Cihangir sen Istanbul'un neresindensin ?
Printable View
Cihangir sen Istanbul'un neresindensin ?
Ben baþka bir þeyi þey etmeye gittiydimo tarafa da, kuyruðu görünce bedava biþey daðýtýyorlarsa diye yanaþtým da ondan fark ettim. Yoksa bana ne... Kuveyttürkteki þubede de bazý yaþlý hacý amcalar da sarý teneke alýyorlardý giþedeki cengaverlerin yardýmýyla
Konyada yaþýyorum
Vay vay vay...!
https://www.youtube.com/watch?v=eRDAiGql3uk
1.partiye geçen Belediyelerin þimdi Teknik olarak bir önceki dönemlerin var ise suiistimallerini tespit etme imkaný doðdu.
Bu konuda hem teknik hem hukuki olarak emin olduktan sonra açýklama yapacaklardýr.
Burada 600 konut haberi benzeri etkisi oluþacak ve 2.partiyi dahada erimesine sebep olacaktýr.
Halkýn hafýzasýna kademeli ve kalýcý þekilde vede zaman içinde bu haberleri korelasyonlu bir þekilde olarak vereceklerdir muhtemelen.
Tuzla belediyesinde ilginç ihale.
Kadýn kol saati alýmý 27 mart ,1 Milyon 817 bin TL.
Çok gerekli bir þey mi ki.
Videonun 20.52 dakikasýnda.
https://www.youtube.com/watch?v=bri4bbmMFY0
Yok benzine zam gelmiþ
Bu depolar nasýl dolacakmýþ falan
Allah aþkýna geçin bunlarý
Lebaleb dolu yollar
Selçuk Tepeli’ye göre istanbulda trafik yok yakýt zamlarýndan dolayý
https://i.hizliresim.com/aztuct6.jpeg
https://resmim.net/cdn/2024/04/05/fdyoan.jpg
Bir dakika bir dakika sormasý ayýp sen, siyasette hangi seviyeye geldin?
Ýnönü, Menderes, Demirel, Ecevit, Özal bunlarýn hangisinin 6 milyonluk arabasý vardý?
Sana oy veren beyinsizlerin ben taaa...
Ankara -istanbul arasý D-100 üzerinde oturuyorum.
Geçen týrlara ve trafik akýþýna baktýðýmda son derece canlý. Hele sýfýr araç taþýyan týrlarýn haddi hesabý yok. Bayram için otobüslere baktýðýmýzda tüm koltuklar satýlmýþ.
Sadece pandemide bir yavaþlama olmuþtu.
Þimþek sýkýlaþtýrma için çok daha sert önlemler getirmeli.
Yoksa enflasyon düþmesi zor görünüyor. TUÝK daha ne kadar yanlýþ veri açýklayabilir.
At delirdi.
Deli gibi koþuyor.
Seyis de ortalýkta yok.
2.320 2.320
16 Milyonluk Bizansta 1 milyon kiþinin durumu çok iyi olsa, göt kadar yere sýkýþmýþ istanbulun yollarý bunlara dahi yetmez.
Türk ekonomisinin % 40'ný temsil eden Bizansta, trafikte yüzbinlerce ticari araç vardýr.
Daha saymama gerek yok her halde, þimdi sittirip gidebilirsin.
2.partideki son durum.Atasözleri ve deyimler açýsýndan.
Yangýnda mal kaçýrma.
Öküz ölmedi ama öküzlerin sayýsý azalýnca ortaklarda kavga var gözüküyor.
Miras kavgasý.
Günah keçisi.
Asýl soru Taht mirasý kime kalacak.
Californa eyaletinin nufusu 39 milyon araç sayýsý 36 (otomobil) milyonmuþ.
Dünyanýn kýskandýðý! Türkiye de Nufus 86 milyon araç sayýsý aþaðý da ki gibiymiþ.
Ama yol yabdýlar.!
https://i.dunya.com/storage/files/im.../26/1-4wh7.jpg
Ardahan'da seçim yenilenmeyecek
Ardahan Ýl Seçim Kurulu, mazbatanýn seçilmiþ CHP’li Faruk Demir’e verilmesine karar verdi. Böylece Ardahan’da seçimler yenilenmeyecek.
https://www.sozcu.com.tr/ardahan-da-...meyecek-p37617
Bu hesaplama burasý için kýyaslama yapmak doðru deðil
Otopark kalmadý artýk, heryer doldu taþtý
Günlük 220 lira veriyorsun yer yok, sokaklar zaten imkansýz.
///
Yol yaptýlar diye dalga geçenleri bi bulgaristana göndermek lazým
Yolda hangi çukura gireyim diye seçiyorsunuz.
Memlekette en ucuz þey dolar piyasada deli gibi tl dolaþýyor mevduatýna yüksek faiz alan da dolar bazlý köþe oldum diyerek paralarý saçmaya baþladý :) bugün bime gittim aktüel ürünlere bakmak için silip süpürmüþ ler tencere tava dekoratif ürünler don atlet hiç bir þey kalmamýþ! Merkez bankasý da hükümete mektup göndermiþ aman asgari ücrete zam olmasýn diye :)
Ben geceleri kaç insaný atýk toplarken görüyorum ama ülke bitim demiyorum. Halkýn tamamý aç sefil demiyorum. Ülkede kayýt dýþý gelir fazla bir kýsmý iþini böyle götürüyor büyük kýsmý ise sabit gelirli iþçi memur emekli vb. Onlarda iþler sýkýntý. Dün yiðenim aradý konuþurken maaþ meselesini sordum asgarî ücret dedi. Dedim orasý Ýstanbul nasýl dedim. Kendisi özel güvenlik amca o kadar veriyorlar dedi. Birini örnek verdi depoya eleman alýnmýþ adamda 53 000 civarý maaþla iþe baþlamýþ. Yani gelir daðýlýmý man yak oldu. Hayaldi gerçek oldu tak parti Taktý.
Seçim bitti en azýndan seçimden önce acil olarak þu makam aracý israfýna son verilmesi ile ilgili karar hazýr olmalýydý. Benim tahminim en az resmi ve gayri resmi olarak 250 bin araç var. Bir aracýn yakýt þoför bakým olarak gideri ile 10 emekli maaþý ödenir. Sadece makam aracý tasarrufu 2,5 milyon emekli maaþýný öder. Bunlar kös kös oturuyor. Buradan da þunu anlýyorum ülkenin problemi derdi her neyse çözmek için kafa yoracak insan sayýsý parmakla sayýlý . O zaman 5-6 milyon memura ne gerek var. Doldurdular emmi dayý çocuklarýný bankamatik memurlarýný iþ yapacak akýl yoracak adam yok. Boþu boþuna mesarif. Tek adam rejimi tek adam var o da sadece konuþuyor ülkeden haberi yok. Damat ve Nebati varken yaptýklarýnýn bedelinden yeni haberi oldu. Yine erken uyanmýþ mazallah 4 sene sonra da öðrenebilirdi.
Fransa Maliye Bakanlýðý Müþaviri ve Osmanlý Devleti’nden alacaðý olan devletlerin Hesap Komisyonu Baþkaný Daniel Ducoste 1889 yýlýnda þunlarý söylüyordu: “Þimdi Türkler hýzla borçlanmaktadýrlar. Ancak yirmibeþ yýl sonra Osmanlý toplumunda borçlanmaya karþý muhalif unsurlar ortaya çýkacaktýr. Ýþte o zaman gerek ‘alacaklarýmýz ve gerekse bunlarýn faizleri tehlikeye düþecektir. Bu nedenle Osmanlý Devletinin maliyesi, ekonomisi ve servetleri üzerindeki çýkarlarýmýzý koruyabilecek Türk yöneticilere ihtiyacýmýz var. Ben, bu ‘yerli misyonerlerin’, bizden ve yapacaðýmýz siyasi baskýlardan çok daha yararlý olacaðý kanýsýndayým. Bunlar, Türk halkýna kendi dilleri, kendi ikna yöntemleri ile yaklaþma olanaklarýna sahiptirler. Bu ‘yerli misyonerler’ alacaklarýmýzýn, bir ya da birkaç yüzyýl teminat unsurlarýnýn en önemlilerinden biri olacaktýr”…
Daniel Ducoste’nin 19.yüzyýlda yaptýðý bu saptama, iþbirlikçiliðin manifestosu gibidir. ‘Yerli misyonerler’, Türkiye’yi Atatürk Dönemi dýþýnda yüz elli yýlý aþkýn süre yönetmiþ ve yabancý çýkarlarýn ‘teminat unsuru’ olarak çalýþmýþtýr…Geliþmiþ ülkelere hayranlýk, Türkiye’de kökleri eskiye giden bir alýþkanlýktýr. Geri kalmýþlýðýn nedenlerini görmeyenler, Batý’daki varsýllýða bakýp onlar gibi olmak isterler; onlara özenirler. Bu nedenle, Türkiye Batýcýlýðýn yaygýn olduðu ülkelerin baþýnda gelir…Tanzimat Fermaný’nýn ortaya çýktýðý 19.yüzyýl ortalarýnda, yüzyýllar süren saray politikalarý, toplumun kültürel kaynaklarýný kurutmuþtu.Eðitim o denli ilkelleþtirilmiþti ki, ulusal kimliðin beyni olan aydýnlar ortaya çýkamýyordu. Olaylarý ve geliþmeleri gerçek boyutuyla ele alýp irdeleyecek siyasi kadro yoktu. Kolaycýlýkla birleþen boyun eðici ve öykünmeci eðilimler yaygýnlaþmýþ, devlet yönetimi özgüvenden yoksun, bilisiz ve kiþiliksiz insanlarýn elinde kalmýþtý. Tanzimat kararlarý, ‘bir anayasa çýkýþý’ olarak ele alýnýyordu. ‘Araplaþmayý koruyarak medeni Batý’ya’yönelen ve varlýklarý bugüne dek gelen garip bir aydýn türü ortaya çýkmýþtý. Bunlar, ‘yönetici’oluyor, ulusal haklarý kolayca Batý’ya devrediyorlardý.Yozlaþma ve yabancýlaþma, 19.yüzyýl sonlarýnda yoðunlaþmýþtý ama bu iþin kökleri çok eskiydi…]
Kaynak: METÝN AYDOÐAN, ‘YOL HARÝTASI-Türk Devriminden 21. Yüzyýla Dersler’
100 yildir degisen bir sey olmamis
RTE ne zaman Sözcu TV yada Fox TV de programa çýktý.O zaman degiþmeye baþlar denim.Yoksa bu A haber ve Cnn Turk yagcýlari ile çok zor.
Adamlar yaglama ve yalama konusunda çok uzman.Dogru bir billion alamaz onlardan
köpek herzaman köpektir, bir kemiðe herzaman kuyruðunu sallar köpek [sokak köpeklerinden özür dilerim onlarda gurur vardýr tabii, hoþt desen çekip giderler, bunun gibileri kuduz gibi hep saldýrýrlar
https://resmim.net/cdn/2024/04/05/fd44Nj.jpg
Sen hala burada mýsýn geri zekâlý, 1989 yýlýnda Demirperde ülkesi olan tüm ülkeler AB üyesi oldular.
Bulgaristan yakýnda Euro bölgesine girecek, Türkiye ise nerede tablodan belli.
Schengen vizen olmadan, Avrupaya bile geçemiyorsun, sen o yollarý alda g.tüne sok.
bu kitapsýza söyleme böyle þeyler köprülerle birlikte sokar:whistling::whistling:
https://youtu.be/v5tBy01lGrE?si=6YX8Eigo2SwhFgui
G. Amed abi, bunlar Keçiören plajýnda denize giriyorlar yahu, git de uyar köpekbalýðý tehlikesinden bahset.:kahkah:
Bakýn size bir bilgi vereyim. Bu dönem zengin olanlarýn bir çoðu böyle bankada para tutmazlar. Karda yürürler ayak izi býrakmazlar. Kayýtlý hiç bir iþ yapmazlar. Hep baþkalarý üzerine iþ çevirirler..Benim bir tanýdýðým var mal varlýðý benim 10 katým. Bankaya gittik emekli iþlemleri için bana direk 100 bin tl. kmh limiti çýktý. Ona 25 bin ve bununla övünüyor adam.
California nýn yüzölçümü ile Ýstanbul un ayný mý?
Benzetme çok saçma olmuþ.
Investors are increasingly concerned hot economic data and mixed commentary from some Federal Reserve officials could cause the central bank to scale back the number of interest rate cuts this year.
One or two rate cuts in 2024 now seem to be more possible to traders than the median of three estimated by Fed officials at their last meeting in March. And traders have been reducing their odds of a first cut in June, which now stand at roughly 58%.
Muhtemelen Güneyde askeri hareketler olma ihtimali var gözüküyor.
Biraz ekonomi dýþýndaki konulara yönelmek için.
Bu ihtimali yazalým burada dursun.