şubat 2019 gibi prosedür bitmiş olur diyor akbank yönetimi..
Printable View
asla SPK dan dönmesi gibi bir secenek sözkonusu değil. şirketler illa 1 liradan kullandırmak zorunda da değil. bir cok örnegi var..hissenin borsadaki değeri 7.60 ken 2.5 liradan kullandırıcam deyince bunun adı soygun da degildir. 1 tl den %75 açıklamasındansa 2,5 liradan %30 açıklaması cok daha iyidir. tahta sulanmaz..hisse birim fiyatı aşırı düşük seviyelere gelmez..
Bende döneceğini sanmıyorum.Aslında Latife olsun diye yazmıştım.Birazda tabi kızgınlıktan.
SPK nelere nelere göz yumdu!.
Ben Türkiye'nin en büyük holdingin'de böyle bir şey olduğunu görmedim.
Yada benim dikkatimden kaçmıştır.
Konusu geçen Türkiye'nin 2. en büyük holdingi. 300. yada 650. şirketi değil ki, bence etik olmayan bu yolu seçmiş olsun.
% 75 ile KY den para topla.% 30 hisse dağıt.
Aradaki % 45 hisse cepte kalsın.
Benim yorumum bu. Siz nasıl yorumlarsanız artık.
bu %30 %75 konusunu dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım. %30 2,5 liradan da yapsa %75 1 liradan da yapsa tüm hissedarların -sermaye arttırımına katıldıkları varsayımı ile- şirket sermayesi içindeki payları değişmeyeceği için hissedarların hiçbirinin cebine bir fark kalmıyor. hisse başına 1,5-tl şirkete emisyon primi kalıyor ve bu tutar şirket özsermayesine eklenerek DEFTER DEĞERİNİ bu oranda arttırıyor. bu durum da sermaye arttırımına katılan tüm paydaşların hisseleri oranında ortak oldukları bu şirketin değerini ekstra olarak arttırıyor. tekrar ediyorum, hissedarların hiçbiri bu durumdan diğerlerine göre daha avatajlı veya dezavantajlı olmuyor. aradaki farkın özsermaye eklendiği bu banka hepimizin ortak olduğu banka.
bu banka % 75 bedelli de arttırsa 1 tl den, bu aynı parayı toplayacaktı. bu durumda sermaye 4 milyardan 5.2 milyara değil 7 milyara cıkacaktı ve tahta çok aşırı sulanacaktı. arttırım sonrası düzeltmiş fiyat da bu oranda daha aşağıda olacaktı. nette hisseleriniz %30 da artsa %75 de artsa adeti değişirdi ancak toplam değeri DEĞİŞMEZDİ.
bu ölçekte sermayesi olan ve bedelli yapacak tüm şirketler genelde bu yöntemi tercih eder ki tahta bir de bu sebeple aşırı sulanmasın.
bence yanıldığınız bir husus da şu. %75 le KY dan parayı topladığını %30 hisse sattığını söylüyorsunuz. bu bankanın ortaklık yapısına bakalım.%40,75 i SABANCI nın halka açmadığı kendinde olan kısım. yani bu grup kendisi halka açmadığı %40 ın bedellisine 2,5 liradan girecek. halka açık kısımda da mutlaka payları var,AKBANK ın takas oranı %15..onun için de girecekler. halka açıklığın pastasına bakalım. kalanın %68 i de deutche+citi+ünlü de yani yabancı büyük yatırımcılarda. tüm bunları çıkarın kalan %15 sadece küçük yatırımcıda. o da sasdece 350 milyon lot..4 milyar lotun sadece 350 milyon lotu dagınık ve küçük yatırımcıda..
niyetin küçük yatırımcı dolandırmak suistimal etmek falan olmadığı bu açıklamalarla net bence..
bol kazançlar..
Incelemedim ama SabancinHolding nakden mi katilacak? Eger Akbank tan alacak varsa onu sermayeye cevirerek cebinden para cikmadan bu isi tamamlar. Var mi boyle bir kalem?
Sent from my iPhone using Tapatalk
iyi görünmüyor şu an6,84 ve 6,68 olabilir.
Mali Hak Kullanım
AKBANK T.A.Ş. tarafından AKBANK pay senedi için bedelli sermaye artırım bildirimi iletilmiştir. Detay bilgi aşağıda yer almaktadır
Saygılarımızla.
Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.
Borsa Kodu Bedelli Artırım Oranı Kullanım Bedeli
(1 TL'lik pay için) Sermaye Artırım Süresi *
AKBNK . ESKİ 30.00000 2.50 03/01/2019
* Borsada işlem görmeyen paylar için hak oluşum tarihidir. Borsada işlem gören paylar için Takas sürecinin tamamlandığı tarihte (T+2) haklar oluşur.
diye mesaj gelmiş de bana
03/01/2019 + 2 =05/01/2019 tarihinde para mı yatırmam gerekiyor buna ???