Çıtak, seni okumadan geçiyordum, bu yazından sonra okuyacağım. Teorin tamamen doğru. Bu hükümet giderse borsa çöker.
Printable View
[emoji1319]Bravo!
23 milyar dolar verip 40 adet F16 (biliyorum modernizasyon kiti ve mühimmat da var, ama onların birkaç milyar dolardan fazla olmadığının herkes farkında) aldık, Yunanistan 8.6 milyar dolara aşağıda anlatılan F35lerden 40 adet alıyor. Büyük ekonomist, büyük tüccar!
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/s...y9loRYqKw&s=19
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim okuduğum şöyle bir şey var.
Tahmini 23 milyar dolarlık satış; 40 F-16 Blok 70 savaş uçağını, 79 modernizasyon kitini, 149 adet APG-83 AESA Radarı, 952 AIM-120C-8 Hava Hava Füzesini, 864 GBU-38 Hava-Yer Mühimmatını, 96 HARM Füzesini, 96 AARGM Füzesini, 401 AIM-9X Blok II Hava Hava Füzesini, 1230 JDAM mühimmatını ve ek birçok sistemi kapsıyor.
https://x.com/savunmasanayist/status...543370317?s=46
Hacı hoca değilim ama bu f-16 lara ihtiyaç vardı. 50 yıllık uçak deniyor, bu ihalar da mesela 10 sene önceki gibi değil. Her sene geliştiriliyor. Gönül f-35 almamızı isterdi. Ama siyasi hatalar yüzünden f-16 var. Mevcuttaki f-16 lardan uçuş ömürlerini tamamlamak üzere olanlar var. Bu alınanlar yaraya geçici pansuman. ABD ile ilişkilerin bozulması sebebiyle ülke 2008.den beri nereden nereye geldi. Belki tekrar eski haline gelmesi için bunlar ilk adımdır. Ne zaman kendi başına teknoloji üretmeye başlarsan o zaman diklenirsin.
f-16 işi sadece borsa ve sıcak para açısından önemlidir, ..
f-16 block -70 lerin Tr için önünün açılması,
F-35 için Yunanistanın önünü açmıştır,
Tr tüm milletiyle USD ye kafa tutmadıkça bu sonuçlar değişmez,
borsa komisyoncuları ve sıcak para vurguncularına gün doğar,..
2.5 mil USD F-35 ten ABD nin borcu var, bunu alabilmek için 24 mil USD veriyorsak eğer:
öyleyse burada hesap edilen 24 mil USD nin katları şekilinde ülkeye gelecek olan sıcak para olmalı,
kendi topiğimde yazdım, F-16 bunun görünen yüzüdür,..ve yetkili ağızdan da bu seslendirilmiştir,..
Tr USD ye kafa tutamadığından:
Tr batıda kalmıştır, Tr yörüngede kalmıştır, Tr üstüne bir de bunlar için para ödüyor, Tr USD de kalmıştır, Tr ABD ye USD üzerinden soyulmayı, f-16 alımı üzerinden taahhüt etmiştir,..F-16 ya vereceğimiz 24 mil USD yi KAAN a yatırsak bu uçak tüm silahları ile, tam takım ve Stealth elbisesini giymiş olarak seneye uçardı,..
Yerli Milli işi bu alımla sorgulanır hale gelmiştir,..
seneler önce Voborsada yazdım, F-35 Yunanistana verilmeden bize verilmez dedim, üstelik Yunanistan bunu aldığında bizim SAGE nin ürettiği bir füzemiz olan SOM da Yunanistan silah envanterine dahil olacak,
bunu bir daha düşünün:
stealth F-35, kuş kadar kesiti ile havada mesafeyi alıyor, gerekli menzili kat ediyor, sonrasında çok kısa süre içerisinde kapak açarak SOM unu Tr de ki hedefine doğru atıyor,..
bizim aldığımız F-16 block 70 + lar ise Yunan Patriotları nedeniyle Yunanistana yanaşamıyor dahi,..artık gelirken denizi mi yalarlar, sumu içerler ancak öyle,..
F-35 i saymıyorum hadi,
Fransızların Yunanistana verdiği Rafalleri dahi verilecek olan F-16 block 70 + larden iyi,
F-16 Block -70 ler çok mu kötü değil tabi bizim envanterimizde bulunan F-16 Block 50 + lardan çok daha iyi,..AESA Radar büyük fark yaratıyor ve bu radar sayesinde hava hava muhaberesinin menzili de artar ama, bu Yunanistana fark yaratmaz, çünkü onlarda Rafal üzerinden şimdiden bu teknolojileri var (meteor füzeleri ve fazlası),..
Yunanistanı da f-16 block 70 te tutarlarsa ve farkı sadece Rafallerle sınırlı tutarlarsa bizim için mevcutta en iyi sonuç bu olur,..
bütün bunlar USD ye kafa tutamadığımız için,..
31.03.2021
https://i.hizliresim.com/hwqdkrw.jpg
net 262 milyar dolar DIŞ BORÇ... (300 oldu diyelim )
net 210 milyar dolar da İÇ BORÇ
toplam 500 milyar dolar
bir ülkede en güvenilmesi gereken kişi kimdir ? o ülkenin başı
ne dedi ? ''DOLAR alan yanar..'' didi mi ? dimedi mi ? DİDİ
DOLAR ne oldu ?
3 liradan 30 liraya geldi... 30
bu borç yükü altında , o lafa güvenip birikimini TL'de tutsaydın ne olacaktı ?
sen yüzde bin fakirleşecektin
senin sattığın doları alan BÜYÜK OYUNCULAR'da servetine servet katacaktı
DOLAR...
vatandaş dolarize olduğu üçün yükselmiyor
ülke ekonomisi batık olduğu üçün yükseliyor..
1,5 milyar dolara yapılabilecek ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'ne 25 milyar dolar ödendiği üçün yükseliyor
istanbul havalanının 4 milyar yuro kira bedelini almadığın ve 2042 yılına eretediğin üçün yükseliyor
5 li müteahhitlerin her yıl ödemesi gereken 10 milyarlarca dolar vergiyi, almadığın için yükseliyor
Para ararken,
Hesaba 23 milyar usd ilave geldi..
Borç al, borç öde, tekrar borç al..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çünkü .: (takip ederim )
dolar 3 lira iken yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 220-250 milyar dolar arasında idi
şimdi 30 lira... yine o seviyelerde
yani; öyle dolara gelen ekstra bir TALEP yok
DOLAR'ı olan dolarda duruyor yıllardır
alt gelir grubu (ki ülkenin % 60'ı bu grupta ) zaten dolar alacak parasıda yok
hiç kimseden dolara öyle bir AŞIRI ALIM isteği gelmemişken
neden 3 liradan, 30 liraya geldi ?
TALEP kaynaklı değil, soygun kaynaklı bir durum var