@Mohikan
sende zor sorular sormussun yaf :)
Printable View
@Mohikan
sende zor sorular sormussun yaf :)
Abi kızıyosun sonra bence cevabı ASELSAN tahtası versin.
Bak tel tel 10 liraya doğru süzülüyor :))
Bu arada 13 liradan almak varken 45 den alan dallama varsa kendi problemi
Ben elimi boşaltıp sadece Parsan la izliyodum ama dün ve bu sabah bolca ASELSAN topladım..
Abi seni insan olarak severim, genel kültürüne ve teknik bilgine birşey söylemek benim haddim değil,
Ama aşkla işi çok karıştırıyosun.
Kafanın arka tarafındaki siyasi beklentiler reel gerçekleri kaçırmana sebep oluyor..
Sonra korkunç hatalar yapıyorsun arada..
ASELSAN gibi kağıdı Suriyelilere bağladın ya... pessss...
Yıllardır topladığım Aselsanları, 45 üstü veririm,en pahalı 13 den aldım zaten, 45 üstü zaten bir yıl için çılgınlıktı..
Klasik halka arz rallisi. 30 ortalama ile aldıklarımı, 40 üstü gazlarım, bu arada bilanço,bedelsiz falan duruma bakarız..
Olmadı durur, akmaz,kokmaz Asiller..
Yeni gözdem Parsan, 6 aydır topladım, sana 100 üstünde vericem onları:))
Ben işime bakarım, tavuk mu yumurtadan, yumurtamı tavuktan çıkar, ona sen kafa yoruyorsun yeterince:))
ASELSAN
konusuna müsadenizle ben de birkaç ekleme/düzeltme getirmek istiyorum.
https://i.hizliresim.com/7ylOb5.png
haziran da buzdağının üstünü görüyorsunuz dediğimde bu fiyatların komik kalacağını bugünde savunuyorum.
ASELSAN ve sahibi olan TSKGV(TSK Güçlendirme vakfı) kuruluş amacı :
KURULUŞ KANUNU
Kabul Tarihi : 17 Haziran 1987
Kanun No. : 1987-3388
Resmi Gazete : 25 Haziran 1987
MADDE-1 :
Bu Kanunun amacı; milli harp sanayimizin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması, harp silah, araç ve gereçlerinin satın alınması suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın kurulmasını sağlamaktır.
Yani bir ABD silah üreticisi şirket gibi amaç KAR değildir.ne varlık fonu, ne suriyelilerin konuyla,ne bütçe yaması nede seçimle alakası yok.
vakti zamanında giderlerini karşılamakta zorlanan vakfın, hisseleri halka arz edilirken amacı aselsan'a devlet bütçesi haricinde kaynak yaratmaktı.bunu zamanında ereğli ve kardemir içinde yaptılar.
Bugünde halka arz edilirken amaç farklı değil.iddia ettiğiniz gibi halka arzdan gelecek para KANUN gereği başka amaçlarla KULLANILAMAZ.
ASELSAN ın bu paraya ihtiyacı varmı ?
Bence evt.bir şekilde daha çok kaynağa ihtiyacı var.bunun sebebi:
artan siparişler/stoklar ve geri ödemelerin teslimden sonra yapılması.(özellikle dış satımlar)
ASELSAN ı bugün tek şirket olarak düşünmeyin.Bağlı yada iştiraki 13 şirketi var.bunun haricinde OSTİM de 50 özel firmaya/yüklenici firma olarak iş veriyor.TSKGV ına bağlı ASELSAN a çalışan onlarca şirketi saymıyorum bile.Velhasıl silah konusuyla ilgili duyduğunuz bir haber içerisinde başka bir firma ismi zikredilse de o cihazın /ekipmanın/malzemenin içinde bir şekilde ASELSAN vardır.
İçinde olduğum için biliyorum:DONANMANIN artık yabancı menşeili cihaz/eçhize/sistemleri ASELSAN markaları ile değiştiriliyor.Yeni üretilen yada ihraç ettiklerimizde bu oran %95 lere çıktı.TSK nın yenilenme ihtayacının nerdeyse tamamında ASELSAN ismi var.İhracat konusu kimsenin zikredemediği rakamlara geldi ama resmi açıklama yapılamaz.Bakanlık izni olmadan ne alınan sipariş nede satılan malların açıklaması yapılamaz.IMKB sadece ASELSAN a bu konuda esnek davranıyor.buda yine kanun gereği.çok yakında SUUDİLERE gemi satışlarını haberlerden duyarsınız.bu gemilerin sistemleri ASELSAN üretimi.
şimdi diyeceksinizki artık yenilendi yapıldı bitti.hayır.asıl konu bundan sonra başlıyor.her satılan malzemenin yedek parçası/bakımı/eğitimi/onarımı yine ASELSAN tarafından yapılacak.
Vakti zamanında ABD bize 1 milyar dolara 5 gemi sattı.bunları idame edecek yedek parçalara biz 10 milyar dolar ödedik.
gelecekte ASELSAN ın gelirlerini hesaplayamazsınız bile.
ABD vize olayından sonra bu konularda hiçbir yerde net analiz araştırma tablo bulamayacaksınız.Aynı OYAK ta olduğu gibi büyüme yıllar sürecek ve sonunda
Şahsi fikrim ASELSAN ın kottan çıkarılması yönündendir.çünkü buradaki kar ile vakfın diğer bağlılarının giderleri karşılanıyor.
yada birgün hükümetin biri kalkar kanunu değiştirir yada silah üretim/satım politikasını değiştirir o zaman herşey terse dönebilir.ekonomik riskten çok siyasi riski sizin grafiklerinizdeki rakamların da altını gösterebilir.yani birgün sizde haklı çıkacaksınız ama o gün bugün olmaz inş.:d
saygılarımla
Teknik analizler daima geçmiş fiyat hareketlerine bakarak ileriyi görmeye çalışırsa da, her analist aynı verilerle aynı sonuca varacağından kimse para kazanamaz.
Önemli olan analizlerde görülmeyenleri görebilmektir ki bu da temel analizle olur.
Temel analiz, diğer sistematik olan ve olmayan risk unsurlarıyla birlikte değerlendirildiğinde sonuca götürebilir yatırımcıyı veya analisti.
Eğer bir de şirket özelinde olası beklenmeyen bir yeni proje veya ciro, kar arttırıcı gelişmeler de saptanmışsa, işte Temel analiz burada daha sağlam al verir bu durumu teknik analistler göremeyeceğinden Temel analiz yöntemleri yatırımcılarca iyi bilinmelidir.
Beklentili hisselerde keriz silkelemelerine dikkat edilmelidir.
30 aldıklarımı 40 üstü 45 verırım dıyorsun...sonra olmazsa durur akmaz kokmaz dıyorsun...ben anlayamadım aselsan 45 mı olacak yoksa akmaz kokmazmı olacak...şimdi sn. mohıkana reel davranmıyorsun dıyen bırı olarak aselsandakı realıtenı pek anlayamadım..hedef 45 mı..yoksa dussede önemlı degıl akmaz kokmazmı..ayrıca bu akmaz kokmazın reel olarak kaç tl.ye denk geldıgınıde pek anlayamadım..mesela 10 tl..veya 15 tl..olabılırmı... hısseyle ılgılenen temel analızı hakkında bılgısı olan sıze gore mesela düşerse kaça kadar düşer..sn. mohıkan düşer derken teknık analize gore soyluyor..yanlış anlama sn.mohıkana reel davranmıyorsun derken senın realıten ne onu anlayamadım...
dostum doğru soyluyorsun..teknık analızın yanında temel analızıde eklemek gerek..ama teknık analızcıler çalışmalarını ortaya koyar kenera çekılır..sonrasında erkesın takıp ettıgı ılgılendıgı hısseler vardır ve onların temel analızını kendılerı bılır..kendı temel analızıyle teknık analızcının analızlerı örtüşüyorsa ballı baklava...ama teknız analızcının analezıyle senın temel analızın çelışıyorsa karar sana aittir..burda kararı kendın vereceksın..dedıgını anladım sahsın için degıl genel konuşuyorum...hepımız ıddıamızı çalışmalarımızı ortaya koyacağız..sonuçta yatırımcıda bunlara bakıp kendı kararını kendısı verecek...