venezuela'ya adım adım gidiyoruz. biraz daha yük getirirlerse kara borsa çalışmaya başlayabilir...
Printable View
Daha yeni bugün 100 bin dolar almıştım.
Şansa yaşıyoruz vallahi.
Şaka bir yana yüz bin dolar alacak param olsun isterse 6 ay sonra geçsin hesaba.
He he:)
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orasını düşünmedim .
Önce yüz bin dolar alacak parayı bulmam lazım.
Simdilik tüm portföy nakde cevrilirse hisse senedi,altın falan derken 10 bin dolar ediyor.
Kaldı 90 bin.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilip bilmeden viop'u şeytanlaştırırsanız böyle dövünüp durursunuz işte.
Viop tehlikeli değildir,kaldıraç tehlikelidir. 5 bin dolar alacak paranız varsa viop'tan yalnızca 5 bin dolarlık kontrat aldığınızda 5 bin dolar alıp DTH'a yatırmış kadar risk alırsınız.
5 bin dolarlık kontrat için 2500 tl teminat yatırırsınız, üstelik bundan enflasyonun üstünde bir günlük getiri sağlarsınız. Geri kalan paranızı da mevduatta değerlendirirsiniz. Makas viop'ta 0.3 ya da bilemedin 0.4 kuruştur. Ödeyeceğiniz komisyonda onbinde 4'tür. Yani alıp sattığınız kontratta maliyetiniz % 1'in bile altında kalır.
Bu yapılan ile artık şunu mu diyor.
Para Politikasında bir değişimi kolay kolay yapmayacağız ama piyasanın algısını değiştirecek her türlü adımı çekinmeden atarım. Ne olursa olsun.
Ben pek iyimser yada önemsiz bir adımmış gibi bakamadım.
Bunun yerine nesillerdir "Para Politikası" ile yönetilen piyasada, sen çıkıp "Para Politikası" işe yaramadığında başvuracağın adımı atarsan, er-geç bir bedeli olur.
Neyse reis bu işleri bilir. Ekonomist kendisi ne de olsa..