Originally Posted by
deva-i dert
Hocam MNDRS'te yıılıklandırılmış Net Kar 314.6 milyon TL, bunun içinde geçen yılın 4Ç zararı olan 267.8 milyon zarar da dahil. Buna rağmen F/K 5,97. Bir sonraki çeyrekte zarar görünen 2021 - 4Ç bilançosu baz olmaktan ve yıllıklandırılmış net karın içinden çıkacak ve 2022-4Ç girecek bunun içerisine. Bu durumda 3Ç kadar net kar gelse 2,41 F/K yapar yaklaşık, 2Ç kadar net kar gelse 2,46 civarı kadar F/K yapar, daha aşağısı gelir mi bilmiyorum ama Prospektif F/K'sı 2,40'larda gezen bir tekstil firmasına kötü diyecek kimse bu işten pek anlamıyor demektir. Bence fiyat düzeltmesi devam eder mi etmez mi kısmını tam bilmesem de, oldukça ucuz ve yatırım yapılabilir durumda olacak görünüyor. Benim filtrelerimde elenmesi muhtemelen net borç/favök oranının (2,19) benim defansif seçimlerime göre biraz yüksek olması ve satışlardaki büyüme rakamlarının çok da tatmin etmemiş olması. Kaldıraç oranı yüksek olsa da %100,94 olan zirvesinden % 69,29'lara kadar düşmüş olması borçlardaki trendin aşağı yönlü olduğunu gösteriyor. Net borç/favök de bu arada 5,31 seviyesinden 2,19 seviyesine düşmüş. Hem net borç borç düşüyor hem de Favök'ün net borcu karşılama gücü artıyor. İşin finansal yapı tarafı bu yönden pozitif bana göre.
Şahsen planlarımda olmasa da portföyüme ekleyebilirim MNDRS'i önümüzdeki haftaya.
Ama patron satışları biraz kafamı karıştırdı işin açıkçası. Bu satışlar ne zaman durur kısmını iyi analiz etmek lazım.