Çok teşekkür ederim arkadaşlar...
Printable View
arkadaşlar selamlar...
Bu viop 'daki Net Lot sayısını indikatör haline getirebilir miyiz? Bunun kodu nedir? şimdiden hocalara selamlar..
http://flashresim.com/upload/MTVkZjczNTA5MDhkZjk.png
Arkadaşlar kolay gelsin. 2 gün önce bilgisayarımın harddiski arızalandı, herşeyimi kaybettim :vk: elinde thynin (spot piyasa ) 2019dan itibaren 1dklık grafik verileri olan var mı? Idealde yokmuş illa bistten satın alın dedi orda çalışan arkadaş. Bunlar da parayla satılıyormuş artık :wu:
Metatrader' dan Ideal'e çeviri konusunda bir başlık açmayı öneriyorum. Özellikle yöneticiler öncülük ederse bence çok yararlı olur. :)
Renko barlardan robot yapmayla ilgili ideal tarafında bir gelişme var mı
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kolon eklemek lazım birazda format çevirmeli , excelde halledilir
tam da güncel değil galiba , yükleyince ideal son 2 ayı tamamlar
bu işinizi görür
2016 dan başlıyor
https://gofile.io/?c=MfV2FQ
Selamlar, İdeal'de yeniyim. c# ile kod yazılıyor sanırım. Sormak istediğim prosedür yazılabiliyor mu? veya elinde hazırda hisse alım satım için yazılmış bir prosedür olan var mıdır?
Teşekkürler.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post3911053
linkteki mantıkla yapılabilir
istediğiniz değişkeni tanımlamanız ve kaydettirmeniz yeterli.
bilgisayar açık olduğu sürece kayıt yapar. grafik oluşturulabilir.
Bmknin fbar sistemini kendilerimi yazdi yoksa ideal bizede acicakmi bilgisi olan varmi
[IMG]https://resmim.net/f/NIcz6Y.png[/IMG]
biseşik sistem getiri egrisine baktıgımda bu hatayı alıyorum. Nasıl düzeltebilitim.
İdeal teknik ekibinden yardım alarak sorunu çözdük. İdeal/config klasörü içinden Kumulatif Getiri dosyasını sildik ve sorunu çözdük.
Çeşitli hatalara karşı kesin çözüm ideali temizce kurduktan sonra config dosyasını yedekleyip çeşitli hata durumlarıda tekarar yükleyerek hataları çözebiliriz sanırım.
merhaba arkadaşlar, zahmet olmazsa şu kodu ideale çevirebilecek bir arkadaşımız var mı?
Mov((C-LLV(C,9))/(HHV(C,9)-LLV(C,9)),10,S)
merhaba arkadaslar ideal programı ile örnek
periyod 1dk
gerceklesen alım emir sayısı 250 den fazla
şirketin piyasa degeri xxxx den fazla olsun
yukarıdaki sartlara uyan bist100 hisselerini anlık listelemesini takip etmek istiyorum.boyle birsey mümkünmü acaba
Selamlar
viop30 thy ve garanın 1 dk verileri lazım. Ne kadar eski o kadar süper olur. Nasıl yükleneceği hakkında yol da gösterebilirseniz çok yardımcı olursunuz.
#ykoc ümit abi ne zaman ailem hakkında dua etsem seni ve ailenide anmaya calışacağım. Hayatımı bir cevap ile değiştirdiğini bilmeni isterim.
Bir yeri yazamadım, son çare olarak olmazsa sezai abiye danışacağım.
#sezai abi: minnetarım.
Sağlıcakla.
İdealde ilk defa şöyle bir durumla karşılaştım normalmidir bilmiyorum.
Formül yazarak çalıştırdıgım bir sistemim var. Bu robot 1 adet short pozisyondaydı. İdealgodan begendigim 2 adet sistem oluşturdum. Bu sistemin robotlarınıda idealgodan çaıştırdım. Son pozisyonları 2 adet long idi. Bu iki adet long işlemi gerçekleşince portföyde sadece 1 adet long pozisyonu kaldı.
Robotlarda anahtar yokmuydu robotlar birbirini etkilemeyecekti. Bir robot hangi pozisyonu açmışsa o poizsyonu takip edip onu kapatacaktı diye biliyorum.
Üsteki durumda robotlar birbirinin pozisyonunu etkiledi. 2 adet long olan robot , 1 adet long ile diger short olan robotun pozisyonunu kapattı. 1 adetde long pozisyon açtı.Portföyde 1 adet long pozisyon var şimdi. Manueldeki işleyen aynı mantık işledi.
Bu yaşadığım normalmi ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum.
Metatraderde mesela aynı pariteden porföyde aynı anda hem long hemde short pozisyonu görülebiliyordu. İdealdede aynısı yokmu.
Gayet normal bir durum.
Bu anahtarlar sadece Idealin ic isleyisinde kullaniliyor, birbirine karismadan her bir sistemin pozisyonunu takibini yapmanizi sagliyor. Kurum tarafinda bir karsiliklari yok.Alıntı:
Robotlarda anahtar yokmuydu robotlar birbirini etkilemeyecekti. Bir robot hangi pozisyonu açmışsa o poizsyonu takip edip onu kapatacaktı diye biliyorum.
Evet, bu dediginiz forex tarafinda metatreder uzerinde "hedging" mod ile calisan hesaplarda mumkun. Ayni enstruman uzerinde 1 kont uzun acikken 1 kont kisa da acabiliyorsunuz. VIOP daki gibi uzun kisayi goturmuyor. Forex/Metatrader ile karsilastirdigimizda VIOP da cok eksikler var; "take profit", "stop loss" gibi degerleri daha en bastan pozisyon bazinda tanimlayamamak gibi.Alıntı:
Üsteki durumda robotlar birbirinin pozisyonunu etkiledi. 2 adet long olan robot , 1 adet long ile diger short olan robotun pozisyonunu kapattı. 1 adetde long pozisyon açtı.Portföyde 1 adet long pozisyon var şimdi. Manueldeki işleyen aynı mantık işledi.
Bu yaşadığım normalmi ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum.
Metatraderde mesela aynı pariteden porföyde aynı anda hem long hemde short pozisyonu görülebiliyordu. İdealdede aynısı yokmu.
İyi akşamlar İDEAL de daha yeniyim ve proğramı yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum idealdeki TOMA indikatörü üssel bazlı bulunmakta,acaba matriks deki gibi TOMA da s,w,tri ,var vs hepsini aynı ind de nasıl kodlayabiliriz ve kullanabiliriz.
Fiyatların üzerine attığımız TOMA yı fiyatların altında MACD gibi nasıl görüntüleyebiliriz.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Süper Trend ind ünün İDEAL e çevrilmiş şekli varmı acaba.
Üstteki sorunuz için TOMA yı diğer yöntemlerle hesaplayan bir kod -en azından bildiğim kadarıyla- yok. Açık kodu da yok ki olsa ben de faydalanırım bilen arkadaşlar yazabilirler.
Çizimlerinizi indikatör penceresinde görmek isterseniz ortadaki çizim panelinde çizdirmek istediğiniz grafiğin panel numarasını 2 3 4... yapın, fakat kodu yazarken Sistem.Cizgiler[2 3 4...]. Deger şeklinde eşleştirmeyi unutmayın.
SuperTrend gömülü indikatör olarak şöyle var=
Sistem.SuperTrend(Veriler, Factor, HHVPeriyot, ATRPeriyot)
Supertrendin gömülü olmayan açık kodu da burda... Kopyala yapıştır yapamadım bir türlü, hata verdi, txt olarak burdan indirebilirsiniz. Kodun içinde ortalama hesaplattığım bir parça var onu görmezden gelebilirsiniz ben silmeye üşendim :kmk:
Kolay gelsin.
https://drive.google.com/open?id=1sN...f2_WrIz4wmzrTk
SN mk4588 cevaplarınız için teşekkür ederim.
Rica ederim
https://drive.google.com/open?id=1qr...AZSmVZcRHo4zRm
Bu da optimizasyon kodu. Fakat daha önce attığım kodda da bunda da al sat sinyallerini içinde trendin yönünü gösteren bir parametreye göre yapıyor. Normalde standart kapanış fiyatının kesişimine göre yapar, ben onun fazla gereksiz sinyal oluşturduğunu düşündüğüm için değiştirmiştim, söylemeyi unutmuşum, siz onu kendinize göre ayarlamak isterseniz değiştirmeniz gerekiyor.
http://www.directfn.com.tr/sistemler/ burada var burdan indirebilirsiniz
arkadaşlar bu ideal de bazı indikatörler yokmu most mesala bulamadım.
teşekkürler sizin twetter adres neydi acaba
Seansın uzamasıyla ilgili ideal tarafında ne gibi çalışmalar var. En son neye karar verdiler bilgisi olan varmı.
Dün müşteri hizmetlerininde trknik destegi arayıp bir soru sormuştum.
- İdealdo modülüne yakınlarda eklenmiş olan hisse senedinde açığa satış bölümü vardı. Burdaki açığa satış bölümünde sistem sattayken açığa satış yapınca akşamleyin pozisyon kapatma varmı diye sormuştum.
Onlarda malesef yok demişti, fakat dediğinizi not alayım ilgililere aktarayım demişlerdi.
Bugün hisselerde açığa satış yapınca akşam pozisyonu kapat seçeneğini eklemişler.
Çok hızlısın İdeal
Vioptaki ons altında işlem yapmak istiyorum. Sinyali spot ons altından alıp emri viop ons altına gönderecek.
Spot piyasadaki Ons altındaki 9:30- 18:00 saatleri dışındaki barları devre dışı bırakıp sadece viopbun açık olduğu saatlerdeki barlar üzerinde optimizasyon yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.