yanlışınız var MB rezervi -70 milyar dolar oldu
Printable View
Merkez Bankası net döviz rezervleri
*BİN 05.05.2022 Cuma
Dış varlıklar 2,264,298,526
Dış yükümlülükler 573,823,633
Bankalar döviz mevduatı 1,599,000,285
Kamu döviz mevduatı 282,995,784
NET DÖVİZ REZERVİ(TL) -191,521,176
1USD 19.4747
NET DÖVİZ REZERVİ(USD) -9,834,358
Altın rezervi 33,492,128
Swap ile merkez bankasına 60,084,000
emanet gelen para
Swap hariç net rezerv(altın dahil) -69,918,358
Swap hariç net rezerv(altın hariç) -103,410,486
(+)33.492,128 milyar dolar altın varlık;(-)103.410,486 milyar dolar döviz yükümlülük=(-)69.918,358 milyar dolar merkez bankası net döviz rezervi
Bunu senin izlediğiniz kanallar göstermez.
Gelmiş dingo atılana kadar ne lkadar havlarsam o kadar iyi demiş
kitapsız senmisin
Ciddiye alıp cevap vermişsiniz ben size ne diyeyim...
Zamanınıza, elinize yazık...
Suç yönetimde,bilmeden üyeligini kabul edip kurtlar sofrasına gönderip havlatıyor,neyse yönetime kabahat bulmaya gerek yok alnında yazı yazmıyorki kişiliği için,bu forumda çok gördüm böylelerini,baska formlarda ana avrat sövenleri bilirim,birine tazminat davası açtım ben ettim sen etme diye mahkemede yalvardı ve afetmedim,acaba biliyorlarmı ip adresinden bulunduklarını,üstelik benim sistemim daha değişik metod:hi:
Bilgi yok ama kibir tavan olmuş, halbuki paçalardan cehalet akıyor. İşte buna cahil özgüveni deniyor.
Kesin 130 + der ireisinin söyledigi rakam,50 yazmıstım dogru -70 olacaktı,üstelik bu belirttiklerimiz hep devletin kayıtlı emvanterinden,sayıstay raorlarından,neyse bos ver dümbeleği it ürür kervan yürür,üstelik bizim kim olduğumuzuda bilmiyor,hepsi benim kim oldğumu hiç bilmiyor,zaten mesajımı ilettim,baslarda anlamaz ileride kafası dank eder:wave:
Takip eden var ise hatırlatayım dedim.
https://www.youtube.com/watch?v=ZqtI...el=EnginAtalay
Dingo bide Atatürk ün ölüm tarihini kendi nikine eklemiş.
Geldi yazdı.. 12 gönderisi vardı, ard arda..
Bilgi yok, öngörü yok...
Hakaret çok...
Yönetimi haberdar ettim..
Şimdi kendisi yok.
Teşekkürler hisse net yönetimi,
Teşekkürler çok.
Dervişâ€™in yarattığı fırsatı Erdoğan heba etti
Türkiye’nin son 25 yılda yaşadığı ekonomik krizler arasında özel bir yeri olan 2001 krizinin yarattığı panik ortamında, Başbakan Ecevit tarafından imdada çağrılan Kemal Dervişâ€™in Dünya Bankası’ndaki itibarlı koltuğunu bırakarak bu görevi kabul etmesi kimi çevrelerde kuşkuyla karşılanmıştı. Özellikle IMF ve Dünya Bankası’nı emperyalizmin ajanı olarak görenlerin hiç hoşuna gitmemişti bu seçim.
Derviş, ayağının tozuyla, öncelikle bankacılık sistemini sarsan ve Türk lirasının çökmesine yol açan krizin önünün alınması için ekonominin yönetim biçimini kökten değiştirecek, radikal bir reform programı hazırladı. “Güçlü Ekonomiye Geçişâ€ programı, devletin ekonomideki rolünü yeniden tanımlayan 15 yeni yasanın derhal çıkartılmasını gerektiriyordu. O günün koşullarında bu 15 yasa 15 günde Meclis’ten geçti ve krizden çıkış süreci başlamış oldu. Bu süreçte Dervişâ€™e en yakın desteği sağlayan kişi ise o dönemde Hazine Müsteşarı olan Faik Öztrak idi.
AKP reformlara sahip çıkıyor
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 14 Ağustos 2001’de, yani tam da Dervişâ€™in ekonomiyi ayağa kaldırma çabalarının yoğunlaştığı ortamda kuruldu. Yeni partinin ekonomiye nasıl yaklaşacağı merak ediliyordu. Halen DEVA Partisi’nin Genel Başkanı olan Ali Babacan’ın da kurucuları arasında bulunduğu AKP’nin ekonomiye yaklaşımında Dervişâ€™in başlattığı reform programına hiç de kötü gözle bakmadığını ileri sürenler de vardı. Ali Babacan da bunlardan biriydi.
Öte yandan Türkiye’nin Avrupa Birliği ile iyi ilişkiler kurarak kendisine yeni bir yol çizmesi de AKP içinde konuşulan bir konuydu. Benim için tayin edici olan açıklamayı ise AKP Genel Başkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan 3 Kasım 2002 gecesi, partisinin zaferini müjdeleyen konuşmasında, AKP’nin öncelikli hedefinin Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin tam üyesi yapmak olduğunu söyledi. AKP’nin daha önce Necmettin Erbakan tarafından kurulan partilerden farklı bir anlayışla yola devam edeceği anlaşılıyordu.
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ba-etti/693932
günaydınlar
Günaydın, bol şans herkese
Nebati: Cumhurbaşkanımız faiz artırımına karşı, dolayısıyla faiz artırımı söz konusu değil
Nasıl yani Faiz artışını Cumhurbaşkanı mı yapıyor ? : notr:
Nebati:
- KKM'yi geçici olarak getirmiştik, hala geçici olarak -görüyoruz
- KKM bence çağın buluşu oldu, TL'ye istikrar kazandırdı, önümüzdeki dönemde de Türkiye ekonomisinin önemli enstrümanlarından biri olacak
Olmazmı,tersten var,nuriş deli petroyu indirtip buna yüklenin dedi,bugün delisi 93 gördü:evil:,bir varki tradeci oldugum için hiç yakalanmadan 150 cıvarından buralara geldim tradelerlen,yanlız kentte ele geçtik,oda kardan zarar 150-250 takılmıstım oda 165:evil:,zamanında delisi 800-kent 500 idi:kmk:
Önemli neyi kastetti acep:notr:,galiba seçilirsek dedi !!!,oy verecekler dikkatli olsun,diyorki el koyacağız...devaml belirtirim bunu,gelecek zaman döngüsünün içindedir,bu döngüyü eski insanlarımız ve özel kişiler bilirdi,çünkü bu bir bilim sanatıdır geçmisten geldigi için sırrı ney hala bilemiyoruz,antik ve kadimlen ugrasanlar bu bilgiye nasıl ulastı bilemiyoruz,neyse biraz derin konudur,söz neydi,eyyy devlet baba malım,mülküm beni bakmıyor al malımı mülkümü sen beni bak,ha işte cuk diye simdi oturdu RTE zamanına gelmeside ilginç,adam zaten Türk degil,buradada Orhun yazıtları devreye giriyor,ne der yazıtlar,TÜRKÜ TÜRKTEN BASKASI YÖNETEMEZ,YÖNETİRSE TÜRK MİLLETİ SAVRULUR,Osmanlı devsirme oldugu için ondan yıkıldı,zaten TÜRKLÜGE KARSIYDI...Bazı dingiller buraya gelip (trol) RTE'nin sistemini savunuyor,yahu sistemde bu yazılıp çizilmis nesini savunuyorsunuz yalakalarıylan,neden ilerisini düsünmüyorsunuz,icrat belli batırım ekonomisi,TC tarihinde hiç böyle batırımlık olay yasanmamıs,80 de 70 cent olayı vardı,yine böyle olmamıstı,merkezin rezervi yine vardı artıda,borç ise böyle degildi,çogunlukta nakit vardı,mal yoksa sebebi MC HÜKÜMETİNİN KARABORSACILIGI SAVUNA METODU sag hükümeti gelirse bolluk bereket,sol Atatürkçü hükümet gelirse kıtlık !!!,zaten kıbrısı ecevit aldıgında dar bogaz basladı,biden itinin çektigi baslar ülkemize ambargo uyguladı kenan evren darbesine kadar,ABD puşttur,içimizi menderese kadar hiç bilmiyor kapalı kutuyduk,natoya girdikten sonra pandoranın kutusu açıldı,en kötüsüde RTE zamanında kozmik odaya girdiler,esasında odayı açtırmak isteyenler idamlıktır,ama ne yazıkki pişkince hala ülkeyi yönetiyorlar,destek veren çıkarcı ve aptallar sayesinde... kredi kartı vs hiç yoktu 87 öncesi,sadece avrupa ve ABD'de vardı,oda tek tük,1980 sonunda tek tük ATM açıldı o zaman devreye girmisti,neyse,durum bundan ibarettir,acilen bu iktidardan kurtulmak lazım,eger düzeltecegine inanıyorlarsa buyursunlar,troller diyorki bolluk bereket içindeyiz tıkır,tıkır çalısıyor sistem para gani ödemelerde sorun yok,ulen lavuklar borç devamlı öteleniyor arka planda devleserek yarım yüzyıla dagılıyor,tahminen iç-dıs borç 1.5 trilyon dolar,450 kısımı sadece dış borç,avrupa ve abd bize para vermiyor,bizde bedevilerden borç buluyoruz,karsılıgında neler verildi bilmiyoruz,verilen borç ise devede kulak,1 sene içinde ödenecek borç 200 milyar dolar,nebatmı bulacak bu maniyi,sanırım yukarıda belirttigim gibi çogunun malına mülküne servetinemi elmi koyacak:(
Not-bazı seyler yapıldıysa JOHN PERKİNSİ okusunlar !!!
Borsada iyi öpüyor borsa mafyası.
Bir OY Kemal'e
Bir OY Gönlündekine :)
Az kaldı.
Kötülük çöplüğe gidecek.
Kılıçdaroğlu : Borsa manipülatörleri, sizin gözünüzün yaşına bakmayacağım. Yemin billah olsun ki bakmayacağım!
Muhammed Yakut 16:one:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=be7loPOHKxs
Oy pusulası için şüpheler :notr:
https://www.youtube.com/watch?v=t341_hVpBBc
https://pbs.twimg.com/media/Fvx_awUaIAU86Uw.jpg
Günaydınlar!
günaydınlar
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, saat 14.00'te açıklama yapacak.
Zat devamlı yalan dolanlarlan montajlarlan meydanlarda cirit atıyor oy almak için,en son yalanı aydın konusması,orada kılıçdaroglunun yapmadığı konusmasını yaptı gibi empoze etmesi+açılmayanın hastanenin açılmıs gibi göstermesi,yahu hastaysan hastaneye git tedavi ol seni destekleyenlerlen,hepsinin tedaviye ihtiyacı var,masar osmanamı nereye giderlerse gitsinler tedavi olsunlar yetti artık,en sonunda YARGILANACAKLAR bundan kaçıs yok,çırpınışları hep yargılanma korkusu,her şey bir noktaya kadardır !!!
Endex 4650,%3,5 yükselis...bakalım oyunmu yarın aksama belli olabilir,çünkü borsa mafyacılarının elinde mal kaldı:notr:
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Erdoğan:
- En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye yükselttik, bu rakamın üzerinde alan emeklilerimize yönelik de bir çalışma yapıyoruz, onları da sevindireceğiz
- Temmuz ayında en düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından düşük olmayacak şekilde düzenleyeceğiz, böylece en düşük memur maaşı da 22 bin TL'yi bulacak
MUHAREM İNCE çekildiğini açıkladı.