daha ziyade değil borç ödemeye yönelik... Ve ayrıca şirket kağıt satışı yapacağını da açıkladı... Kağıt 23 lere kadar gitti şimdi 31,40 .... 33 ü de gördü....
Pazartesi piyasanın bu durumu nasıl algılayacağı önemli....Kağıt fiyatı 2,32 ... Bedelli sermaye arttırımı amacı: Yatırım...
Hocam,
O konu bildiğim kadarıyla bedelsiz sermaye arttırımları için geçerli....
D) Halka Açık Ortaklıkların Bedelsiz Sermaye Artırımları
Sermaye artırımının yapılmasına ilişkin yasal zorunluluklar saklı kalmak üzere;
1) Dönem karı hariç iç kaynaklarının sermayeye eklemesi durumunda, sermaye
artırım kararının kamuya açıklanmasından önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı
ortalama fiyatların ortalaması dikkate alınarak yapılacak hesaplama sonucunda payların
düzeltilmiş borsa fiyatının iki TLnin altına düşecek olması durumunda, sermaye artırımı başvuruları Kurulca işleme alınmaz.
Şirketin daha önce açıkladığı geri alım tahahhüdü 2.01 olması bir gösterge olabilir...
Atagarcıa Ustad;doyurucu açıklamalarınız ıçın teşekkur ederım..... evet burada maksat yatırım.... kağıt gelmış 2.32 ye..... ıyıce ıçım rahatladı.....Bana bu satten sonra sabretmek ve tevekkul duşuyor....Yenıden teşekkurler.....
Hocam,
Teşekkür ederim... Sonuçta ben de bir KY yim... Elimden geldiğince fikir paylaşımı ve bildiğim kadarıyla bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum...Bunlardan kimsenin etkilenmesini istemem... Herkes bir kağıdı alırken ve satarken verdiği son kararın kendi kararı olduğunu unutmamalı... Kendisini bir kağıdı almaya veya satmaya hangi unsurlar sevk ederse etsin, son karar kendi kararıdır...
Bu kağıdın tarihsel süreci incelendiğinde uzun süre 1,60 lar civarında oylandığı görülmekte... Sonrasındaki 8 üstüne gidiş hareketi borsa dinamikleri içinde olmuş olan bir olay gibi görünmekte... Bu yeni süreçte ise kağıdın yeni bir hikayesi olacak...Yapılacak olan yatırımım gerçekleşmesi kağıdı temel veriler açısından daha güçlü kılabilir...En kötü ihtimalle kağıt tarihsel oyalanma noktaları olan 1,60 lardan bölünse bile kağıdın bölünmüş fiyatı 1,30 olur ve zaman içerisinde kendisini 1,60-2,00 bandına atması kuvvetle muhtemel olabilir.... Bu durumda kağıdın şelale hareketinden sonra kağıda girenlerin 2,40-3,00 bandında olabilir... 3 ü baz alırsak bedelliye katılırlarsa bölünme sonrası maliyetleri 2 TL olur...
Hisseyi sekiz lerden: 2,32'ye kadar Düşürdüünüz için de teşekkür ederiz ne kadar çok iyisiniz maşallah
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bence, adam pazartesi tavan tavan yapacak herkes korkudan ve bedelliye katılmamak için elindekini kaptıracak. Adam 5 lere getirse kim girer burdan bedelliye. Şahsen ben girmem. O yüzden bırakın kim satarsa satsın. Elinde kağıt olmayanlar olanlardan daha çok yorum yapıp etkilemeye çalışıyor
Hocam,
Esas olan arttırılacak sermaye miktarının mevcut olan ödenmiş sermayeyi aşması durumunda bu kurallar devreye giriyor diye biliyorum... Örnek AVTUR ; Ödenmiş sermaye 45 milyon TL .... Arttırılacak olan sermaye miktarı 45 milyon TL... Ödenmiş sermaye 90 milyon TL ye çıkıyor... Ve de mevcut ödenmiş sermaye kadar bir fon elde ediliyor... Yani % 100 değil de % 150 olsa idi bu durumda arttırılacak olan sermaye 77,5 milyon TL olacaktı... Ödenmiş sermaye de 122,5 milyon TL olacaktı...
C) Payları Borsada İşlem Gören Ortaklıkların Bedelli Sermaye Artırımları
1) Payları Borsa'da işlem gören ortaklıklar tarafından yapılacak nakit sermaye
artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun ortaklığın mevcut sermayesini
aşması ve Kurul’un Seri:IV, No:41 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’na Tabi Olan Anonim
Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğ’inde tanımlanan ilişkili taraflara olan ve
ortaklığa nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan borçların ödenmesinde kullanılacak
olması durumunda sermaye artırımı, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn)
23’üncü maddesi çerçevesinde önemli nitelikteki işlemler arasında sayılır. Bu durumda söz
konusu sermaye artırımı sebebiyle Kurul’a yapılacak başvuru öncesinde, SPKn’nun 24’üncü
maddesi gereğince ortaklara ayrılma hakkı verilmesi gerekir. Ayrılma hakkı verilmesine
ilişkin işlemler tamamlanmadan yapılacak sermaye artırım başvuruları Kurulca
değerlendirmeye alınmaz.
2) Sermaye artırımında toplanacak fonun yukarıda belirtilen ilişkili taraflara olan
borcun kapanmasında kullanılmayacağı ortaklık tarafından beyan edilmiş olsa dahi, sermaye
artırım başvurusu öncesinde kamuya açıklanan son dört finansal tablolarında, ilişkili taraflara
nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan toplam borçları ortalamasının, söz konusu
borçlar dahil edilmemiş aktif toplamları ortalamasına oranı yüzde yirmiden fazla olan
ortaklıklar hakkında da bu kararın (C) bölümünün 1’inci maddesinde belirtilen hüküm
uygulanır.
3) Payları Borsa'da işlem gören ortaklıklar tarafından yapılacak nakit sermaye
artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun hangi amaçlarla kullanılacağına
ilişkin olarak bir rapor hazırlanması, bu raporun yönetim kurulunca karara bağlanarak
izahnamenin onayı amacıyla Kurul’a yapılacak başvuru sırasında gönderilmesi ve
izahnamenin ilan edildiği şekilde kamuya açıklanması zorunludur. Sermaye artırımından elde
edilen fonların raporda ve izahnamede belirtilen esaslara uygun bir şekilde kullanılıp
kullanılmadığına ilişkin olarak, sermaye artırımının tamamlanmasından itibaren ara dönem
dahil olmak üzere iki finansal tablo dönemi boyunca kamuya açıklanan finansal tablolarının
ilanını takip eden on iş günü içinde bir rapor hazırlanması ve söz konusu raporun ortaklığın
internet sitesinde ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanması zorunludur. Bu
yükümlülük denetimden sorumlu komite tarafından yerine getirilir.
hepsi hikaye bu adamların şirketinin iyi olup olmaması ile ilgili sorunları yok tek sorunları yukarılardan küçük yatırımcıya mal verip aşağılardan onlardan toplamaktır Ve küçük yatırımcıyı zarara uğratmaktır analar metroya bak sürünüyor yıllardır. Netas ozgyo vakfn sayfalarına bakın kaç kişi mağdur olmuş yüzlerce kişi hep şelale
Burada yazılan bütün düşüncelere saygı gösteririm.... Bu kağıt perşembe günü neredeyse tabana yapışacakken sonrasında da neredeyse tavana gidecekken, devre kesici sonrasında 2,40 lara döndü...Benim kendimi bağlayan tecrübeme göre; eğer bir kağıtta olumsuz olacak bir durum olacak ise kağıdı yukarıya hacimli götürüp millete de aha yine gidiyor hissi vererek yukarıdan mal çıkılması durumlar gibi algılanabilecek işlemlerin hasıl olabildiği düşünceleri ortaya çıkabiliyor... Bu durumda; Perşembe ve Cuma günü kağıdı 3 üstlerine götürüp oradan mal çakmaları gerekmez miydi....Bunu en son KRONT ta ve SASA da gördüm... Biri brüt takasa dahil edildi diğeri ise bir bakıma modifiye brüt!!! ( brüt uygulaması gelmedi ama internet,kredili alış ve açığa satış yasağı getirildi) gibi uygulamaya alındı....Yani uzun lafın kısası bu kağıt eğer geçen hafta son 2 işlem gününde gaza bassaydı bir çok kişinin trene atlaması ve bir çok kişinin de ( maliyetleri 2,35-2,65 arası olanlar) trenden aşağıya atlaması olasılıklar dahilinde idi...Cevaplanması gereken soru şu; KY mal kilitlemek istenildiğinde kağıdı aşağıya mı yukarıya mı götürmek bir taktiktir... Bu kağıdın özelinde şu yapılmak istenmiş olabilir;kağıt şelale hareketi sonrası makul sevilere gelince buradan dönebileceğini düşünen birçok KY alım yapmış olabilir.... Bu durumda şimdi ya bunlar silkelenmek istenebilir ya da silkelenmeyenler ise bedelliye katılmak durumunda kalabilir.... Bir diğer seçenek te Perşembe günkü önce aşağıya sonra yukarıya olan hareket silkeleme ve toplama hareketi de olabilir... Cuma günü 2,36-37 de 100 binlik alımlar girilip yukarıdan veriliyordu ve alınıyordu...Bu satışları karşılayanlar ve alanlar KY ler midir....
K.Y. Kilitlendi dibi neresi onu bilemiyoruz burasımı daha aşağısımı ama sonuçta K.Y. bezildikten sonra dibinden dönecek
122.741 Açığa satış
2,36 Ortalama
Cuma günü açığa satış...
Girmeye niyeti olan ucuz diye seyreden arkadaşlar varsa uzak dursun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sizce 2,32 den aşağı gelirmi ben cuma sattım büyük kısmını elimdekinin 2,38 ortalama ile yaklaşık, elimde biraz var daha, ama alabilirim de 2,32 altına vereceklerini hic sanmıyorum artik, cunki şirket 2,01 alim şartı koymuş kendine ayrıca 1 liradan hisse verecek buda yaklaşık %30 civarı prim en az toplamda, ayrıca sirketin bu bedelliyi borç ödemek için değil yatırım yapmak için kullanacağı ve sirketin geleceği açısından büyümesi açısından çok olumlu birşey, zaten şirket fiyatları buna gore belirlenir, hicbir yatırım kararı yokken hisse 8,50 gittiyse şimdi ortada somut bir karar var bu defa daha sağlam dayanaklı yukarı gitmesi gerekiyor, diğer taraftan galip son günlerde bir kaç kâğıtta yukarı taşıyıp sonra oralardan ayrıldı satarak tekrar, buda şunu gösteriyor galip oralarda kazandığı parayı burda 4 veya 5 kuruma dağıttığı kendi 16 milyon hissesine bedelliye girip almak istiyor tekrar, galibin hisse 8 lira iken 20 milyon üstünde lotu vardı, 4 milyon lotunu 3,50 lere kadar sattı iyi bir karla, ancak büyük kısım 16 milyondu onu bir günde 14 milyon yaklaşık satmış gibi yapıp farklı birci aç kuruma dağıttı gibime geliyor, 4 milyon 3,50 üstünde sattığı ve diğer şirketlerdeki maniple hareketlerle kazandiklariylada elindeki lot kadar bedelliye girecek bence, elinde belki 15 milyon lot yine vardır.ilerde belli eder kendini.
Benim tahminim böyle. Ytd.
.....sizce 2,32 den aşağı gelirmi ben cuma sattım büyük kısmını elimdekinin 2,38 ortalama ile yaklaşık, elimde biraz var daha, ama alabilirim de 2,32 altına vereceklerini hic sanmıyorum artik,....
Hocam,
Yazınız uzun olduğu için tamamını alıntı yapmadım... Fiyat olarak ne olur bu konuda bir fikrim yok...Yukarıda da yazdığım gibi bu tür durumlar öncesi kağıt çok hacimli fevri hareketler yapmalıydı, yapmadı....Açığa satış çok daha fazla olması gerekirdi gibime geliyor....Çünkü aşağıdan daha düşükten toplayabilme imkanları var iken bu fırsatı kaçırmak istemezlerdi diye düşünüyorum...Lakin Pazartesi çok dalgalı bir seyir olur.... Elinden malı çıkarmak isteyen KY, kapıdan ilk önce ben çıkayım diye hareket ederse taban bile olabilir... Öte yandan önce aşağıya hacimli sert sonrasında yukarı sert yapabilir...Bunlar sadece varsayımlar...Sonuçta belki bunun olabileceğini tahmin edebilenlerin ama bizim bilemediğimiz bu durum nedeniyle kağıt şelale yapmış ta olabilir...
8 TL den 1 000 lot 8 000 TL eder ve bedellide 1 000 TL yatırıp 1 000 lot alabilirsin.... Ama bu seviyelerde 8 000 TL ye yaklaşık 3 500 lot alınıp 3 500 TL yatırılıp 3 500 pay alınıp toplamda 7 000 paya ulaşılabilir ve uzun vadede kağıt fiyatı düşük olduğundan yükselme potansiyeli daha fazla olabilir.... Bu kağıt için önemi var mı bilemiyorum ama F/K :14.1 --- PD/DD :1.4 Bunlar makul...
kağıdı zaten 8 liraya çıkarıp sonra 2,30 lara kadar indirdiler, 2,60 lara kadar alan aldı satan sattı zaten, 2,60 altı pek bulaşan olmadi bana gore , ayrıca hisseyi 2 tl altına indirselwrdi ki 3 lira üstündeki yatırımcı bunu istiyordu ki maliyet düşürmek için ala onuda biliyorlardı o yüzden o riskede girmedi, ben zaten yeteri kadar hareket etti hisse bence, dediğim gibi 2,60 altında kendileri calip oynadı bir iki gün zaten, satan alan pek girmedi içine, f/k 15 olsada bu bugün için, şirketi ilk çeyrek zarar gösterdiler, yarin 2 milyon ikinci çeyrek kar gösterirler f/k olur 4 veya 5. Bu değişir fk si uygun biraz su an için pahalı gorunsede. Pazartesi bana gore galip dışında alici çok olur diye düşünüyorum, bedelli fiyatı makul bence, fiyatı 3 lira üstünde olanlar için özellikle. Maliyet için. O yüzden pazartesi benim dusuncem açılışta tavan olabilir de. Yinede belli olmaz galip ne düşünüyor bilmek lazım.