sende çok yaşa..aslında bir şey olduğu yok daha..ucundan birazcık gösterdiler sadece..:)
Printable View
katılırım, zarar açıkladı başladı uçmaya tam 3 kağıt.
bunda da haklısınız piyasa yukarı giderken herkes gelir alır
düşen piyasada ve diplerde kimse elini sürmeye cesaret edemez
kim alıyor buralardan düşüncesine katılmıyorum
millet kaçanı kovalamaya alışmış
emlağı düşünün balon olduğunu en az 6-7 yıldır herkes biliyor ama tuik sağolsun
o hesap
patlasın bence yeter..
Tcmb başkanının bugünkü sunum sırasında stratejik bir hata yaptığını düşünüyorum. Enflasyonun yüksek seyri karşısında şu anki sıkılaşmadan öteye gitmek istemediğini ve bununla ilgili niyetini belli eder bir tavır sergiledi.
Bir anlamda elini gösterdi. Döviz spekülatörleri bu niyeti bu kadar açık görmemeliler diye düşünüyorum. Bu soruyu böyle bir niyeti varsa da biraz daha yuvarlak geçiştirmeliydi. Zira piyasa tcmb'yi test etmeye başladığında tüm bu niyet ve düşünce tarzı ciddi anlamda tcmb için olumsuz olabilir.
dolar artıyor, borsa artıyor. TL'deysen zarardasın. hatta TL mevduatta bile zararda olma ihtimalin yüksek.
hadi diyelim hedge mekanizmasını kurdun, doğru hisse senetlerinde yatırımını koruyosun.
aldığın maaş dolar bazında eridi. masraflar ise enflasyona yani dolara endeksli ve günden güne hayat pahalanıyor.
bundan 8 yıl önce ilk işe başladığımda aldığım maaş 1000 usd'ye denk geliyordu. şimdi yeni mezunu bırak, tecrübeli adama 1000 usd maaş vermezler. mesleğinde iyi yere gelen tecrübeli arkadaşların aldıkları maaşlar maksimum 2000 usd.
yani hepimiz fakirleştik, daha da fakirleşiyoruz. çok değil birkaç yıla doktorlarımız mühendislerimiz yurtdışında alakasız işlerde çalışmaya başlar. çünkü gelirlerimiz eski sovyet ülkelerindeki standartlara inmek üzere.
sebep olanların allah belasını versin tez zamanda
İstanbul'da enflasyon ekim ayında yüzde 1,94 arttı
İstanbulda geçen ay perakende fiyatlar yüzde 1.94, toptan fiyatlar ise yüzde 0.08 oranında artış gösterdi. Perakende fiyatlarda en yüksek artış giyim harcamalarında yaşanırken, toptan fiyatlarda ise madenler grubunda gerçekleşti.
https://www.dunya.com/ekonomi/istanb...-haberi-389094
Siyasetciler, ulkeyi yonetenler elbette en buyuk suclu ama artik halk yav bu revamidir, her gun fakirlesiyorum deyip tepkisini koymali, bu dedigim dolarin 1 tl olmasindan bile daha zor o ayri konu
Hangi piyasa dostum..
Sence piyasa nedir ki..
Piyasa diye bağımsız kimsenin kontrol edemediği bi güç mü var sence..
MB bizzat bu piyasanın içinde ise..
2.90 3.90 Harekerinde MB kılını kımıldatmadı..
Durdurulamayacak gibi gidiyor du..
Sonra..
Anlatmim..
Ee hani piyasa..
Bak birisi 13 eylül gibi bir laf etti..3.40 da idi dolar..O gün bugündür yükseliyoruz.
vize krizi referandum AB fonları kısıyor..
Hangisi..
Her seferinde bu tuzaklara düşüyoruz..
Satmasını da bilmiyoruz almasınız da sanırım..
CME de işlem gören abd 10 yıllık vadeli devlet tahvilinde (ZNZ2017) 124.14'ün üzerindeki kapanışlar Devlet İç Borçlanma Kağıtlarında özelikle yabancıların taşıdığı 10 yıllık kağıtlarda kol kesmeler görülebilir....
http://www.cmegroup.com/apps/cmegrou...ataWidget=true