Son üç dört gündür insanların aklıyla oynuyorlar , ama bilmiyorlarki bende zaten akıl yok :)
Printable View
Son üç dört gündür insanların aklıyla oynuyorlar , ama bilmiyorlarki bende zaten akıl yok :)
Yakında bir aşağı çubuk daha gelirse Altıncıları da borsaya alıcaz. :)
Euro dolar paritesi 1.05
Güçlü dolar, zayif altın demek.
Altinci teyzelere hayirli günler diliyorum...
Fed ne zaman faiz indireceğiz demeye başlar Au o zaman yükselir.1800 lere kadar baskıya devam.
Teknikten hiç anlamam , grafiğe bakınca sanki çanağı yapmış şimdide kulpunu yapıyor :)
26 ve üstünde tutunamıyor , patinaj yapıyor ve geri geliyor. Güçmü topluyor , ortalamamı yapıyır yoksa nefesi bu kadarmı anlayamadım. Önümüzdeki hafta bazı şeyler belirginleşir ve bize fikir verir diye düşünüyorum.
X'in sahibi diyor ki...
https://twitter.com/nedenttoldu/stat...8zgdZBAJQ&s=19
Bddk Ağustos raporunu açıklamış. 8 aylık toplam tüm bankaların kar değeri 350.6 milyar Tl. Gidişat gayet güzel. İşbankasının 3 çeyrek bilanço kar rakamını 52 ile 56 milyar arası gelmesini bekliyorum. Yukarı doğru sürpriz yaparsa tadından yenmez.
Kar rakamı olarak 9 aylık beklentimdir.
Hissede galiba Sayın Depeche mode ile ikimiz kaldık. Başka nefes yok. Ama ben onun kadar daha fazla dayanamayabilirim. Pes diyebilirim.
Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çıkardı -AA
Belki sizlere çok iddialı gelebilir ama benim İşbankın yıl sonu kar tahminim minimum 80 milyar ve üstü.
BDDK verileri ve S&P not açıklaması sonrası Pazartesi Bankacılık tarafında pozitif fiyatlanma olur düşüncesindeyim. Umarım bundan en fazla İşctr nasibini alır. Çok bencilim galiba.
Ekim ayında Merkez bankası gösterge faizi 5 puan artırır ve yılı %40 ile tamamlarsa döviz tarafında volatilite durağanlaşır ve USD yılı maksimum 32 tl civarında kapatabilir. Bununla birlikte ciddi sıcak para girişi olurki bu daha çok borsa ayağına olur düşüncesindeyim. Yabancı girişi öncelikle ucuz kalmış ve beklentisi olan banka hisselerinde olacaktır diye düşünüyorum. Bununla birlikte ihracatı yüksek ucuz sanayi hisseleride olumlu etkilenecektir. Örneğin Ereğli.
Sıcak parayı önleyemezsin. Ülke olarak cari fazla vermek zorundayız. Cari fazla verdiğimiz sürece sıcak paranın hiç bir tehlikesi yoktur. Cari fazla verirsek enflasyonda ve faizlerde çok düşer. Ülke refaha ulaşır. Bu durumda sıcak para epey içeride kalır giderkende hiç acıtmaz.
bu ülkeye sıcak para değil yatırım ve üretim lazım. bundan önce de sıcak para geldi bu ülkeye.. ama nereye geldi ? sermaye piyasalarına....ve en ufak bir istikrarsızlıkta arkasına bile bakmadan çıktı gitti.. biz yine baş başa kaldık...bu ülkeye sabit kıymet yatırımı yapılmasını istiyorsak önce hukuk reformu yapmamız gerekiyor, sonra eğitim, sonra vergi, vs. yani özetle sermayenin kendini güvende hissedeceği bir ortamı oluşturmak zorundayız yoksa aynı tas aynı hamam 3-5 senede bir kriz yaşamaya devam eder dururuz....
bu arada değerli TL bizim işimize gelmez. biz dünyada marka üreten satan endüstrisi gelişmiş bir ülke değiliz.. turizmimiz kum ve güneş, sanayimiz ise tarıma dayalıdır. katma değeri yüksek ürün üretip satan bir ülke olamadık hala. bu yüzden en büyük rekabet avantajımız değersiz TL ve düşük maliyetli iş gücü. faizleri de kısa vadede en az enflasyon oranı kadar yükseltmek zorundayız. aksi durumda kimse bizim kara kaşımız kara gözümüz için bu ülkeye gelmez. kar etmek için gelir. tabi yüksek faiz devalüe edilmiş bir TL ile sonsuza kadar yaşayamayız. bir süre yokluk çekip tasarruf etmek zorundayız. başka türlü faiz, enflasyon, işsizlik, dış borç sarmalından kurtulamayız. vermeden almak Allaha mahsustur...
https://x.com/Kenan_Zkn/status/1707805754822885846?s=20
dedi ve tavana yapisti
Alakasiz paylasim olduysa hatam affola :cool:
Sayın Yatırım uzmanı yazımı lütfen iyi okuyun. Ben cari fazla verdiğimiz zaman sıcak paranın bizim canımızı yakmayacağını söylüyorum. Yani ihracatımız ithalatımızdan fazla olduğu sürece sıcak para bizi etkilemez. Bu durumda zaten enflasyon ve faiz gelişmiş ülkeler düzeyinde olacaktır. Sıcak para daha çok borsaya kayacak ve uzun soluklu kalmak durumunda olacaktır. Aksi halde buradan kazanç sağlayamaz. Benim tezim her zaman fasoncu olma teknoloji üreten ol. Teknoloji üret sat ve başkaları sana hizmet etsin. Eğer sattığından daha az alıyorsan birikim yapıyorsun demrktir. Bu durumda kimse sana zarar veremez. Böyle bir durumda sıcak para canı isterse gelsin istemezse gelmesin. Ama ister istemez gelir. Gelenede gelme denmez
Sayın Depeche mode ben ne Kara Muratım nede Battalgazi , ben gariban fukara kendi halinde küçük yatırımcıyım. Ama bu hafta önerdiğim hisselerden Akbanka girseydim şu an minimum yatırım değerim 300.000 tl daha fazla olacaktı. Kısmet diyelim ve önümüzdeki maçlara bakalım. Bence Akbank hala ucuz. Niye almıyorsun denilirse bunu bende kendime açıklayamıyorum. Belki yeni kurulacak şirket hakkında bilinç altımdaki beklentiler diyebilirim.
Sayın stocak trader bu ülkede ihracatın ithalatı geçtiği ve cari fazla verildiği tek dönem cumhuriyetin ilk yıllarıdır. zaten bizim gibi gelişmekte olan ülkeler cari fazla vermezler.. bu büyümenin ruhuna aykırı.. nasıl insanlar borçlanarak ev, araba, arsa, tarla vs. alıp yatırım yaparlarsa ülkelerde cari açık verip yatırım yaparlar.. ama bizim ülkemiz maalesef böyle yapmıyor.. ne zaman ekonomi biraz rayına girse hemen popilist politikalar devreye girip harcama kalemleri artmaya başlıyor. önümüzde yine böyle bir dönem var hükümet ankara ve istanbulu almak için kesenin ağzını sonuna kadar açacaktır. o sizin ihracatın ithalatı geçip cari fazla verme hikayesi bir sonraki bahara kalacaktır. yatırım tavsiyesi değildir...
önemli olan konu aslında temelde şudur. hükümet başta kamuda olmak üzere bir tasarruf ve kemer sıkma politikası uygulayabilecekmidir ? bunu seçimi kaybetme olasılığını bile göze alarak uygulayabilse ve halk buna inansa zaten ekonomi düzlüğe çıkar. ben bu ülkede vatandaşın büyük bölümünün buna inandığını düşünmüyorum. hani faiz sebep enflasyon sonuçtu ? ne değşiti şimdi yüksek faiz diye bangır bangır bağırıyor tüm yandaş medya. üretim artacakmış, ihracat patlayacak ithalatı ezip geçip cari fazla verecekmişiz. içi doldurulamayan boş sözler bunlar, hepsi hikaye. yakında seçim ekonomisini dibine kadar yaşayacağız. emekliye, asgari ücrete, bol keseden zamlar yapacaklar. sonuç yine artan enflasyon, paraya bir sıfır daha eklemeden ileri gidemeyecek. top çevirme ve günü kurtarma, ipin üzerinde cambazlık ekonomisi bu. yatırım tavsiyesi değildir....
biraz da nostalji...
https://x.com/dnipropetrovsky/status...052185090?s=20
İsbankasi neden SPK müracaatı bugüne kadar yapmadı acaba bir sıkıntı olabilir mi diye düşünüyorum.
Yt.tv.deguldir
Once Bddk izni almasi lazim. Hos bddk ya da basvuru yapilmadi izledigim kadariyla.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Basvuru dosyasini imzalayacak kisilerin izinden dönmesini bekliyorlardır
Sayın Yatırım uzmanı bu düşünceler ile yaya kalırsın. Misal İstanbul Ankara muhalefetteydi de ne oldu. + sı mı - si mi oldu bence çok tartışılır.Yine öyle olsa ne olur bence hiçbir şey olmaz. Bu borsaya siyasetin zerre etkisi yok olmayacakta. Ha birileri bunu milleti ayıklamak için kullanır mı? Tabii ki kullanacak. Benim için pozisyon alırken hiçbir önemi yok . Çoğu profesyonel içinde öyle.
Sanırım İSMEN bedelsiz başvurusu idi ya da ISCTR bedelsiz başvurusu mu tam hatırlayamıyorum.Yk kararının peşine SPk ya başvuru da yine böyle bir ara olmuş aynı muhabbetler yapılmıştı. Bir başkası olsa tamam da bence İŞ Grubunda böyle şeyler olmaz.İş grubu bunu kafaya koymuşsa zaten birileri engel olmaya kalksa da bence engel olamaz.Saygılarımla.
Arkadaşlar benim sıcak paranın gelmesinde zarar olmaz dediğim durum yanlış anlaşıldı sanıyorum. Evet biz ne zaman cari fazla verirsek o zaman sıcak para biz istemesekte gelecek ama çıkarken şu anki gibi acıtmayacak. Ben ISO500 de bulunan bir şirketin Genel Müdür'ü pozisyonunda çalışıyorum. Tüm sektörlerde geçerli olmak üzere bir üretim işletmesinin temel girdileri olan hammadde , makine ve enerji dışarıdan sadece işgücü içeriden ise bunun adı FASON üretimdir. Böyle bir durumda cari fazla verilemez. Biz Ülke olarak ne zaman kendi teknolojimizi , hammaddemizi ve enerjimizi ve bununla birlikte Dünya markalarımızı üretirsek o zaman cari fazla veren gelişmiş Ülke statüsüne kavuşuruz. Örneğin tekstilde Inditex , Zara , H&M gibi markalar bize fason yaptırdıkları ürünlere kendi etiketlerini koyup bizim kazancımızdan 25 kat fazlasını kazanıyorlar. Çok acı ama gerçek bu. Ayrıca bu grupların bağlı olduğu Ülkeler aynı zamanda makine üreticileri. Biz ve bizim gibi gelişmekte olan Ülkeler makinelerini bu grupların bağlı olduğu Ülke üreticilerinden alıyor ve maksimum 10 yıl sonra yeni nesil makineler çıktığında tekrar teknoloji yeniliyoruz. KENDİ TEKNOLOJİMİZİ , HAMMADDEMİZİ , ENERJİMİZİ VE MARKALARIMIZI HER ALANDA ( YAZILIM DAHİL) ÜRETMEDİĞİMİZ SÜRECE BİZİ DAHA ÇOK KÖLE OLARAK KULLANIRLAR.